Liderul unui clan mafiot, Ivan Neparatov, condamnat pentru furt și crimă în Rusia, decorat post-mortem de Putin „pentru curajul” din Ucraina

Ivan Neparatov, liderul unui clan mafiot, care a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a ucis mai mulți oameni, a fost cooptat de gruparea Wagner și trimis să lupte în Ucraina, iar acum este medaliat post-mortem de președintele rus Vladimir Putin pentru curaj, după ce a murit în Bakhmut, scrie The Insider, citat de HotNews.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat pe 2 septembrie că sistemul actual de pregătire a personalului militar din Federația Rusă face posibilă dotarea completă a armatei cu profesioniști. În aceeași zi, echipe de reprezentanți ai PMC Wagner au sosit într-o serie de închisori rusești pentru a recruta prizonieri care să ia parte la ostilitățile din Ucraina.

De altfel, Hotnews a relatat că grupul de mercenari Wagner duce eforturi de convingere pentru a recruta voluntari din închisorile din Rusia.

O anchetă publicată pe 4 iulie de iStories, un site independent de investigații, afirmă că grupul de mercenari Wagner a recurs acum la oferte făcute deținuților unor închisori din Sankt Petersburg și Nijni Novgorod, al cincilea oraș ca mărime din Rusia, promițându-le acestora salarii ridicate și amnistie în schimbul a 6 luni de serviciu militar.

Ivan Neparatov, condamnat pentru furt și crimă în Rusia, decorat pentru crimă în Ucraina

Neparatov și opt membri ai grupului său de crimă organizată au fost condamnați în 2013 în Serghiev Posad din Rusia. Potrivit procuraturii, în august 2009, Neparatov și complicii săi au atacat un cetățean ucrainean și i-au furat 176.000 de ruble (aproximativ 3.900 de euro la valoarea din 2009). În același an, membrii bandei sale au comis un jaf armat în satul Svatkovo și au bătut un bărbat și o femeie care locuiau în casa pe care i-au jefuit.

În martie 2010, Neparatov și-a ucis un cunoscut pentru că a refuzat să-i conducă pe membrii bandei la locul unui alt jaf. El a fost răpit, bătut și înjunghiat de 88 de ori cu un cuțit, au precizat anchetatorii. O femeie de afaceri a fost, de asemenea, ucisă de bandă într-un atac planificat. În plus, Neparatov a ucis trei persoane care îi datorau bani: în toate cele trei cazuri, suma nu a depășit 10.000 de ruble (aproximativ 250 de euro la valoarea din 2010).

În iulie 2013, el și membrii grupului său de crimă organizată au fost găsiți vinovați de cinci crime, trei jafuri, extorcare, fraudă, deținere ilegală de arme și alte infracțiuni. Neparatov a primit cea mai lungă pedeapsă dintre toți – 25 de ani de închisoare.

Neparatov a executat doar 12, după care a fost cooptat să lupte în Ucraina, într-o uniformă militară. I s-a acordat postum o medalie pentru curaj semnată de Vladimir Putin, precum și o medalie „Pentru sânge și curaj” de la conducerea așa-numitei „LDNR”.

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Președintele Ucrainei declară că Rusia pregăteşte o „lovitură decisivă” împotriva statelor europene în domeniul energiei
Articolul anterior
Centrala nucleară Zaporojie a fost din nou deconectată de la reţeaua electrică
Articolul următor