Lotul de vaccinuri Pfizer donate Republicii Moldova de către România a ajuns la Chișinău

Un lot de peste 100.000 de vaccinuri Pfizer donate Republicii Moldova de către România au ajuns la Chișinău.

La ceremonia de predarea a donației a participat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății român, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță și consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Este un nou gest de solidaritate. Aproape jumătate din vaccinurile recepționate de R. Moldova vin din România. Salutăm prezența ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu și al secretarului de stat în Ministerul Sănătății român Andrei Baciu”, a declarat Denis Cernelea, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Vizita mea în R. Moldova vine în continuare ca un sprijin pentru agenda de reformare, așa cum i-am comunicat și doamnei președință Maia Sandu. Vom fi alături de domnia sa și de noul Guvern al R. Moldova în reformele care urmează. România și-a dovedit dorința sinceră de a sprijini R. Moldova. Este o bucurie pentru mine să fiu astăzi aici. Este un sprijin direct către cetățenii R. Moldova. România este pregătită pentru consolidarea sprijinului pentru R. Moldova pe toate domeniile. R. Moldova poate deveni un puternic exemplu de transformare pozitivă a UE”, a menționat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României.

„România a fost cel mai important partener care ne-a susținut în această perioadă pandemică. Astăzi vine iarăși un lot destul de semnificativ din partea României”. Țin să mulțumesc autorităților române cu care Președinția a avut o strânsă colaborare în ultima perioadă”, a subliniat consiliera prezidențială Ala Nemerenco.

Un autobuz s-a răsturnat în Italia după ce șoferul a făcut infarct și a murit la volan. Zeci de oameni au fost răniți
Articolul anterior
Cum arată plămânii unui bolnav de Covid imunizat și ai unei persoane nevaccinate
Articolul următor
Alte articole interesante