Problema deșeurilor în R. Moldova necesită o soluționare strigentă prin eforturi comune, atât din partea autorităților, cât și din partea fiecărui cetățean. Nu de alta, dar vom ajunge în curând să ne sufocăm în plastic și alte substanțe care poluează natura, atât este de gravă situația.
Lilia Ojovan (Lilu) a lansat o campanie demnă de apreciere pe pagina personală de facebook.
Prezentatoarei Tv îi pasă de viitorul copiilor săi și de viitorul Moldovei, de aceea își îndeamnă prietenii virtuali să îi urmeze exemplul. Poți face și tu, cum face jurnalista, ori poți alege o altă modalitate care crezi că este binevenită pentru a proteja mediul.
,,E Cool să sortezi Plasticool👌🏻. Trăim intr-o lume în care puțin ne pasa de ce se întâmpla după usa casei. Folosim tot ce ni se oferă fără a fi recunoscători si fără a purta un pic de grija planetei care ne este casa cea mare. Am început de curand sa fim mai grijulii la sortarea gunoiului.
Avem 3 coșuri de gunoi, unul pentru hârtie, unul pentru plastic și unul pentru resturile menajere. Plasticul îl aruncam odată pe săptămâna, fiecare cutie sau sticla o spălam pentru ca e de bun simț sa aruncam lucrurile curate pentru a le ușura munca oamenilor care lucrează la fabrica de reciclare. Încercam sa reducem folosirea ambalajelor din plastic, de când avem instalat un filtru de apa, sticlele de plastic practic lipsesc din lista de cumpărături. Cine mai sortează gunoiului? Vreau sa va încurajez sa o faceti și pentru asta vreau sa va motivez – cine își va face poze sau va posta Story-uri in care sa arati ca sortati gunoiul și imi dați un tag mie @lilu.ojovan și folosiți hashtagul #sortezplasticul – iar eu va voi “lauda” in Story urile mele pe Instagram. Hai sa facem lumea mai curată in jurul nostru, sa le oferim copiilor noștri un exemplu pozitiv și un viitor mai curat”, a menținat Lilu în postarea sa.
O mamă a și reacționat, imediat, la îndemnul jurnalistei. ,,Nouă tot ne pasă😉☝️”, a scris Ana Munteanu și a publicat imaginea anexată.
Prin urmare, suntem pe calea cea bună – tot mai mulți moldoveni conștientizează despre pericolul de poluare a naturii și sporirea riscului de îmbolnăvire și întreprind prin alegere proprie, măsurile cuvenite în casa și în anturajul fiecăruia.