Mai mute școli și licee din Capitală înregistrează cazuri de Covd-19

În prima săptămână de activitate a școlilor și liceelor din municipiu Chișinău, în 21 de instituții s-au înregistrat cazuri de infecție de coronavirus, iar 30 de clase au intrat în autoizolare.

separator

“Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ”, a declarat Angela Cutasevici, viceprimar de Chișinău.

”Îndemnăm în continuare ca atât profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic:

• menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri;

• prevenirea aglomerării;

• curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor;

Instituţiile de învăţământ primar și secundar, ciclu I şi II din municipiu Chişinău vor trece treptat, începând cu 21 septembrie, la alimentaţia tradiţională, dacă au dotarea şi marcarea corespunzătoare, în sala de mese, cu respectarea regulilor de siguranţă şi igienă pregătirii şi servirii meselor în unităţile de învăţământ.

Totodată, de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea. Astăzi sunt deschise 893 de grupe, care activează cu program deplin, cu asigurarea condițiilor de minimizarea a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției. La 9 septembrie, frecvența a constituit de circa 85% la sută din copiii înscriși în grupe.

În data de 10 septembrie, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

Situația este complicată, dar împreună prin acțiuni coordonate, vom reuși”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

În Chișinău crește numărul copiilor internați cu pneumonii
Articolul anterior
Două aparate moderne de ultrasonografie, oferite de către Uniunea Europeană pentru spitalele din Ceadâr-Lunga și Comrat
Articolul următor
Alte articole interesante