Karma familială în funcție de luna în care ai făcut nunta

Karma familială în funcție de luna în care te-ai căsătorit! Există multe ritualuri asociate căsătoriei, însă este adevărat că unele cupluri nu cred în prevestiri, ceea ce este normal. Cu toate acestea, din cele mai vechi timpuri, a fost acceptat să se respecte tradițiile care poartă experiența acumulată a oamenilor, în special, în ceea ce privește cea mai bună lună pentru o nuntă.

Popoarele slave anterioare celebrau adesea nunți iarna

Ianuarie
Potrivit credințelor, o nuntă organizată la începutul anului nu este de bun augur. Prin căsătoria în ianuarie, este posibil să fii văduv sau văduv devreme. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că popoarele slave anterioare celebrau adesea nunți iarna.

Februarie

O relație armonioasă, lungă, îi așteaptă pe viitorii soți care s-au căsătorit luna aceasta, în ciuda frigului puternic.

Prima lună de vară este una dintre cele mai favorabile

Martie

Căsătoriile din martie promit transferul unuia dintre soți într-o țară străină – patria celuilalt soț. Acestea sunt de obicei căsătorii internaționale în care unul dintre tinerii căsătoriți trebuie să-și părăsească țara și să se stabilească într-o țară străină. Căsătoria în martie este o mare oportunitate pentru cei care doresc să se căsătorească cu un străin.

Aprilie

Potrivit prevestirilor, o nuntă în aprilie poate promite instabilitate pentru parteneri și contraste puternice. Cu toate acestea, în primăvară, totul prinde viață și, conform altor convingeri de nuntă, căsătoria în această lună este o garanție a unor sentimente de dragoste îndelungate, așa că acest semn este destul de controversat.

Mai. Soții angajați în această lună vor regreta

Să te căsătorești în septembrie este o alegere excelentă

Mai

Superstiția avertizează că a te căsători în luna mai înseamnă a suferi toată viața sau a întâmpina dificultăți. Potrivit credințelor populare, soții angajați în această lună vor regreta. O astfel de alegere promite trădare, strângere a mâinilor și alte fenomene negative.

Iunie

Prima lună de vară este una dintre cele mai favorabile perioade pentru căsătorie. Căsătoriți în iunie, tinerii căsătoriți se vor înțelege și vor trăi armonios. Nu degeaba luna se numește perioada nunții-luna de miere. O nuntă din iunie este garanția unei vieți de familie dulci.

Iulie

Miezul verii este considerat un moment mai puțin bun pentru a te căsători decât prima lună de vară. Viața tinerilor căsătoriți poate să nu fie atât de fericită. Succesul unei căsătorii depinde în proporție de 90% de cuplu. Dar, conform altor rapoarte, iulie este una dintre lunile neutre. Așa cum tinerii se vor trata unii pe alții, la fel și relațiile lor.

August

Aceasta este o lună grozavă pentru a organiza o ceremonie de căsătorie. Tinerii soți nu numai că vor trăi bine în căsătorie, ci vor deveni și prieteni excelenți, între care va exista o înțelegere reciprocă deplină. Căsătoria în august este potrivită pentru persoanele cu un temperament pasional. Viața lor va fi plină de momente strălucitoare.

Septembrie

Așa se face! Să te căsătorești în septembrie este o alegere excelentă. Viața de după nunta din septembrie va curge cu un ritm măsurat. Uniunea conjugală se va dovedi a fi o relație de încredere, deși fără multe sentimente pasionale. Cu toate acestea, dragostea și respectul vor fi mereu prezente în viața tinerilor căsătoriți. Căsătoria din septembrie promite stabilitate și o viață liniștită.

Octombrie

O nuntă din octombrie poate promite dificultăți tinerilor soți. În relația tinerilor căsătoriți care s-au căsătorit în octombrie pot exista momente confuze și instabile. Tinerii care s-au căsătorit luna aceasta se pot găsi nefericiți în viața de familie din cauza conflictelor și a neînțelegerilor.

Noiembrie

O căsătorie încheiată în această lună va aduce belșug și bunăstare materială. Proaspeții căsătoriți acordă mai multă atenție stabilității financiare decât iubirii pasiunii. Deși luna aceasta de toamnă are de obicei vreme rea, prognozele și prevestirile pentru petrecerea de nuntă sunt de obicei bune.

Decembrie

Luna aceasta este considerată de bun augur. Soții vor fi fericiți, vor avea mulți moștenitori, iar soții înșiși vor trăi multe momente de bucurie în viață. Căsătoria în decembrie este bună pentru cei proaspăt căsătoriți care își prețuiesc foarte mult dragostea.

sursa

Cum era sărbătorit Paștele Blajinilor acum 80 de ani?

Fotografia de mai jos arată cum era sărbătorit Paștele Blajinilor în urmă cu aproape un secol. Fotografia datează din anul 1941 și a fost făcută într-un cimitir din Bucovina.

separator

Cele mai frumoase femei erau cele care purtau ii brodate și costume tradiționale. De asemenea, broboadele erau un veșmânt obligatoriu.

Pe morminte poți vedea doar 24 de pomene, din cozonac, ou roșu și o lumânare, care ar simboliza cele 24 de vămi, iar mormintele nu sunt îngrădite precum se obișnuiește în prezent.

