Lotul de vaccinuri Pfizer donate Republicii Moldova de către România a ajuns la Chișinău

Un lot de peste 100.000 de vaccinuri Pfizer donate Republicii Moldova de către România au ajuns la Chișinău.

La ceremonia de predarea a donației a participat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății român, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță și consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco.

„Este un nou gest de solidaritate. Aproape jumătate din vaccinurile recepționate de R. Moldova vin din România. Salutăm prezența ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu și al secretarului de stat în Ministerul Sănătății român Andrei Baciu”, a declarat Denis Cernelea, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Vizita mea în R. Moldova vine în continuare ca un sprijin pentru agenda de reformare, așa cum i-am comunicat și doamnei președință Maia Sandu. Vom fi alături de domnia sa și de noul Guvern al R. Moldova în reformele care urmează. România și-a dovedit dorința sinceră de a sprijini R. Moldova. Este o bucurie pentru mine să fiu astăzi aici. Este un sprijin direct către cetățenii R. Moldova. România este pregătită pentru consolidarea sprijinului pentru R. Moldova pe toate domeniile. R. Moldova poate deveni un puternic exemplu de transformare pozitivă a UE”, a menționat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României.

„România a fost cel mai important partener care ne-a susținut în această perioadă pandemică. Astăzi vine iarăși un lot destul de semnificativ din partea României”. Țin să mulțumesc autorităților române cu care Președinția a avut o strânsă colaborare în ultima perioadă”, a subliniat consiliera prezidențială Ala Nemerenco.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Un autobuz s-a răsturnat în Italia după ce șoferul a făcut infarct și a murit la volan. Zeci de oameni au fost răniți
Articolul anterior
Cum arată plămânii unui bolnav de Covid imunizat și ai unei persoane nevaccinate
Articolul următor