Noi restricții intră în vigoare în Franța, confruntată cu al patrulea val al pandemiei de coronavirus

Francezii care vor să meargă la cinematograf, la muzeu sau la competiții sportive trebuie să prezinte începând de astăzi, 21 iulie, dovada vaccinării anti-Covid-19, a trecerii prin boală sau a unui test negativ pentru infecția cu coronavirus. Noile restricții au fost instituite în condițiile în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de infectări, mai ales din cauza răspândirii variantei Delta, iar oficialii vorbesc deja despre începutul valului patru al pandemiei, notează France 24.

Așa-numitul „permis sanitar” va fi necesar de acum înainte în Franța pentru accesul la evenimentele sau în locurile în care se adună mai mult de 50 de persoane. Din luna august certificatul Covid se va folosi și pentru intrarea în restaurante, cafenele sau în centrele comerciale sau spitale, după cum a anunțat recent președintele Emmanuel Macron.

O lege în acest sens a fost adoptată de Guvernul francez. Peste 100.000 de persoane au protestat sâmbătă în mai multe zone din Franța față de introducerea certificatului COVID, denunțând o „dictatură” prin care sunt discriminați cei care se opun vaccinării.

Purtarea măștilor de protecție rămâne obligatorie în interiorul magazinelor, birourilor și în mijloacele de transport în comun. În plus masca este obligatorie acum și în exterior în departamentul sudic Pirineii Orientali, aflat la granița cu Spania, precum și în mare parte a departamentului vestic Charente-Maritime, lângă Bordeaux, unde numărul cazurilor de infectare este în creștere. De asemenea, purtarea măștii în exterior a fost reimpusă la Toulouse și în zonele învecinate.

Franța înregistrează o creștere fără predecent a cazurilor de contaminate cu coronavirus, după ce marți au raportate 18.000 de noi îmbolnăviri în decurs de 24 de ore.

sursa

O rețea de benzinării a ieftinit benzina şi motorina
Articolul anterior
La Chișinău vor ajunge încă 100 de autobuze noi
Articolul următor
Alte articole interesante