Maestrul Nicolae Botgros, premiat cu Diploma Universară de Gratitudine a Academiei de Științe a Moldovei

Nicolae Botgros, violonist și dirijor al renumitei Orchestre de muzică populară „Lăutarii”, a fost onorat cu încă o distincție pentru talentul, activitatea și măiestria cu care a purtat prin lume faima țării noastre.

Într-o postare pe facebook, dirijorul a dezvăluit ca i-a fost oferită Diploma Universară de Gratitudine a Academiei de Științe a Moldovei.

„Mulțumesc Academiei de Științe a Moldovei și Dnului Președinte Ion Tighineanu, pentru Diploma Aniversară de gratitudine, cu prilejul aniversarii a 60-a, de la fondarea ASM și 75 de ani de la crearea primelor instituții de tip academic..!”, a scris maestrul.

„Felicitari Maestre sunteti un reper și mă bucur că vă este recunoscută valoarea!”, „Meritată din plin Maestre! Felicitari și sanatate să ne bucurati cu înca multe melodii de suflet!!!”, „Maestre! Să fiti sanatos si cu putere de munca! Ne-ati creat „dependenta” de măiestria Dumneavoastră!”, sunt doar câteva comentarii lăsate de colegii de breaslă ai artistului și alți cetățeni care îi apreciază măiestria.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

9 iunie, declarată oficial zi de doliu în legătură cu funeraliile artistului Iurie Sadovnic
Articolul anterior
Actrița Ionela Hadârcă, despre lupta cu depresia: ,,Mi-am dat seama cât de puțin cunoaște lumea despre ea, deși parcă se vorbește mult”
Articolul următor