Masacru! Cadavrul unei femei goale, cu picioarele legate cu sârmă și 20 de copii arși, găsiți într-un cartier israelian

Echipele care participă la misiuni de căutare în cartierele aflate în apropierea graniței cu Gaza încă găsesc cadavre printre clădirile dărâmate. Imaginile sunt greu de descris, și chiar și salvatorii cu experiență fac cu greu față situației. Printre ultimele trupuri găsite sunt cel al unei femei goale, cu picioarele legate cu sârmă și ale 20 de copii legați între ei și arși, scrie BBC citat de digi24.ro.

Echipele de recuperare au scos miercuri dintre dărâmăturile din Kibbutz Be’eri cadavrul unei femei. Era goală și avea picioarele legate cu sârmă. În apropiere au fost găsite cadavrele a peste 20 de copii, legate între ele și arse. Chiar și lucrătorii cu experiență se luptă să facă față unei astfel de situații. În Nir Oz, ambulanțe și dube negre stau înșiruite lângă gard.

Câteva pisici se ascund printre jucării împrăștiate prin grădini și casele arse și prăbușite. Din când în când se aud explozii puternice. Căutările vin după un atac al Hamas, în zonă. Supraviețuitorii spun că un om din patru este mort sau dat dispărut, inclusiv un britanic, Danny Darlington.

S-a născut și a crescut în Manchester, înainte de a se muta recent în Germania și își  vizita familia în kibbutz. Un vecin a identificat cadavrul lui Danny în dimineața după atac, dar familia încă așteaptă confirmarea oficială că acesta este mort. Danny nu trebuia să fie acolo în dimineața atacului. Fratele său vitreg, Lior Peri, îl aștepta să se întoarcă la Tel Aviv cu o zi înainte, dar Danny a decis să rămână o noapte în plus. Lior a primit un mesaj sâmbătă dimineață, din timpul atacului: în care Danny îi spunea: „La naiba, mare haos e în kibbutz”. De atunci, familia nu mai știe nimic de Danny.

Tatăl lui Lior, Haim Peri, a dispărut și el din Nir Or în timpul atacului. Haim ducea copiii bolnavi din Gaza la spitalele israeliene și îi plăcea să colecționeze opere de artă. El și soția lui, Osnat, se baricadaseră într-o cameră din casă când atacatorii Hamas au intrat. În timpul atacului, Haim i-a spus soției să se ascundă în spatele unei canapele, iar el a deschis ușa și s-a predat.

Haim a fost luat ostatic. Familiile celor morți și dispăruți sunt nemulțumite că nu primesc mai repede informații despre soarta acestora. Între timp, în mai multe corturi militare se aduc saci cu cadavre. Medicii spun că aproximativ 1.000 de trupuri au fost aduse acolo. Căpitanul Maayan spune că toate cadavrele au urme ale torturii și abuzuri, tăieturi, împușcături. E un masacru, spune ofițerul. A fost nevoie de nouă ore pentru ca armata să ajungă în Nir Oz. 

Cod galben de ceață pe întreg teritoriul Republicii Moldova

Meteorologii au emis COD GALBEN de ceață, valabil pentru mâine, 24 ianuarie, în toată țara, informează unica.md.

Avertizarea intră în vigoare vineri la ora 01:00 și va fi valabilă până la ora 12:00.

În această perioadă, pe arii extinse se prevede ceață cu vizibilitatea de 200 de metri și mai puțin.

Tot mâine se așteaptă precipitații slabe sub formă de ploaie și vânt slab.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de prudență.

Caz șocant la Iași! Un copil de 3 anișori a fost găsit mort în casă. Părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir, cât timp ei erau la băut

Incident de-a dreptul șocant într-o comună din Iași. Un copilaș de 3 ani a murit, după ce părinții l-ar fi lăsat singur ore în șir. Cei doi ar fi mers să bea într-un alt loc, scrie observatornews.ro

Update: Potrivit primelor informații, copilul era mort de câteva ore când autoritățile au ajuns la fața locului. Nu se știe dacă cel mic avea probleme de sănătate. Familia ar fi fost cunoscută pentru problemele cu alcoolul. 

Știre inițială:

Potrivit informațiilor, părinții au ajuns acasă dar au sunat abia peste câteva la 112, asta pentru că au crezut că cel mic doarme. 

Poliţiştii şi medicii sunt prezenţi la faţa locului și urmează să stabilească cum s-a produs nenorocirea. 

Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor europene și G7

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorii statelor europene și ai țărilor membre ale formatului G7, inclusiv SUA, Canada și Japonia, acreditați în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, Președinta Maia Sandu a evedențiat  principalele provocări cu care se confruntă țara noastră. Șefa statului  a remarcat  și impactul crizei energetice provocate de Rusia, care afectează direct nivelul de trai al cetățenilor și urmărește să influențeze procesele electorale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

În acest context, Președinta Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova își concentrează eforturile pe asigurarea securității energetice și reducerea vulnerabilității economice a cetățenilor. Șefa statului a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijinul acordat, subliniind că acest ajutor este esențial pentru stabilitatea Republicii Moldova, dar și pentru securitatea întregii regiuni.

Președinta a abordat, de asemenea, tema reformei justiției, subliniind că aceasta este nu doar o condiție pentru aderarea la Uniunea Europeană, ci și o așteptare clară a cetățenilor, care își doresc o justiție corectă, independentă și eficientă. „Reformele din domeniul justiției, în special evaluarea externă a judecătorilor, încep să aducă rezultate și trebuie să continue într-un ritm accelerat,” a punctat șefa statului. 

Un alt subiect important al discuțiilor a fost consolidarea eforturilor împotriva corupției politice. Maia Sandu a subliniat necesitatea de a întări arhitectura instituțională a organelor responsabile de combaterea corupției, și de îmbunătăți cadrul legal pentru aplicarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor implicați în corupția politică și electorală. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea integrității alegerilor parlamentare.

Dialogul a reafirmat angajamentul Republicii Moldova de a continua reformele necesare pentru a face față provocărilor actuale și a construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

Costi Burlacu și Corina Țepeș marchează 20 de ani de muzică într-un concert inedit
Articolul anterior
#stilunic – Cornelia și Sănduța Ștefăneț:”Să știți că mama nu e chiar așa cum pare!”
Articolul următor