Lukașenko spune că Ucraina se pregătea să atace Belarusul în ziua invaziei rusești

Președintele bielorus Alexandr Lukașenko a declarat vineri, 11 martie, că Ucraina se pregătea să atace nu doar zona din Donbas controlată de separatiștii pro-ruși, ci și Belarusul, scrie hotnews.ro.

El a făcut declarația în timpul unei întâlniri pe care a avut-o vineri la Moscova cu președintele Vladimir Putin, afirmând de asemenea că Forțele Armate ale Ucrainei ar fi urmat să atace Belarusul la 6 ore după declanșarea invaziei rusești pe 24 februarie.

„Acum vă voi arăta de unde a fost pregătit atacul asupra Belarusului. Și dacă cu șase ore înainte de operațiune (n.r. presupusul atac ucrainean) nu ar fi fost o lovitură preventivă asupra pozițiilor, erau patru poziții, ar fi atacat trupele noastre, bieloruse și rusești care făceau exerciții”, i-a spus el lui Vladimir Putin. „Prin urmare, nu am declanșat acest război, conștiința noastră este curată”, a mai declarat Lukașenko, afirmație ce amintește de comentariile de joi ale ministrului rus de externe Serghei Lavrov care a spus că Rusia nu a atacat Ucraina.

„Spun din nou, ei (Forțele Armate ale Ucrainei) nu doar că se pregăteau să lovească Donbasul, ci și-au construit poziții pentru a lovi în Belarus”, a spus liderul Belarusului cu referire la anunțul de miercuri al Moscovei potrivit căruia ar fi descoperit documente secrete ucrainene ce ar arăta că Kievul pregătea un atac asupra zonelor controlate de separatiștii din estul țării.

Alexandr Lukașenko vorbește de mișcări de trupe în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl

Lukașenko a mai afirmat că mercenari străini mărșăluiesc de-a lungul graniței cu Belarus până la centrala nucleară de la Cernobîl pentru a opri mișcarea trupelor ruse.

„Vor să lovească din spate, să lovească în pozițiile trupelor rămase din exercițiile ruso-belaruse și să nu-și piardă speranța de a ne trage în acest masacru, astfel încât să expunem sectorul vestic”, a spus el.

„Rămâne de văzut ce intenționează să facă mercenarii occidentali la Cernobîl”, a adăugat acesta.

Centrala nucleară de la Cernobîl se află sub controlul forțelor rusești încă din prima zi a războiului, când a fost capturată și angajații săi luați ostatici. Ministerul rus al Energiei a declarat joi că specialiștii din Belarus au restabilit alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl după ce Ucraina a anunțat miercuri alimentarea cu energie electrică a acesteia și a echipamentelor sale de siguranță a fost întreruptă „complet” din cauza acțiunilor militare ruse.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Cele zece troleibuze asamblate la Chișinău, puse pe rută
Articolul anterior
Cel mai fioros oligarh al lui Putin ar fi demolat cu excavatorul vila de 40 de milioane a fostei soții, după ce a fost părăsit
Articolul următor