Lenuța Gheorghiță a distribuit o poză din anul 1995

Interpreta de muzică populară Lenuța Gheorghiță a răscolit în sertarul cu amintiri și a descoperit o poză rară ce îi trezește memorii deosebite de la începutul carierei sale.

Era anul 1995, în imagine tânăra artistă apare alături de alți artiști consacrați la acea vreme: dirijorul Ion Dascăl, interpreții Ioana Căpraru, Mihai Ciobanu, Alexandru Lozanciuc, Nicolae Glib și alții.

Poza a fost surprinsă în edificiul Circului din Chișinău.

,,Anul 1995
Orchestra Mugurel, condusă de Ion Dascăl, primul meu dirijor, ce a avut încredere în mine și căruia îi Mulțumesc!
Alături de Mari Artiști ai neamului. Era exact perioada feerică de
Sărbătorile de iarnă”, mărturisește Lenuța Gheorghiță.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce o grenadă a fost aruncată într-un bar din Grenoble, Franța

Douăsprezece persoane au fost rănite, după ce o grenadă a fost aruncată într-un bar din Grenoble, în Franța, scrie stirileprotv.ro.

Potrivit autorităților, șase dintre răniți sunt în stare critică. După ce a detonat grenada, atacatorul a fugit, iar acum este căutat de poliție.

Anchetatorii nu știu încă ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la un astfel de gest, dar nu cred că ar fi voba de un atac terorist, ci mai degrabă de o reglare de conturi. Iar din primele informații, individul avea asupra lui și o pușcă de asalt de tip Kalașnikov.

În preajma Zilei Îndrăgostiților, Lenuța Gheorghiță își surpsinde admiratorii cu o premieră muzicală dedicată dragostei

Îndrăgita interpretă de muzică populară, Lenuța Gheorghiță, își cucerește admiratorii cu o nouă producție muzicală. Chiar în ajun de Ziua tuturor îndrăgostiților, artista a lansat cea mai nouă piesă din acest an care este dedicată dragostei ”Bade cu mândruță nouă”, informează unica.md.

Piesa, apărută în urma unei colaborări frumoase cu Orchestra de muzică populară ,,Rapsozii Moldovei”, este însoțită de un videoclip, în care artista apare alături de un întreg alai de nuntă.

Textul și melodia sunt semnate de Viorel Martin, iar de producția video s-a ocupat Nicolae Matei.

Unica.md o felicită pe această cale pe Lenuța Gheorghiță și îi urează mult succes artistei.

Vă invităm să ascultați piesa și să lăsați o apreciere dacă v-a plăcut.

În urmă cu un an, Lenuța Gheorghiță a susținut primul ei concert solo la Palatul Național ”Nicolae Sulac” dedicat celor 30 de ani de carieră muzicală, alături de cea mai faimoasă orchestră ”Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Artista este absolventă a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea Canto popular. În anul 2012 Lenuţa Gheorghiță şi-a luat licenţa în Drept.

A fost solistă a orchestrei „Mugurel”, iar, în prezent, colaborează cu mai mulți muzicieni și compozitori cu renume.

În anul 2007 lansează primul album solo „Bade, pentru tine cânt”. După două albume de muzică populară a început să cânte și muzica ușoară.

Caviar de lux din Transnistria care se exportă în UE, nu în Rusia: Afacerea oligarului transnistrean Victor Gușan

Compania Aquatir, parte a holdingului Sheriff, proprietate a oligarhului Victor Gușan din regiunea transnistreană, a exportat 1.210 kilograme de caviar în perioada 2022-2024. În medie, prețul unui kilogram de caviar este 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că venitul obținut de Holdingul Sheriff în ultimul doi ani constituie aproximativ 1.200.000 de dolari. Aquatir este singura companie de pe teritoriul Republicii Moldova care deține certificat pentru exportul de caviar în UE, scrie tvrmoldova.md.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a refuzat să comunice TVR Moldova valoarea și cantitatea de caviar exportată de Aquatir în ultimii cinci ani. Serviciul a precizat doar că un singur agent economic din stânga Nistrului a exportat caviar în Uniunea Europeană în 2019-2024. Potrivit surselor TVR Moldova, în 2022, Aquatir a exportat în UE – 218 kilograme de caviar, în 2023 – 381 de kilograme, iar în 2024 – 611 kilograme.

