Liber la mare, după test negativ la Covid-19. Ucraina elimină carantina pentru moldoveni

Ucraina a deschis granița pentru cetățenii moldoveni. Dar, pentru aceasta este necesară efectuarea unui test pentru Covid-19 cu rezultat negativ.

separator

Moldovenii pot ajunge în Ucraina prin două moduri: prin carantină de 14 zile sau prin testare

Ieri, pe 26 iunie, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a permis, prin decizia sa, încetarea regimului de autoizolare sau observare a străinilor care au intrat pe teritoriul Ucrainei, dacă au un rezultat negativ la testarea Covid-19 prin metoda RT-PCR (reacția de polimerizare în lanț), făcută după trecerea frontierei de stat a Ucrainei.

Potrivit presei ucrainene, prețul unui test PCR în Ucraina, în funcție de producător, poate varia de la 1,5 mii la 3-4 mii de grivne (de la 1000 la 2.800 lei).

Totodată, polița de asigurare medicală pentru străini și apatrizii care traversează frontiera de stat trebuie să fie emisă de o companie care este înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străine care are un birou reprezentativ în Ucraina sau o relație contractuală cu un partener al companiei de asigurări din Ucraina (asistență). Politica trebuie să acopere costurile asociate tratamentului COVID-19, observării și întregii durate a șederii în Ucraina.

Foto. Coadă de 20 de km la intrarea în Odessa. Unde merg ucrainenii?
Articolul anterior
O tânără și-a cărat mama bolnavă în spate până la ușa spitalului
Articolul următor
Alte articole interesante