Magistraţii repun pe rol procesul lui Vlad Filat

Cercetarea judecătorească în dosarul în care fostul premier Vlad Filat, în prezent lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență, a fost reluată, scrie stiripesurse.md.

Se întâmplă după ce doi judecători de la Curtea de Apel Chișinău, transferați temporar la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), și-au dat demisia, anunță Procuratura Anticorupție (PA).

Următoarea ședință, în cadrul căreia va fi examinată cererea de revizuire înaintată de Filat și apărătorii acestuia, este planificată pentru data de 27 mai, ora 10:00.

Amintim că, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Fostul premier a fost amendat la acea vreme cu 60 000 de lei și s-a dispus confiscarea bunurilor obținute ilegal (mașini, imobile, terenuri, conturi bancare). Prin decizia din 2016, Filat a primit interdicția de a ocupa funcții publice timp de 5 ani.

Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința de condamnare, pe 11 noiembrie 2016. Prin deciziile CSJ, atât recursul ordinar înaintat de apărare, cât și recursul în anulare, au fost respinse ca vădit neîntemeiate. În iunie 2023, Vlad Filat și apărătorii săi au înaintat o cerere de revizuire a cauzei, urmare a hotărârii Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din 31 ianuarie 2023, care a constatat încălcarea Articolului 6 § 1 din Convenție, invocând lipsa publicității procesului penal. Cererea urma să fie examinată în ședința de astăzi, 20 mai.

PA anunță că, în cadrul ședinței, părțile în proces au fost, însă, anunțate despre reluarea cercetării judecătorești, pe motivul demisiei și eliberării din funcție a doi judecători din completul de judecată ce urma să se pronunțe pe caz, unul din acești magistrați fiind președintele completului.

De asemenea, părțile în proces au fost anunțate că, prin încheierea din 17.05.2024, a fost creat un nou complet de judecată întru examinarea cererii de revizuire vizate. Tot la ședința de astăzi, Președintele noului complet format, a înaintat o declarație de abținere de la examinarea prezentului caz, pe motiv că ar fi recepționat recent raportul de evaluare negativă din partea Comisiei vetting, astfel că, în vederea excluderii oricărui dubiu privind imparțialitatea sa, a considerat necesar să înainteze prezenta declarație de abținere.

Pronunțarea soluției instanței asupra declarației de abținere a fost amânată pentru 27 mai 2024, ora 10:00.

Reamintim că fostul premier Vlad Filat a fost achitat în dosarul în care era învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, conform deciziei din 7 mai, pronunțată de către magistrații de la judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Tatiana Heghea a lansat videoclipul la piesa ”Tatăl meu cel drag”, o melodie sensibilă și plină de recunoștință pentru toți tații

Îndrăgita interpretă de la noi, Tatiana Heghea, a lansat videoclipul la piesa ”Tatăl meu cel drag”. Premiera piesei a avut loc de curând, fiind un omagiu emoționant adus chiar la aniversarea tatălui ei, iar acum a făcut-o publică pentru publicul drag.

Această piesă este o dedicație a dragostei pure pentru toți tații. Tatiana Heghea a prezentat-o într-o manieră plină de sensibilitate accentuând legătura profundă pe care o are cu tatăl său. Artista a reușit să atingă inimile multor ascultători care pot rezona cu mesajul piesei.

Versurile sincere și emoționante exprimă întru totul iubirea și respectul Tatianei față de cel care i-a dat viață, cu emoții intense și recunoștință. Piesa a fost primită cu entuziasm de public, de aceea artista a venit și cu un videoclip cu momente speciale și amintiri împărtășite cu tatăl său.

”Aduc mulțumiri tuturor oamenilor minunați care au contribuit la apariția acestei melodii deosebite pe care o dedic tuturor TAȚILOR Buni în mod special Tăticului meu Iacob care a fost și va rămâne pentru mine cel mai drăgăstos și bun Tată.”, scrie artista.

Versurile melodiei au fost semnate de Elena Răileanu, muzică – Dinu Mateevici, iar aranjament și studiou aparțin maestrului Veaceslav Daniliuc.

Tatiana Heghea este cunoscută pentru talentul și abilitățile sale vocale remarcabile, dar și modul în care își transpune emoțiile în muzică, conectându-se cu admiratorii ei printr-o poveste personală.

