La Aeroportul Chișinău a fost inaugurată o zonă de așteptare renovată și confortabilă pentru călători

Compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău a transformat zona de așteptare, plecări, într-o oază de odihnă pentru toate categoriile de pasageri, inclusiv pentru cei mici.

separator

Sala de așteptare s-a extins cu peste 800 m2, iar la etajul 2, plecări, copiii au la dispoziţie un teren de joacă modern. În acelaşi timp, părinţii se pot relaxa în zonele de aşteptare, care au un confort sporit acum, profitînd la maxim de toate serviciile Aeroportului.

De asemenea, a fost amenajată Camera Mamei și Copilului, unde mamele își pot alăpta și îngriji copiii, aici existând și o mini bucătărie, cu toate dispozitivele necesare preparării hranei pentru micuţi. În spaţiul nou deschis este şi o baie specială pentru cei mici și părinți.

Sala de aşteptare de la etajul 2, plecări, este amenajată cu fotolii, tehnologii moderne, bibliotecă electronică.

Vezi mai multe AICI.

Cheburashka a rămas ,,orfan”. Regizorul-animator Leonid Shvartsman a murit la 101 ani

Regizorul-animator Leonid Shvartsman a încetat la vârsta 101 ani. Artistul și animatorul sovietic a devenit faimos după crearea celui mai popular personaj ,,Cheburashka”.

Мультипликатору был 101 год

Personajul a fost creat pentru desenul animat al lui Roman Kachanov „Crocodil Gena” în 1969.

Leonid Shvartsman a lucrat la multe desene animate care au intrat în vistieria cinematografiei sovietice. Printre lucrările sale se numără zeci de filme nu doar sovietice, ci și rusești, printre care «38 попугаев», «Котёнок по имени Гав» серия «Обезьянки», «Дядя Стёпа — милиционер» и «Аленький цветочек».

Leonid Shvartsman a fost stângaci, dar în același timp a pictat de minune cu mâna stângă.

Celebrul YouTuber Technoblade a murit la 23 de ani. Ultimul mesaj pentru fani, transmis printr-un videoclip: „Rămas bun, tocilarilor”

Celebrul YouTuber cunoscut sub numele de Technoblade din Minecraft a murit la vârsta de 23 de ani, scrie BBC. Vestea tristă a fost confirmată de familie într-un videoclip emoționant de rămas bun, postat în numele lui.

tehnoblade

În videoclipul intitulat „Rămas bun, tocilarilor” și adresat celor 10 milioane de fani, tatăl său îl numește „un puști incredibil”.

Anul trecut, Technoblade le-a dezvăluit fanilor că a fost diagnosticat cu cancer.

Mesajul de adio, scris cu câteva ore înainte de moartea sa și citit de tatăl său, începe: „Bună tuturor, Technoblade aici. Dacă vă uitați la asta, înseamnă că am murit”.

El a dezvăluit că numele său adevărat este de fapt Alex, amintindu-și o farsă făcută fanilor, când le-a spus că-l cheamă Dave.

„Vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați susținut de-a lungul anilor”, a continuat el. „Dacă aș mai avea o sută de vieți, cred că aș alege să fiu Technoblade din nou, de fiecare dată, deoarece aceștia au fost cei mai fericiți ani din viața mea.”

Vedeta online, care a câștigat numeroase turnee de Minecraft avea numeroși fani. Acestora, el le-a dezvăluit în februarie că a fost supus chimioterapiei, radioterapiei și unei operații de salvare a membrelor după ce a dezvoltat o tumoare dureroasă la brațul drept. Video:

Borșul ucrainean fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO

Borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO. În nota de pe site-ul UNESCO se arată că actualul conflict din Ucraina pune în pericol această expresie a „ospitaliătții ucrainene”. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii din Ucraina Aleksandr Tkacenko. 

Bors moldovenesc de sfecla rosie - Bio Co.

Borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO. În nota de pe site-ul UNESCO se arată că actualul conflict din Ucraina pune în pericol această expresie a „ospitaliății ucrainene”, informează el Pais.

Kievul salută ca pe o victorie politică asupra Moscovei înregistrarea unui fel de mâncare a cărei origine a fost disputată istoric între cele două țări.

 Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii din Ucraina Aleksandr Tkacenko. 

„Victoria în războiul pentru borș este a noastră. Astăzi, 1 iulie, a fost inclus elementul „Cultura culinară a borșului ucrainean” în Lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO”, a scris Tkacenko, pe Telegram.

Existau deja unele dispute de ani de zile, încă de pe vremea URSS, dar „războiul” pentru această supă de sfeclă s-a intensificat în 2019, la cinci ani după ce Rusia a anexat Crimeea și a trimis paramilitari în Donbas, unde a început un alt război adevărat între armata ucraineană și separatiștii susținuți de Moscova.

Lupta pe tema borșului a ieșit la suprafață atunci când un cont de Twitter asociat cu ministerul rus de externe a proclamat că supa este un simbol al bucătăriei rusești, unul dintre cele mai faimoase și iubite feluri de mâncare.

Disputa cu privire la originea sa a continuat în următorii câțiva ani. Ucraina a declarat-o patrimoniu imaterial în 2020, iar în luna aprilie a acestui an purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Kievul că persecută cultura rusă chiar și prin intermediul cărților de bucate.

sursa

Alege mișcarea azi – Festivalul „Bucurie în mișcare” revine cu cea de-a treia ediție!
Articolul anterior
Începe marea provocare pentru copilul tău! Shopping MallDova îl invită să descopere secretele corpului uman
Articolul următor