18077403_1958297821060268_836938435483462234_o

Pagina de Facebook Casa Mare a publicat această imagine rară. Iată ce se arată în descrierea ei:

 ,,Paștele Blajinilor, 1941. Moldoveni români din regiunea Bucovinei.
Atrageti atenție ce au pe morminte; 24 de pomene care simbolizează cele 24 de vămi, ele fiind strict tradiționale, din pască, ou roșu și o lumină! Atât!

Oul roșu pus pe mormânt simbolizează Paștele, iar cozonacul — trupul lui Iisus Hristos. Asupra cozonacului punem o lumânare din ceară, nicidecum din altă materie, pentru că ceara este adunată de cea mai curată ființă de pe pământ — albina, din mireasma florilor, cea plăcută lui Dumnezeu, precum și mirul cel mirositor adus de femeile mironosițe”.

„Pomenile erau date doar celor nevoiași, nu între rude, ca pomana să nu să se întoarcă de unde a pornit. Fără mese copioase și chiar fără mese, fără îngrădiri din metal, ca să ai pe unde păși. Și, ca în imagine, să te vezi cu oamenii… iarba pe morminte nu beton!”, mai scrie sursa, făcând o comparație între felul în care este marcat acum Paștele Blajinilor și cum era marcat în anul 1941.



Proteste masive în Georgia: Zeci de mii de persoane au cerut anularea legii controversate privind „influenţa străină”

Circa 50 000 de manifestanţi au ieşit în stradă sâmbătă seara la Tbilisi, în Georgia, transmite Reuters. Oamenii protestează împotriva unui proiect de lege controversat privind „influenţa străină”, susţinut de guvern, însă criticat de Statele Unite şi Uniunea Europeană, relatează Agerpres cu referire la AFP.

În mulţime, care s-a îndreptat spre Piaţa Europei, manifestanţii au fluturat steaguri ale Georgiei şi ale Uniunii Europene, la care Tbilisi vrea să adere, în pofida acestui text pe care detractorii săi îl consideră similar cu legislaţia rusă folosită împotriva opoziţiei.

„Georgia! Georgia!”, au scandat manifestanţii care au mărşăluit de-a lungul malului fluviului Kura, pe o ploaie torenţială.

Printre cei prezenţi, Mariam Meunargia a declarat că a venit să arate că ţara ei doreşte „pur şi simplu să facă parte din societatea europeană”. „Ne protejăm viitorul European”, a spus ea.

Manifestaţii care au mobilizat uneori zeci de mii de persoane împotriva acestui text zdruncină Georgia de la începutul lunii aprilie.

Acest text, iniţiativă a partidului aflat la putere „Visul Georgian”, a provocat mânia unei părţi a populaţiei, care îl consideră contrar aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucazul de Sud.

Proiectul de lege prevede să impună oricărei organizaţii neguvernamentale sau media care primeşte mai mult de 20% din finanţarea sa din străinătate să se înregistreze în calitate de „organizaţie care urmăreşte interesele unei puteri străine”.

Guvernul georgian susţine că această măsură este destinată să asigure „transparenţa” asupra finanţării organizaţiilor.

Criticat de asemenea de ţările occidentale, proiectul este inspirat dintr-o lege utilizată de mai mulţi ani de Kremlin pentru a reprima vocile disidente în Rusia.

Cum a votat publicul din Moldova la Eurovision 2024

Chiar dacă Republica Moldova nu a reușit să se califice în finala Eurovision 2024, publicul și juriul din țara noastră a avut ocazia să voteze concurenții celorlalte țări participante. Astfel, spectatorii și juriul din Moldova au acordat punctaj maxim – câte 12 puncte – prestației reprezentantelor țării vecine Ucraina. 

Potrivit site-ului Eurovision, la ediția concursului muzical din 2024, publicul din Moldova a acordat Ucrainei 12 puncte, Israelului – 10, Suediei – 8, Croației – 7, Franței – 6, Elveției – 5, Italiei – 4, Greciei – 3, Irlandei – 2, iar Armeniei – 1.

La rândul său, juriul din țara noastră a acordat Ucrainei 12 puncte, Italiei – 10, Croației – 8, Elveției – 7, Franței – 6, Lituaniei – 5, Portugaliei – 4, Israelului – 3, Luxemburgului – 2, iar Suediei – 1, scrie Newsmaker.

Precizăm că Eurovision Song Contest, ediția 2024, a avut loc în perioada 7 – 11 mai, în orașul Malmo, Suedia.

Elveția a câștigat concursul muzical din acest an. Țara a fost reprezentată de interpretul Nemo, cu piesa „The Code”, despre indentitatea nonbinară. Croația, reprezentată de Baby Lasagna, cu piesa „Rim Tim Tagi Dim”, a completat podiumul liderilor, clasându-se pe locul doi. Pe locul trei s-a clasat Ucraina, reprezentată de interpretele alyona alyona & Jerry Heil cu piesa „Teresa & Maria”.

Interpreta Natalia Barbu, care a reprezentat Republica Moldova în acest an, nu a reușit să se califice în finala concursului Eurovision.

Cel mai bun rezultat pe care l-a obținut vreodată Moldova la Eurovision a fost în 2017. Atunci, trupa Sunstroke Project, cu piesa Hey Mamma, s-a clasat pe locul 3.

Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori
Articolul anterior
Caz emoționant în Italia! O tânără și-a întrerupt chimioterapia pentru a-și naște copilul, apoi s-a stins din viață
Articolul următor