Range Rover-ul condus de Regina Elisabeta a fost scos la vânzare. Care este prețul de pornire al mașinii vechi de peste 19 ani

Un Range Rover vechi de 19 ani se aşteaptă să se vândă cu o sumă de zece ori mai mare, pentru că a fost deţinut cândva de Regină.

Licitatorii care vând maşina din 2004 spun că pot dovedi că aceasta a fost deţinută anterior de regretata regină, prezentând potenţialilor cumpărători o înregistrare video cu ea la volanul maşinii 4×4.

Se aşteaptă ca maşina să fie vândută cu 60.000 de lire sterline, aproape dublu faţă de preţul cu care a fost vândută în urmă cu doar trei luni la o altă licitaţie.

Cumpărătorii nu au fost siguri de faimosul proprietar anterior, ceea ce a făcut ca maşina de lux să nu atingă preţul de pornire al licitaţiei.

Li s-a spus că există dovezi circumstanţiale că automobilul a făcut parte din flota de maşini a casei regale, dar proprietarul actual nu a putut confirma acest lucru cu certitudine.

Dar cu o înregistrare video în care regina se află la volanul maşinii cu numărul de înmatriculare BN04 EPU, licitatorii au dovada vizuală a faptului că maşina Epsom Green a fost vehiculul ei în timpul şederii la Balmoral în Scoţia şi la Castelul Windsor.

Iconic Auctions a oferit tuturor potenţialilor cumpărători o copie a videoclipului care dovedeşte că maşina în ediţie limitată vine cu sigiliul regal de aprobare.

Preţul de listă pentru o maşină similară fără legătura regală ar fi de doar 5-6.000 de lire sterline.

Range Rover-ul este echipat cu câteva lucruri neobişnuite, care au fost oferite doar de către Special Vehicle Operations ale companiei, inclusiv lumini albastre pe grilă şi protecţie pentru câini. Alte caracteristici rare includ comutatoare spate care controlează geamurile electrice de pe ambele părţi ale maşinii şi o mică gaură pe capotă, unde a fost montată o mascotă de labrador, relatează Mediafax, conform Daily Mail.

Există, de asemenea, mânere interioare care facilitează accesul în vehicul. Maşina a fost întreţinută în mod regulat la dealerii din Mayfair şi Aberdeen, ceea ce arată probabil că a fost condusă în mod regulat de la Windsor la domeniul Balmoral, unde regina îşi petrecea verile.

Licitatorii se aşteaptă la un război acerb al ofertelor atunci când maşina va fi scoasă la vânzare la centrul NEC din Birmingham, pe 11 noiembrie.

Având în vedere că are o vechime de 19 ani şi a parcurs 109.000 de mile, vehiculul este încă în stare foarte bună. 

Maşina a fost scoasă pentru prima dată la licitaţie în luna iulie, vânzarea fiind gestionată de Historic Auctioneers.

Deşi au reuşit să arate o fotografie a reginei stând pe scaunul şoferului Range Rover-ului verde, nu a existat nicio dovadă concludentă că acesta era vehiculul scos la vânzare.

Oferta câştigătoare a fost de 33.000 de lire sterline, iar cumpărătorul a obţinut vehiculul cu 5.000 de lire sterline mai puţin decât estimase casa de licitaţii.

Andrei Spînu condamnă greva anunțată de transportatori în perioada 27-29 februarie: ”Este inacceptabil. Vom interveni cu ANTA!”

Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile, iar cei care nu vor ieși la traseu, riscă să fie sancționați. Mai mult, ministrul Infrastructurii spune că nu înțelege revendicările transportatorilor. Declarațiile au fost făcute de Andrei Spînu miercuri seara, 21 februarie curent, la o emisiune de la Jurnal TV, scrie realitatea.md.

