La doar 10 ani, Victor a fost diagnosticat cu leucemie. Ajută-l să învingă boala!

La vârsta când ar trebuie să alerge, să se joace, să descopere lumea, Victor stă pe patul de spital fiind diagnosticat cu leucemie.

separator

Boala a fost descoperită întâmplător, în luna mai, după o traumă cu bicicleta. În rezultatul investigațiilor medicale s-a depistat că Victor are de fapt leucemie. Vestea tristă i-a schimbat brusc viața copilului.

La moment băiețelul se află la Spitalul Oncologic din Chișinău, unde face chimioterapie și alte tratamente, de care organismul lui are nevoie pentru a lupta cu boala.

Vestea i-a luat prin surprindere și pe părinții lui Victor. Acum, ei se află în pragul disperării, întrucât nu și-au închipuit vreodată că unicul lor copil ar putea să treacă printr-un asemenea necaz. Venitul familiei este unul modest, de aceea ei apelează la ajutorul celor, care, donând o sumă cât de mică, îl vor putea ajuta pe feciorul lor să-și reia viața obișnuită.

Cei care doresc să dea o mână de ajutor acestui băiețel, o pot face prin intermediul unei donații.

BC „VICTORIABANK” SA, filiala 7, Orhei.

Codul băncii: VICBMD2X836.

Beneficiar: MARCO SERGHEI VLADIMIR.

Contul: MD04VI225911511181207207.

O tânără care venea din Ucraina, prinsă la vamă cu produse cosmetice și de parfumerie de contrabandă

Un lot comercial de produse cosmetice și de parfumerie, depistat în bagajul unei nerezidente.

Funcționarii postului vamal Palanca au supus verificărilor de specialitate un autocar de rută, ce se deplasa din Odessa spre Chișinău.

În rezultatul controlului fizic al bagajelor pasagerilor, în valiza personală a unei pasagere au fost depistate produse cosmetice și de parfumerie în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal.

Documentată pe caz este o nerezidentă, în vârstă de 24 de ani.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana riscă să fie sancționată.

Pictura murală cu chipul lui Navalnîi din Chișinău a fost acoperit cu vopsea

Muralul cu chipul opozantului rus Alexei Navalnîi de la intersecția străzilor Ismail și București a dispărut peste o săptămână de la apariție.

colaj foto: www.stiri.md

Chipul lui Navalnîi a fost desenat pe zidul Stadionului Republican la câteva zile de la stingerea din viață a acestuia, transmite Știri.md.

Inițial, muralul – care este o inițiativă a echipei Agora, parte din campania „Privește în esență”, a fost vandalizat la distanță de o zi de la apariție. Pe chipul lui Navalnîi, o persoană necunoscută a scris „Крым не бутерброд” (n. r. – Crimeea nu este o tartină).

Astăzi însă peretele cu muralul a fost acoperit cu un strat de vopsea.

Chipul lui Aleksei Navalnîi a fost desenat pe un perete din centrul Chișinăului.

Automobilele cu volanul pe dreapta vor circula în Moldova și noaptea

Vești bune pentru moldovenii din Marea Britanie și Irlanda. Parlamentul a adoptat astăzi, 29 februarie, un amendament prin care se va permite automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă să circule pe drumurile publice ale țării și noaptea. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS Radu Marian.

„Amendamentul a fost adoptat în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne”, susține Radu Marian, transmite Știri.md.

Așadar, Republica Moldova preia practica altor țări europene precum Germania, Cehia, Croația sau Spania, care permit circulația unor astfel de autovehicule cu condiția că proprietarul va executa acele modificări tehnice pentru garantarea siguranței celorlalți participanți la traficul rutier (adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale care se vor aplica direct pe farurile automobilului).

Prin stabilirea cadrului normativ național în corespundere cu cadrul de reglementare european, autoritățile vor asigura dreptul cetățenilor de a circula liber și de a veni mai des acasă.

De menționat că Ministerul Afacerilor Interne are la dispoziție o lună pentru a adopta regulamentul și cerințele tehnice.

Temperaturi scăzute în mijlocul verii. În România a nins
Articolul anterior
Omul de afaceri român Radu Mazăre se însoară astăzi în penitenciar
Articolul următor