La Timișoara, patru frăţiori arşi de vii vor fi înmormântaţi împreună. Copiii au fost lăsați singuri acasă

Sunt momente cumplite în familia a patru fraţi care au ars de vii, miercuri seară, la Timișoara, după ce camera în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări.

separator
Cei patru copii vor fi înmormântaţi peste două zile, în oraşul Recaş, localitatea natală a mamei lor. Lăsaţi nesupravegheaţi de părinţi, Alexandra, Andrei, Antonia şi Adrian, au murit arşi de vii, după ce casa lor a fost cuprinsă de flăcări. Cel mai mic avea doar 4 luni, iar cel mai mare 6 ani.

Părinţii nu erau acasă, cei patru copii fiind lăsaţi în grija fratelui cel mare, de 14 ani. De altfel, el a fost singurul care a supravieţuit infernului, relatează observator.tv. În momentul izbucnirii incendiului, băiatul plecase la bucătărie să încălzească lapte fraţilor săi. Când s-a întors nu a mai putut nici măcar să intre în cameră. Disperat că fraţii lui au rămas captivi înăuntru, băiatul a ieşit în stradă şi a început să strige după ajutor.

„Băiatul a zis că era cu copii în casă, s-a dus la bucătărie să ia lapte pentru cel mic. Când s-a întors deja nu mai putea să intre în dormitor, fumul era deja prea gros și a trebuit să iasă afară, s-a dus direct la vecin. Copii erau singuri, mama a venit la vreo 10-15 minute după ce a ieșit băiatul afară, probabil a sunat-o. Era disperată când a ajuns, a intrat în casă, dar n-a putut să înainteze prea mult, era fum gros”, a declarat un martor.

Accident grav în apropiete de Bălți: Cinci oameni au ajuns la spital

Accident grav în apropiete de Bălți. Cinci persoane au fost transportate de urgență la spital, după ce șoferul unui Hyundai a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a lovit frontal cu un Renault. Potrivit oamenilor legii, accidentul a avut loc pe data de 13 ianuarie, unimedia.info.

„Pe data de 13 ianuarie, în jurul orei 20:00, Poliția din Rîșcani a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul M-5, în apropierea satului Corlăteni, soldat cu persoane traumatizate.  

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că un automobil de model „Hyundai Sonata”, condus de un bărbat de 46 de ani, având ca pasageri o tânără de 18 ani, un minor de 7 ani și un băiat de 19 ani, a derapat de pe carosabilul umed, șoferul pierzând controlul volanului. 

Vehiculul a ieșit pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un automobil de model „Renault Megane”, condus regulamentar de un bărbat de 44 de ani.  

În urma impactului, ambii șoferi și cei trei pasageri din „Hyundai Sonata” au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Poliția continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului”, a declarat ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Rîșcani, Lilia Harea.

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Va fi discutată situația din sectorul energetic

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) pentru marți, 14 ianuarie, la care se va discuta despre situația din sectorul energetic și măsurile de asistență pentru populație, informează unica.md. 

Ulterior, Maia Sandu va susține o conferință de presă, precizează Președinția R. Moldova.

Fără telefoane în școlile din Republica Moldova

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat un regulament-cadru privind utilizarea telefoanelor mobile în școli, care va intra în vigoare în semestrul II al anului școlar 2024-2025. Conform noului regulament, elevii nu vor mai putea utiliza telefoanele mobile în timpul orelor, cu excepția situațiilor educaționale sau de urgență, precum problemele de sănătate sau nevoia de a monitoriza starea elevilor cu dizabilități, scrie voceabasarabiei.md.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a menționat că această practică era deja aplicată în unele școli din țară, dar Ministerul a decis să adopte o reglementare oficială, ca urmare a solicitărilor venite din partea instituțiilor de învățământ.„Unele școli au implementat această practică de mai mulți ani. Cu toate acestea, am primit numeroase solicitări din partea instituțiilor de învățământ de a consolida această practică printr-o reglementare legală”. a spus ministrul Dan Perciun.

Ministerul Educației și Cercetării a realizat un sondaj public cu privire la utilizarea telefoanelor mobile în instituțiile de învățământ, la care au participat 13 086 respondenți, inclusiv 28,2% – cadre didactice, 55,5% – părinți și elevi – 16,3%. Concluziile sondajului denotă faptul că utilizarea telefonului mobil în instituția de învățământ, fără anumite restricții, distrage atenția la ore și sporește dependența copilului de telefon, fapt care determină o creștere a oboselii și neliniștii, influențând sănătatea mintală a acestuia. De asemenea, Ministerul Educației a realizat un sondaj public pentru a înțelege mai bine impactul utilizării telefoanelor mobile asupra elevilor. Totodată, reglementarea urmărește și reducerea fenomenului de hărțuire cibernetică în școli, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Ciuperci în sos de smântână, cu usturoi și cimbru
Articolul anterior
5 motive pentru care bărbații căsătoriți se îndrăgostesc de alte femei
Articolul următor