„(…) sincer, nici până acum nu am înțeles care sunt nemulțumirile acestei asociații (n.r. APOTA). Eu ce am auzit este că ei vor ca situația în transport să rămână la fel, să nu facă rutele, să nu dea bilete călătorilor, să nu îmbunătățească parcul de microbuze, (…) nu vor aparate de casă (…) Este inacceptabil ca să fie suspendată activitatea, iar șoferii să nu iasă la traseu. Îi îndemn să asigure oamenii cu transport. Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni, dacă va fi nevoie”, a declarat ministrul Andrei Spînu.

În replică, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa, a spus că ministerul condus de Andrei Spînu promovează legi care contravin celor europene.

„Avem patru cerințe – programele de transport național să fie formate așa cum prevede Regulamentului Uniunii Europene, liberalizarea transportului internațional, legislația în domeniul activității autogărilor, iar sistemul de fiscalizare să fie ca în România, care a dat termen rezonabil pentru aplicarea obligatorie a aparatele de marcat electronice fiscale, să fie totul treptat. (…) Toate aceste patru cerințe sunt inspirate din legile Uniunii Europene, dar (…) ministerul a promovat reguli care contravin celor europene”, a precizat Oleg Alexa, președintele Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Amintim că, în perioada 27-29 februarie curent, vor fi sistate rutele regulate raionale și internaționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA). Transportatorii spun că sunt nevoiți să recurgă la sistarea rutelor în semn de protest, „pentru a se face auziți de autorități și pentru a se apăra de normele abuzive”.

La sfârșit de iarnă scad prețurile la căldură și energia electrică

Prețul la energia termică și energia electrică în curând vor scădea, afirmă ministrul Ministrul Energiei, Victor Parlicov. Acest lucru s-ar putea întâmpla datorită noilor tarife la gazele naturale, scrie pulsmedia.md.

Astfel, noile tarife la gazele naturale vor avea impact economic pozitiv, spune Parlicov. Energia termică și elergia electrică s-ar putea ieftini.

„Ieșim din iarnă, prețurile de pe piața internațională merg în jos. Pornind de la prognozele prețurilor pe acest an, cred că ne putem asuma o reducere a acestora. Pentru noi este important ca oamenii să resimtă această tendință de scădere a prețurilor internaționale în facturile lor”, a menționat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Amintim că la data de 21 februarie, ANRE a aprobat noi tarife pentru gazul natural. Astfel, acesta s-a ieftinit cu 3,3 lei per metru cub pentru consumatorii casnici. Prin urmare, noul tarif a ajuns la 13,39 lei, fără TVA.

O tânără refugiată din Ucraina a murit subit pe o stradă din Bălți. Avea 21 de ani

O tânără de 21 de ani a murit subit pe o stradă din municipiul Bălți. Medicii au luptat aproape două ore pentru a o salva, dar fără succes. Preliminar, inima fetei a încetat să bată în urma unui stop cardiac, scrie nordnews.md.

„La ora 10.00, ambulanța era deja aici și medicii o resuscitau. Era moartă, dar ei au tot încercau să o reanimeze timp de două ori, însă fără succes. Au vrut să-i stabilească identitatea, dar nu avea la sine nici pașaport, nici portmoneu, nici card bancar, nimic”, a povestit un martor ocular.

Ulterior, a fost constatat că tânăra era refugiată din Ucraina.

„Venea la noi după ajutor, era veselă, se saluta cu noi în fiecare dimineață, dar astăzi nu am văzut-o. De vreo trei luni era cazată la Hotel Bălți, împreună cu mama ei”, a povestit Alexandru Costiuc, voluntar la Asociația pentru Drepturile Omului LEX XXI.

Deși incidentul a avut loc în această dimineață, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bălți nu au venit cu nicio reacție până la publicarea știrii, deși jurnaliștii nordnews au solicitat de câteva ori un comentariu.

Liderii Hamas ar fi fugit în locuri luxoase din Qatar și Turcia. De unde a fost dat ordinul de atac asupra Israelului
Articolul anterior
Kim Kardashian și-a luat o bonă bărbat! Potrivit experților, bonele masculine aduc o nouă perspectivă în îngrijirea copiilor
Articolul următor