La Chișinău vor ajunge încă 100 de autobuze noi

Parcul de autobuze al municipiului Chișinău urmează să fie dotat cu încă 100 de autobuze noi, care urmează să fie aduse la Chișinău până în luna decembrie curent.

Totodată, ruta 22 de troleibuz urmează să fie completată cu troleibuze noi articulate după darea în exploatare a străzii Ion Creangă. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Potrivit primarului, într-un an de zile parcul de troleibuze a fost dotat cu peste 60 de troleibuze, inclusiv 10 troleibuze articulate. 

„Urmează să punem, după ce se dă în exploatare strada Ion Creangă, două unități italiene articulate pe ruta 22. Totodată am semnat contractul pentru cele 100 de autobuze noi, care urmează să vină la Chișinău până în luna decembrie. 

Și mai avem 58 de autobuze cu parcurs, pe care le vom aduce în curând. În total Chișinăul este dotat cu 210 unități noi de transport timp de un an”, a spus Ion Ceban.

Primarul a mai precizat că o parte substanțială din aceste unități de transport vor fi direcționate pe rute care leagă Capitala de suburbii, unde oamenii se confruntă cu mari dificultăți legate de transportul public.

Noi restricții intră în vigoare în Franța, confruntată cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus
Articolul anterior
Cămaşa cu altiţă ar putea fi introdusă în Patrimoniul cultural UNESCO
Articolul următor
Alte articole interesante