Mai multe evenimente sportive, anulate în Europa din cauza lipsei zăpezii

Mai multe evenimente sportive din Franța, Italia, Germania și Croația au fost anulate, amânate sau mutate, deoarece temperaturile anormal de calde au lăsat pârtiile fără zăpadă, au spus organizatorii, potrivit France 24.

Vremea blândă și ploile căzute la jumătatea lunii decembrie au topit puțină zăpadă aflată pe pârtiile de schi, forțând multe stațiuni să se închidă în regiunile care depind de veniturile lor.

Doar stațiunile aflate la altitudini mai mari din Alpii francezi au reușit să țină deschise majoritatea pârtiilor de schi.
Stațiunea Tignes a fost nevoită să anuleze Trofeul Andros, o cursa de mașini și motociclete pe gheață, care trebuia să se desfășoare pe 13 și 14 ianuarie.

„Vremea caldă din ultimele săptămâni și prognoza meteo pentru zilele următoare fără frig sau ninsoare proaspătă prognozată pentru săptămâna viitoare nu sunt favorabile pregătirii pistei” care se află la 1.550 de metri altitudine, au spus organizatorii.

Mai la nord, în Contamines, aflat de-a lungul graniței cu Elveția, Cupa Mondială Telemark care urmează să aibă loc luna această a fost amânată pentru februarie.

În Chatillon-de-Michaille, o cursa de sănii trase de câini numită Retordica care urmă să aibă loc în acest weekend a fost anulată din cauza „lipsei de zăpadă”, a declarat federația franceză de sănii cu câini.

La Megeve, organizatorii unei alte competiții de sănii trase de câini – Grande Odyssee VVF – au spus că vor organiza în continuare evenimentul de 13 zile care va începe sâmbătă, dar că vor mută traseul la o altitudine mai mare.

La sfârșitul lunii decembrie, ultima etapă a campionatului francez de schi fond a trebuit să fie mutată de la Meaudre în Arvieux, la o distanță de peste 200 de kilometri cu mașina.

Și în Pirinei, lipsa stratului de zăpadă a zădărnicit planurile organizatorilor.

Cupa Mondială de Schi Freestyle Font-Romeu, planificată inițial în perioada 12-14 ianuarie, a fost și ea amânată.

În stațiunea Peyragudes din sud-vestul Franței, joi au fost folosite tunurile de zăpadă.

Organizația Mondială de Meterologie a raportat joi un record de căldură în mai multe țări europene în ajunul Anului Nou și în ziua de Anul Nou.

În orașul Besancon, din estul Franței, temperaturile au atins un nou maxim istoric de 18,6 grade Celsius la 1 ianuarie, cu 1,8 C peste recordul anterior, datând din ianuarie 1918, a declarat OMM.

Probleme nu sunt doar în Franța. Părții lipsite de zăpadă de pe care evenimentele au fost anulate sau mutate sunt și în Italia, Germania și Croația.

O cursa de slalom programată joi la Zagreb, Croația, a fost anulată din cauza temperaturilor calde și a vântului puternic, au confirmat organizatorii.

Grupul Interguvernamental al ONU pentru Schimbări Climatice a declarat că frecvența perioadelor de frig și a zilelor de îngheț este de așteptat să scadă odată cu încălzirea globală.

Schimbările climatice provocate de om înseamnă, de asemenea, că stațiunile de schi la altitudine joasă vor trebui să se bazeze din ce în ce mai mult pe zăpadă artificială pentru a supraviețui, a avertizat grupul.

sursa

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Un video cu patru frați cvadrupleţi, care își desfac cadourile de Crăciun, a devenit viral
Articolul anterior
Un bărbat din Sankt Petersburg a primit interdicție de a ieși din casă pe timpul nopții pentru că a scris „Slavă Ucrainei! Glorie eroilor”
Articolul următor