La Aeroportul Chișinău a fost inaugurată o zonă de așteptare renovată și confortabilă pentru călători

Compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău a transformat zona de așteptare, plecări, într-o oază de odihnă pentru toate categoriile de pasageri, inclusiv pentru cei mici.

separator

Sala de așteptare s-a extins cu peste 800 m2, iar la etajul 2, plecări, copiii au la dispoziţie un teren de joacă modern. În acelaşi timp, părinţii se pot relaxa în zonele de aşteptare, care au un confort sporit acum, profitînd la maxim de toate serviciile Aeroportului.

De asemenea, a fost amenajată Camera Mamei și Copilului, unde mamele își pot alăpta și îngriji copiii, aici existând și o mini bucătărie, cu toate dispozitivele necesare preparării hranei pentru micuţi. În spaţiul nou deschis este şi o baie specială pentru cei mici și părinți.

Sala de aşteptare de la etajul 2, plecări, este amenajată cu fotolii, tehnologii moderne, bibliotecă electronică.

Vezi mai multe AICI.

Trei indivizi, reținuți pentru incendieri la comandă a mașinilor și sediilor de plasament a refugiaților ucraineni din Găgăuzia

Trei bărbați de 35, 38 și 40 de ani din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați că  executau la comandă incendieri a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia prin intimidări, instigând la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina.  

Cei trei, unul dintre care și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa unui hotel din raionul Vulcănești, scriind inscripția “AFARĂ” și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, lăsând aceeași inscripție.

Aceeași inscripție au aplicat-o și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina, ulterior incendiind mijloacele de transport.

În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Acțiunile de documentare au fost desfășurate de angajații Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, ofițerii Direcției investigații „Sud ”a IN și angajații IP Comrat, sub conducerea procuraturii UTA Găgăuzia și cu sprijinul mascaților de la  BPDS “Fulger”. 

Toți trei bănuiți au fost reținuți și riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani pentru primul capăt de acuzare și o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani pentru al doilea capăt de acuzare.

Veste bună! Companiile aeriene din Republica Moldova vor putea opera zboruri directe spre Marea Britanie

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat de Executiv. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024.

Acordul contribuie la consolidarea relațiilor diplomatice și economice, precum și la favorizarea climatului investițional dintre Republica Moldova și Marea Britanie și Irlanda de Nord. De asemenea, dezvoltarea traficului de pasageri va aduce beneficii directe consumatorilor, care se vor reflecta în servicii de calitate, tarife reduse și timpi de călătorie mai mici.

Republica Moldova a semnat astfel de acorduri cu 21 de țări, iar numărul acestora este în continuă creștere.

Noi modificări la Codul muncii! Despre ce este vorba

Copiii vor fi mai protejați de exploatarea prin muncă, iar salariații vor putea beneficia de un nou tip de concediu social. Guvernul a aprobat un șir de modificări la Codul Muncii și Codul Contravențional.

 

Potrivit proiectului, la împlinirea vârstei de 15 ani, persoanele vor putea fi angajate doar pentru prestarea unor munci ușoare, care nu afectează securitatea, sănătatea și dezvoltarea acestora. Pentru a combate exploatarea prin muncă a copiilor și a crește nivelul de protecție a acestora, proiectul stabilește sancțiuni contravenționale. 

De asemenea, documentul vine cu îmbunătățiri ale procesului de organizare a muncii în schimburi și oferă mai multe oportunități de angajare în câmpul muncii a femeilor gravide, a celor care au născut de curând și a celor care alăptează.

O altă prevedere ține de introducerea concediului social neplătit, cu o durată de 5 zile lucrătoare întrun an calendaristic, pentru îngrijirea unei persoane care locuiește cu angajatul și are nevoie de sprijin, ca urmare a problemelor de sănătate.

Proiectul urmează a fi transmis Parlamentului spre aprobare. 

Alege mișcarea azi – Festivalul „Bucurie în mișcare” revine cu cea de-a treia ediție!
Articolul anterior
Începe marea provocare pentru copilul tău! Shopping MallDova îl invită să descopere secretele corpului uman
Articolul următor