Maestrul Gheorghe Urschi a primit o distincție specială din partea lui Fuego și a Televiziunii Române!

Paul Surugiu-Fuego l-a premiat pentru întreaga activitate pe marele actor basarabean Gheorghe Urschi. Acesta i-a oferit o distincție specială din partea sa și a Televiziunii Române în semn de prețuire, pentru regalitatea personalității sale.

separator

Gheorghe Urschi este actor, regizor, dramaturg, interpret, autor, compozitor – într-un cuvânt, un artist complex care a ars pentru devotamentul său, care a luptat pentru unitate și pentru un fel suprem de-a defini arta actorului, menționează pagina de facebook Art by Fuego.

În cei peste 40 de ani de activitate a făcut de toate, de la film la televiziune, până la cărți scrise sau piese de teatru. Din păcate, actorul basarabean, care împlinește în curând 73 de ani, a suferit acum câțiva ani un atac cerebral, dar asta nu-l împiedică să se bucure de vizitele prietenilor, ale colegilor, să fie activ și să-și amintească de clipele frumoase. Maestrul comediei este un mare patriot și fiecare clipă din carieră și-a pus-o în această slujbă. În prezent, actorul basarabean luptă cu viața, supraviețuiește, iar fetele sale minunate încearcă să-i facă existența mai ușoară.

Paul Surugiu-Fuego, interpret, prezentator la TVR:

“Gheorghe Urschi este o mare personalitate, un supraviețuitor, un exemplu pentru toți cei care renunță la lupta cu viața atunci când dau de greu și când pare că toate corăbiile lor s-au pierdut! Sunt tare fericit că-i pot face o bucurie prin această distincție oferită de emisiunea mea și de Televiziunea Română și poate că nu reprezintă mult, dar e confirmare a talentului său, a carierei formidabile de peste 40 de ani, în care-a făcut multe și-n care și-a câștigat pe deplin titlul de “rege al umorului”.

Mi-e tare drag de el și mi-e drag că nici o clipă nu s-a lăsat! Mi-e drag să privesc în spate și să văd un om care și-a iubit originea, care a luptat pentru românismul din Basarabia, care a fost un susținător al ideii de unire, cu toate riscurile asumate. Și-a construit cariera în această zonă și a făcut nenumărate lucruri importante pentru basarabeni și pentru români, pe toate plajele artistice pe care a activat!

Nu știu dacă românii știu foarte multe despre el, dar e păcat, pentru că este un simbol, un om care și-a pus Basarabia pe palme și-a dăruit-o oamenilor. Iar azi, prin ochii lui blânzi și calzi, vezi dragostea de țară, de înalt și în cele din urmă, de viață … o viață dedicată întru totul artei! Să ne trăiți, maestre!”, a declarat Fuego.

Jaf ca în filme, în Germania. Hoții au găurit pereții Direcției Vămilor și au fugit cu 6,5 milioane de euro
Articolul anterior
Videoclip plin de emoție, filmat de artiști pe ruinele edificiului Filarmonicii Naționale!
Articolul următor
Alte articole interesante