Caviarul reprezintă una dintre cele mai profitabile afaceri ale Holdingului Sheriff. La rândul său, Andreas Reich este șeful companiei responsabile de distribuirea acestuia în Germania și în toată Europa. Întreprinderea specializată în creșterea sturionilor și producerea icrelor negre, Aquatir din Tiraspol, este bine cunoscută în regiune.

Bazele afacerii au fost puse în 2005, când specialistul german în sturioni Dietmar Firzlaff a fost recrutat de holdingul Sheriff să elaboreze un sistem de creștere a sturionilor în Transnistria. Patru ani mai târziu, Aquatir a început să vândă caviar, iar în 2013 producea deja o tonă de caviar pe an. Deși este dezvoltată în Transnistria, pe banii obținuți din surse tenebre, Guvernul Republicii Moldova a elogiat Aquatir pentru succesul ei.

Caviarul obținut la Tiraspol este vândut foarte bine peste tot în lume, inclusiv în Uniunea Europeană. Republica Moldova are dreptul să exporte în UE câteva produse de origine animalieră, inclusiv caviar și miere. Autoritățile moldovenești s-au laudat cu afacerea de la Tiraspol, numit-o drept „o adevărată fabrică de făcut bani”.

„Complexul Aquatir se întinde pe o suprafață de şapte hectare, unde sunt amenajate șapte hale pentru reciclarea apei, creșterea și reproducerea peștelui. Întreprinderea dispune de bazine cu o capacitate de 30–100 de tone, laboratoare dotate cu tehnologii de ultimă generaţie”, detalia un articol publicat pe pagina guvernului moldovenesc.

„Capacitatea de producere anuală a complexului este de cinci tone de caviar și 50 de tone de pește”. Conform estimărilor Guvernului de la Chișinău, cererea pentru carnea de sturion și, mai ales, pentru icrele acestuia a depășit aproape de zece ori oferta pe piața internațională. „Pe piața din Republica Moldova, kilogramul de sturion se vinde cu 10–12 euro, iar cel de icre – 1.000 de dolari. În Occident, însă prețul caviarului crește de cinci–șase ori”.

Oligarhul de la Tiraspol a deschis în decembrie 2014, în Germania, firma Aquatir GmbH. Compania a fost înregistratăîn orașul Wiesbaden, pe strada Rheingaustr 53, pe numele lui Andreas Reich. Wiesbaden este capitala landului vestic german Hessa, în apropiere de orașul Frankfurt pe Main.

Aquatir GmbH este condusă de cetățeanul moldovean Serghei Lainer, născut și crescut la Tiraspol. Cel mai scump produs de pe site-ul oficial al companiei costă între 56 și 200 de euro pentru un borcan mic de 28 sau 100 de grame de icre de Beluga.

Tot pe același site din Germania, Aquatir GmbH face reclamă mărcii Kvint și holdingului Sheriff.

Pe parcursul anilor, Sheriff a devenit cea mai mare companie din regiunea separatistă transnistreană, ajungând să încaseze mai mult decât bugetul regiunii.

Holdingul Sheriff reprezintă un grup de companii care funcționează în toate domeniile economiei locale, de la comerțul cu produse alimentare, automobile, carburanți, medicamente, producerea și exportul de alcool, servicii hoteliere, telefonie fixă și mobilă, internet, dobândirea de criptovalută, bănci și asigurări, sport și presă.

Spitale pline în Marea Britanie, după apariția noii tulpini de Coronavirus. Autoritățile au decis să intensifice vaccinarea
Articolul anterior
Elon Musk a devenit astăzi cel mai bogat om din lume. Ce avere declară?
Articolul următor
Close menu