Vă invităm să ascultați melodia, iar dacă v-a plăcut, nu ezitați să lăsați o apreciere sau un comentariu.

Unica.md o felicită pe Tatiana Heghea cu această ocazie și ăi urează mult succes în cariera sa muzicală, dar și personală. Așteptăm noi creații!

Cine este bărbatul strivit de un copac pe malul Nistrului. A murit în ochii copiilor și a soției pentru că nu a reușit să iasă din cort

Ieri, 11 iunie, în urma furtunii puternice, un bărbat în vârstă de 36 de ani a decedat după ce peste cortul în care se afla a căzut o creangă uriașă. Sursele susțin că bărbatul ar fi Arcadie Spoială, regizor și director de imagine din Republica Moldova.

Mai mult, dacă intrăm pe canalul de Youtube al regizorului, observăm că melodia principală este „A murit iubirea”, interpretată de Mark Stam, care a fost lansată acum șapte ani, transmite Știri.md. 

Se pare că totul a început vesel, în ziua de 11 iunie. La fața locului au mers mai multe persoane cunoscute, printre care și interpretul Ionel Istrati, Arcadie Spoială cu familia sa și alții. 

Din imaginile video publicate în Instagram de Ionel Istrati putem observa că cortul este asemănător celui peste care a căzut o ramură grea în această noapte. Mai mult, scaunul care, la fel, apare într-un filmuleț video, este asemănător celui din fotografiile publicate de presa din stânga Nistrului. 

Deocamdată, nimeni dintre cei prezenți în acel loc, în data de 11 iunie, nu au confirmat informația respectivă. 

Arcadie Spoială este un regizor și director de imagine din Republica Moldova, care a colaborat cu artiști precum Mark Stam, Trupa Akord, Aliona Moon și alții. 

Amintim că bărbatul în vârstă de 36 de ani a decedat după ce peste cortul în care se afla, din cauza furtunii puternice, a căzut o creangă. Acesta a decedat în fața copiilor și a soției sale deoarece nu a reușit să iasă din cort cînd a început furtuna.

Intemperia de aseară a făcut două victime. O fată de 12 ani a fost găsită moartă sub un arbore.

În această dimineață, oamenii legii anunțau despre faptul că un angajat de la Spații Verzi, implicat în lucrările de înlăturare a consecințelor stihiei, a găsit sub un copac prăbușit corpul neînsuflețit al unei persoane.

”Acum câteva minute, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, precum că pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală, un angajat al Întreprinderii municipale ”Spații Verzi” a depistat cadavrul unei femei care se afla la sol, sub un copac căzut în urma intemperiei de ieri seara.

Poliția se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și identitatea femeii decedate.”

Poliția a identificat victima. Aceasta s-a dovedit a fi o minora de 12 ani, domiciliată în capitală.

O copilă de 12 ani, găsită moartă după intemperia de aseară din Capitală. Este a doua victimă

O fată de 12 ani a fost victima intemperiei de aseară în Chișinău, anunță oamenii legii. Până la această oră au fost raportați doi morți.

În această dimineață, oamenii legii anunțau despre faptul că un angajat de la Spații Verzi, implicat în lucrările de înlăturare a consecințelor stihiei, a găsit sub un copac prăbușit corpul neînsuflețit al unei persoane.

”Acum câteva minute, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, precum că pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală, un angajat al Întreprinderii municipale ”Spații Verzi” a depistat cadavrul unei femei care se afla la sol, sub un copac căzut în urma intemperiei de ieri seara.

Poliția se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și identitatea femeii decedate.”

Poliția a identificat victima. Aceasta s-a dovedit a fi o minora de 12 ani, domiciliată în capitală.

Până la această oră au fost raportați doi morți.

A doua victimă este un bărbat, care a fost strivit de o creangă care a căzut peste cortul în care se adăpostea pe malul râului Nistru.

Mama Mădălinei, fetița dispărută în urmă cu doi ani în SUA, ar putea să fie expulzată în Republica Moldova
Articolul anterior
Delegații pe străzile Capitalei, timp de două zile! Transportul rutier va fi restricționat
Articolul următor