La mulți ani! Maestrul-coregraf Antip Țarălungă a împlinit, astăzi, 70 de ani!

Unul dintre cei mai îndrăgiți și consacrați maeștri ai dansului popular din țara noastră, coregraful Antip Țarălungă, este astăzi sărbătorit. În cinstea acestui eveniment, maestrul a fost felicitat, având parte în cursul zilei de un moment emoționant, oferit chiar de către discipolii săi, în fața Teatrului ,,Licurici” din Chișinău.

separator

Vezi video:

Timp de aproape 30 de ani, ansamblul municipal de muzică şi dans „Comoara”, condus de către maestrul Antip Țarălungă, a dat naștere multor generaţii de dansatori, obținând trofee la zeci de concursuri naționale și internaționale.

Copii și tineri, adulți de diferite vârste, per ansamblu – toți cei care împărtășesc pasiunea pentru dansul popular moldovenesc vin să învețe gratuit arta dansului, la Ansamblul municipal de muzică şi dans „Comoara”. În total, peste o sută de copii și tineri fac parte din trupă, fiind împătimiți de pașii și ritmul dansului popular.

În această zi deosebită, îi urăm Maestrului-coregraf Antip Țarălungă mulți ani, sănătate și mari succese în continuare, la cârma dansului popular!   

Marseli, condus pe ultimul drum în Bali. Imagini de la ceremonie

Tânărul moldovean, Marseli Mizerniuc, care a decedat în Bali în urma unui accident tragic, a fost condus ieri, 2 martie, pe ultimul său drum.

Marseli, condus pe ultimul drum: Imagini de la ceremonia din BaliFoto: Instagram

În memoria tânărului a fost organizată o ceremonie de rămas bun la Denpasar, Bali.

Mai mulți prieteni și apropiați, care se aflau în Bali, au fost prezenți la ceremonie. 

Totodată, prietenul lui Marseli, Constantin Morari a menționat că o ceremonie de rămas bun va avea loc și la Chișinău, la data de 8 martie. 

„Pentru prietenii noștri dragi va fi organizată o ceremonie și la Chișinău la care veți avea șansa de a fi prezenți. Va avea loc la data de 8 martie, trebuie să vedem la ce biserică vom putea face ceremonia”, a menționat acesta. 

Reamintim că accidentul s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul vacanței pe insulele Bali.

Starea tânărului moldovean s-a înrăutățit peste câteva zile de la producerea accidentului cu scuterul, din cauza incompetenței medicilor, au anunțat prietenii tânărului.

Pe data de 28 februarie, o echipă de medici moldoveni urma să se deplaseze în Bali pentru a-l opera pe Marseli, însă șeful spitalului unde acesta era internat a declarat că nu le va permite medicilor nici măcar să asiste la operație. În ziua când medicii urmau să plece în Bali, prietenii acestuia au anunțat că Marseli s-a stins din viață pe patul de spital, în jurul orei 20:00, ora locală.

Accident tragic la Bălți: Un bărbat a fost lovit mortal de un troleibuz

Un bărbat de 39 de ani a fost lovit mortal de un troleibuz chiar pe o trecere de pietoni din centrul orașului Bălți.

Accident tragic la Bălți: Un bărbat, lovit mortal de un troleibuzAccident Bălți/Foto: Nordnews.md

Potrivit sursei, tragedia s-a produs astăzi, în jurul orei 11:00, în municipiul Bălți, transmite nordnews.md. 

S-a stabilit preliminar că de vină ar fi șoferul, un bărbat de aproximativ 60 de ani, care nu ar fi observat pietonul. Acesta a fost escortat la poliție.

Una dintre cele mai cunoscute și longevive fashioniste din lume a decedat la 102 ani

Simbol al modei americane și femeie de afaceri, Iris Apfel a murit la domiciliul său din Palm Beach, Florida, la vârsta de 102 ani, scrie Sky News.

Una dintre cele mai excentrice fashioniste din lume a decedat la 102 aniIris Apfel/Foto: Instagram

Vestea a fost confirmată pe conturile sale de pe rețelele de socializare la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Nu a fost precizată cauza decesului, transmite observatornews.ro.

Născută la New York în 1921, Apfel a fost în primul rând designer de interior și a devenit o figură publică datorită unui contract prin care ea și soțul ei, Carl, au fost consultanți pentru interioarele de la Casa Albă pentru mai mulți președinți.

Consacrată prin stilul extravagant

Mai târziu, ea a captat atenția prin stilul său, amestecând haute couture și bijuterii supradimensionate. Faima ei a explodat în 2005, când Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York a găzduit o expoziție despre ea, intitulată Rara Avis, care în latină înseamnă pasăre rară.

Ea s-a autointitulat „starletă geriatrică”. A apărut în mod regulat în paginile de stil ale New York Times, a fost fotografiată pentru Vogue Magazine și a apărut în reclame pentru Coach, MAC Cosmetics și Kate Spade.

Apfel a adunat peste trei milioane de urmăritori pe Instagram. Stilul ei a fost, de asemenea, subiectul unui film documentar, Iris, regizat de Albert Maysles.

Moldoveanca de la ,,Dom 2” și iubitul ei au marcat trei luni de relație. Video
Articolul anterior
Cartofi importați din Israel, pe rafturile magazinelor din țara noastră
Articolul următor