Manageri de baruri din Belgia, acuzați că puneau droguri în băuturile femeilor. Poliția investighează zeci de cazuri de viol și agresiune sexuală

Trei manageri de baruri din orașul Kortrijk, situat în nord-vestul Belgiei, sunt acuzați că au pus droguri în băuturile a peste 40 de femei, scrie The Guardian.

„Tinerelor li se ofereau shot-uri de alcool, adesea cu aromă de amaretto, după care se trezeau a doua zi dimineață, amețite, în patul unui necunoscut sau în propriul pat, cu semne clare de abuz sexual”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului, Tom Janssens.

Anchetatorii au declarat că cei trei bărbați, care au calitatea de suspecți, au discutat între ei despre abuzuri.

Oficialii au informat că în băuturile femeilor au fost amestecate mai multe tipuri de droguri, inclusiv ketamină, un anestezic utilizat și în scop recreațional pentru efectele sale halucinogene.

„Până acum, au fost identificate deja 41 de victime pentru perioada decembrie 2021 – decembrie 2024, iar ancheta continuă pentru a identifica și altele”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a parchetului din regiunea Flandra de Vest, Griet De Prest.

De Prest a precizat că unul dintre principalii suspecți a fost arestat. Bărbații sunt suspectați de viol, agresiune sexuală și administrarea ilegală de substanțe periculoase, a precizat parchetul.

Ministrul belgian de interne, Bernard Quintin, a condamnat atacurile, considerându-le „inacceptabile” și criticând cât de ușor poate fi procurată ketamina. „Dacă acest drog poate fi obținut ușor și ieftin, devine mai simplu să comiți infracțiuni”.

„Femeile ar trebui să poată ieși în oraș în siguranță, oriunde și oricând doresc”, a adăugat el.

Suedia, ţara cu cel mai mare număr de buncăre din lume, investeşte aproximativ 10 mil. € pentru a-şi moderniza adăposturile antiatomice în următorii ”doi, trei ani”

Suedia anunţă că investeşte 100 de milioane de coroane suedeze (9,3 milioane de euro) în inspecţia, controlul şi renovarea adăposturilor atomice, după ce autorităţile au avertizat în mai multe rânduri că ţara este necesar să se pregătească de riscul unui război, relatează AFP.

Suedia – care are aproape 64.000 de adăposturi – este una dintre ţările cu cel mai mare număr de buncăre din lume.

Începând din 2024, Agenţia suedeză de Contingenţe Civile (MSB) şi-a intensificat inspecţiile şi controalele acestor adăposturi.

Suedia, care a devenit un stat membru NATO la începutul lui martie 2024, investeşte penttu a-şi îmbunătăţi capacităţile de funţcionare ale serviciilor de urgenţă în cazul unui conflict, consolida securitatea cibernetică şi completa stocurile de medicamente.

Un vast plan de modernizare a marilor adăposturi, capabile să găzduiască mii de persoane, este de asemenea în curs, a anunţat într-un comunicat, luni, MBS.

Aceste lucrări urmează să dureze ”doi, trei ani”, precizează agenţia.

”Până în prezent, au început lucrări la 25 dintre cele 80 de adăposturi speciale”, anunţea ea.

În 2025, MSB preconizează să continue o înlocuire a filtrelor în vederea îmbunătăţirii protecţiei de armamentul de război chimic şi radiologic.

În ianuarie, premierul Ulf Kristersson declara că Suedia nu se află ”în război, dar nici în pace”.

Această ţară nordică şi-a tăiat cheltuielile militare după Războiul Rece, însă a inversat această tendinţă după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014.

Autorităţile suedeze şi-au reactivat conceput de ”apărare totală” în 2015 şi au intensifcat acest efort după invazia rusă a Ucrainei în 2022, numind un ministru al Apărării Civile, alături de ministrul Apărării, în vederea mobilizării întregii societăţi.

O mașină de poliție și un troleibuz s-au lovit în centrul Capitalei

Un accident rutier a avut loc astăzi, 1 aprilie, în centrul Capitalei.

Mai exact, incidentul s-a produs la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Mihai Viteazul, transmite info1.md.

În accident a fost implicată o mașină de poliție și un troleibuz.Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

VIDEO// Ucrainenii au distrus un buncăr rusesc

Aviația ucraineană a publicat pe rețelele sociale o înregistrare video cu distrugerea, de către un avion MiG-29, a unui buncăr al armatei ruse din regiunea Herson. Conform surselor pro-ucrainene atacul a vizat un număr neprecizat de ofițeri superiori ruși, scrie digi24.ro

„Forțele aeriene ucrainene au lovit un post de comandă subteran al rușilor. Ținând cont că acest gen de fortificații relativ sofisticate sunt destinate ștabilor și nu răcanilor, putem presupune fără teama de a greși că în interior se aflau niște ofițeri de rang înalt în momentul exploziei”, a comentat respectiva înregistare de pe X/Twitter un utilizator pro-ucrainean.

Avionul MiG-29 ucrainean a lansat asupra buncărului o bombă de precizie GBU62 JDAM cu rază lungă, prevăzută cu kit de planare.

Imaginile atacului ucrainean asupra buncărului rusesc au fost geolocalizate în apropiere de satul Neciaeve, regiunea Herson.

Refuzul europenilor de a ridica sancțiunile impuse Rusiei arată că nu vor pace, susține Kremlinul
Articolul anterior
Trump anunță că a avut o discuție „extrem de productivă” cu premierul Canadei, în ciuda valului de declarații incisive
Articolul următor
Close menu