Mai mulți chișinăuieni s-au pomenit cu apartamentele puse în gaj

Ani grei de închisoare riscă reprezentanții unei companii de construcții, învinuiți de locatarii unui bloc din sectorul Poșta Veche pentru escrocherie. Anunțul a fost făcut de Procuratură, după ce oamenii au protestat astăzi în fața instituției, notează tv8.md.

separator
Oamenii se plâng că au plătit apartamentele în întregime, dar s-au trezit cu ele puse în gaj la bancă, iar acum riscă să fie evacuați. De cealaltă parte, procurorii spun că multe dintre persoanele, care anterior au depus plângeri, sînt plecate peste hotare, iar acest fapt, reduce din rapiditatea desfășurării procesului și îngreunează audierea și acumularea probatoriului.

Dacă vor fi găsite vinovate pentru escrocherie, reprezentanții companiei de construcții riscă o pedeapsă cu închisoarea de la opt la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani.

Pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsa sub formă de amendă în mărime de pînă la 117.500 lei sau cu închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Fiica fostului director al liceelor ,,Orizont” a fost reținută în România, însă Curtea de Apel București a respins extrădarea
Articolul anterior
Accident feroviar în România. Două trenuri s-au ciocnit: 11 victime
Articolul următor
Alte articole interesante