Măsura drastică luată de o italiancă împotriva fiilor ei, care nu voiau să părăsească casa părintească deși aveau peste 40 de ani

Adulții din Italia refuză să părăsească casa părintească. Acesta este și cazul unei femei, în vârstă de 75 de ani. Sătulă să acopere cheltuielile casei și să-i întrețină pe cei doi fii, în vârstă de 40 și 42 de ani, italianca a decis să-i dea în judecată, relatează The Guardian citat de adevarul.ro.

Femeia, care este din orașul Pavia, situat în nordul țării, ar fi încercat de mai multe ori să-i convingă pe cei doi adulți să-și caute o locuință, mai ales că aceștia erau angajați.  

Însă niciunul dintre ei nu a vrut să audă”, a mărturisit ea, conform unui reportaj din ziarul local „La Provincia Pavese”.

În plus, mama era nemulțumită de faptul că fiii ei nu participau la cheltuielile sau treburile gospodărești. Prin urmare, i-a dat în judecată, iar o judecătoare din orașul în care locuiesc, Simona Caterbi, a înțeles prin ce trecea femeia și a emis un ordin de evacuare împotriva bărbaților. 

În decizia sa, Caterbi a precizat că, dacă inițial acest lucru era justificat de „obligația părintelui de a asigura întreținerea„, acest lucru nu mai este valabil având în vedere că au trecut de vârsta de 40 de ani. Cei doi bărbați trebuie să părăsească casa părintească până la 18 decembrie. 

Aproape 70% dintre cetățenii italieni încă locuiesc cu părinții

Potrivit datelor din 2022, aproximativ 70% dintre cetățenii italieni cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani locuiesc încă cu părinții: 72,6 % dintre bărbați și 66 % dintre femei. 

Un studiu din anul 2019 a arătat că, dintre tinerii adulți care locuiesc încă în casa părintească, 36,5% erau studenți, 38,2% aveau un loc de muncă și 23,7% erau în căutarea unuia. 

De asemenea, mai multe generații trăiesc sub același acoperiș în Italia, însă numărul tinerilor adulți care încă locuiesc cu familia a crescut în ultimii ani, în special ca urmare a situației economice dificile și a timpului îndelungat de care este nevoie pentru a găsi un loc de muncă stabil. 

În orice caz, mulți dintre ei sunt numiți „bamboccioni” (n. red copii mari), un termen utilizat pentru prima dată de un politician italian în 2007 pentru a ironiza adulții care continuă să locuiască la părinți. 

Mai mult decât atât, au existat cazuri în Italia în care părinții au fost aduși în fața instanței de către copiii lor adulți care încă așteptau ajutor financiar. Un asemenea caz s-a petrecut în anul 2020, Curtea Supremă din Italia respingând apelul unui muzician, în vârstă de 35 de ani, care a susținut că nu-i ajung cei 20.000 de euro pe care îi câștiga și că avea nevoie de bani de la părinții săi. 

 

Pretul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Doi moldoveni, răniți într-un accident rutier în Ungaria

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc vineri, 23 februarie, pe o şosea din Ungaria.

Ungaria: Doi moldoveni, răniţi într-un accident rutier. Precizările MAEImagine simbol

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE, Filip Cojocaru, accidentul rutier s-a produs pe drumul principal din direcția Ártánd spre Berettyóújfalu, în districtul administrativ Hajdú-Bihar, transmite Publika.press.

Ambasada Republicii Moldova la Budapesta s-a autosesizat și a solicitat informații de la autoritățile maghiare referitor la circumstanțele producerii accidentului. 

Autoritățile locale au informat misiunea noastră diplomatică că printre cetățenii Republicii Moldova nu sunt decedați.

Conform autorităților, cei doi moldoveni au suferit răni ușoare şi li s-a oferit toată asistența necesară.

Ocnița: Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce a fost snopit în bătaie de către un tânăr

Un bărbat a murit pe patul de spital, după ce ar fi fost bătut de către fiul concubinei sale.

Potrivit Pulsmedia.md, cazul a avut loc în după-amiaza zilei 22 februarie, în jurul orei 17:15, în orașul Ocnița, iar în dimineață zilei de 23 februarie, victima a murit la spitalul raional.

Sursa citată menționează că victima s-a dovedit a fi un bărbat de 63 de ani, iar concubina acestuia a sunat la serviciul unic de urgență 112 și a alertat Poliția despre faptul că fiul ei de 33 de ani, în urma unui conflict l-a bătut crunt pe concubinul ei.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție unde l-au găsit pe agresor în stare de ebrietate, dar și pe victima care ar fi refuzat să depună plângere pe numele acestuia. Totuși, polițiștii au emis pe numele său un ordin de restricție pe un termen de zece zile.

Agresorul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că acesta avea 0,75 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Un virus mortal a început să se răspândească în Europa. Provoacă sângerarea ochilor celor bolnavi
Articolul anterior
Celebra sticlă Coca-Cola ar putea dispărea în Europa
Articolul următor