În acest an, profitând de timpul maxim petrecut alături de familia sa, Lilu s-a pregătit de Paște ca o gospodină adevărată. Dacă în ceilalți ani, mergea cu familia la țară și toate responsabilitățile erau pe seama mamei, anul acesta prezentatoarea TV a trebuit să treacă de una singură testul la bucătărie și s-a descurcat de minune.


Lilu a copt pentru prima oară o pască și a vopsit ouă cu ingrediente naturale. Vedeta și-a împărtășit emoțiile cu prietenii săi virtuali:
,,Doamne câte emoții – prima pasca coaptă din viața. La telefon de la mama am primit instructajul. Chiar dacă in ceilalți ani eram alături de ea prin Bucătărie sau Sarai când cocea pasca, niciodată nu am făcut-o eu de la A pana la Z. Fiecare gospodina e regina între “blidele” sale.
Știu ca aluatul cere nu doar mâini bune de frământat dar și inima curată, gânduri liniștite și zâmbete pe buze. Stare buna, asta mai pui in aluat nu doar faina, drojdie, ou, apa, sare, zahăr. Am frământat cu oleaca de frică. Și dacă nu îmi iese. Ma consolam cu ideea, ca faina, brânza și timp mai am mâine. Dacă nu iese, macar o pregătire temeinica am avut.
După, am învelit vasul in care stătea boțul de pâine și speranța. L-am înfășurat binișor și l-am pus pe geam, sa se încălzească la soarele blând de Aprilie. Peste fiecare 20 de minute ridicam prosopul (vechi de peste 60 de ani, țesut de surorile lui tătuca) sa văd dacă creste.
Pufos. Hu, e bine. Jumătate de drum e făcut. Acum trebuie sa împletesc. Am lăsat uleiul făcut de tata, la moara din sat, sa se prelingă printre degete și la treaba. Sper sa fie la fel de ușor și plăcut ca și împletitul cosițele fetelor. Încă zeci de minute de așteptare. Momente in care am avut timp sa gândesc. Sa mulțumesc pentru ca am avut din ce face și ca am avut cu ce face. Despre asta e Paștele – sa mulțumești pentru viața, șansa, familie, timp”.
De asemenea, vedeta a vopsit ouăle pentru masa de Paști. Și cum este o militantă adevărată a produselor ecologice, Lilu a dezvăluit secretele sale:,,Mama natura ne oferă atâtea soluții sanatoase atât pentru noi cât și pentru planeta. Va dați seama câte chimicale sunt in coloranții din comerț – iar ulterior aceste substanțe ajung in organismul copiilor nostri.
Iată cum am reușit sa obțin culori frumoase cu ajutorul legumelor și condimentelor.
Culoarea roșie – din cojile a 7-8 cepe roșii și o sfecla roșie mică. Se fierb cojile de ceapa și sfecla. După scurgi apa rămasă, fără coji, dacă rămân se pot depune pe oua și nu ies colorate uniform. In apa colorata am pus la fiert ouăle timp de 10 min. Apoi am lăsat încă timp de 2 ore.
Albastre – din frunzele de varza roșie. Eu am folosit o căpățâna mică, am pus-o la fiert vreo 20 min. Iarasi in apa colorata strecurata am pus la fiert ouăle. 10 min la fiert. Dupa ce le-am luat de pe foc le-am lăsat încă vreo 2 ore.
Galbene – din curcuma, am cumpărat un pliculeț de condiment (din market) probabil erau vreo 30 de g. Iarăși am fiert ouăle in apa cu curcuma și le-am mai lăsat vreo 2 ore. După ce se usucă pentru a le oferi strălucire le puteți tampona cu un prosop înmuiat in ulei.
Important: pentru culoare cât mai pronunțată alegeți oua cu coaja albă. Spălați si degresati ouăle înainte de folosire. Lăsați ouăle in apa rece vreo 20 min înainte de a le pune la fierbere, ca sa nu se spargă. Pentru a se prinde culoarea mai bine am folosit câteva linguri de oțet la fiecare fiertura. Pentru culori mai pronuntate, și dacă aveți loc destul in frigider – le puteți lasă pe noapte in apa colorată”.