Celebra sticlă Coca-Cola ar putea dispărea în Europa

La Bruxelles se discută noi norme privind ambalajele la nivelul UE, în cadrul propunerii Comisiei Europene de regulament privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, prezentată în urmă cu un an. Riscul este că produsele ambalate vor începe să arate la fel, scrie adevarul.ro.

La Bruxelles se discută noi norme privind ambalajele la nivelul UE, în cadrul propunerii Comisiei Europene de regulament privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWR), prezentată în urmă cu un an.

Dar grupurile industriale se tem că legea riscă să încalce protecția drepturilor de proprietate intelectuală atunci când este vorba de ambalaje speciale, cum ar fi sticlele de băuturi de marcă.

„Riscul este că produsele ambalate vor începe să arate la fel. Designurile creative și formele iconice vor dispărea treptat, iar valoarea comercială va fi irosită, deoarece mărcile nu se vor mai putea distinge unele de altele pe rafturi“, a declarat FEVE, o asociație comercială care reprezintă producătorii de sticle de sticlă.

În timp ce producătorii de ambalaje din sticlă au recunoscut eforturile deputaților europeni de a recunoaște „într-o oarecare măsură” modelele de ambalaje brevetate, ei au declarat că legea votată marți „este mult sub așteptările lor”.

„Ne temem că acest lucru va duce la standardizarea ambalajelor și la dispariția treptată a diferențierii mărcilor“, a declarat Adeline Farrelly, secretar general al FEVE.

În prezent, cerințele privind designul ambalajelor sunt prevăzute la articolul 9 din directiva privind deșeurile de ambalaje, care prevede că greutatea și volumul ambalajelor trebuie reduse la minimum.

O serie de „criterii de performanță”, enumerate în anexa IV, pot fi folosite de mărci pentru a justifica ambalaje mai grele pe baza unor criterii precum protecția produsului, logistica sau siguranța consumatorilor.

Cu toate acestea, comisia a propus eliminarea criteriilor de „acceptare de către consumator” și de „marketing și prezentare a produsului” din lista acceptată de criterii de performanță atunci când a prezentat anul trecut legea sa actualizată privind ambalajele.

Aceste eliminări au fost menținute în cadrul votului din Parlament, ceea ce înseamnă că sticlele de sticlă emblematice, cum ar fi faimoasa sticlă de Coca-Cola, ar putea sfârși prin a fi scoase de pe piața UE, au declarat surse din industrie.

Reprezentanța Coca-Cola în UE de la Bruxelles a refuzat să comenteze.

Iulia Navalnaia îl acuză pe Vladimir Putin că „a luat ostatic” trupul neînsufleţit al soţului ei: „Se pare că uciderea nu a fost suficientă”

Iulia Navalnaia, care a promis să continue lupta soţului ei, Aleksei Navalnîi, mort într-o închisoare rusă, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret.

„Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul, dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret”, a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului, cu o voce tremurândă, într-un video online.

„Putin este cel care dă ordinele spunând: „Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune””, a continuat ea.

De mai bine de o săptămână, Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă să recupereze rămăşiţele fiului ei care a murit pe 16 februarie într-o închisoare dintr-o regiune arctică îndepărtată unde Navalnîi era închis, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, autorităţile au stabilit o condiţie pentru returnarea cadavrului, şi anume ca înmormântarea să fie secretă. Potrivit observatorilor, Kremlinul se teme că o înmormântare va deveni un eveniment public, mai ales că Rusia organizează alegeri prezidenţiale la jumătatea lunii martie, care ar urma să ducă la un nou triumf al lui Vladimir Putin.

„L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit”, a mai spus Iulia Navalnaia.

Preşedintele rus nu a reacţionat la moartea principalului său critic, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare şi a supravieţuit unei otrăviri.

Kremlinul a orchestrat, mai ales de la invadarea Ucrainei începută fix acum doi ani, o represiune nemiloasă împotriva tuturor criticilor săi.

„În memoria victimelor nevinovate”. Ambasadorul României, alături de Mihai Popșoi, a depus flori la ambasada Ucrainei

Membrii misiunii diplomatice a României în Republica Moldova, în frunte cu ambasadorul Cristian Leon Țurcanu, au depus flori la ambasada Ucrainei. Acțiunea are loc la împlinirea a doi ani de la începutul războiului în Ucraina, iar la evenimentul de comemorare a participat și ministrul de Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, dar și alți diplomați străini.

„Împreună cu atașații Apărării de la Ambasada României în Republica Moldova și alături de Mihai Popșoi și colegii ambasadori de la Chișinău, am depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în memoria victimelor nevinovate ale războiului ilegal, nelegitim și crud dus de Rusia împotriva Ucrainei și a ucrainenilor”, a transmis ambasadorul român.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei la Chișinău

Astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina. În tot acest timp, milioane de persoane au fugit din țara vecină, iar zeci de mii de soldați ucraineni și-au pierdut viața în luptele împotriva Rusiei.

Mai mulți oficiali au depus flori la Ambasada Ucrainei în R. MoldovaFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Ambasadorul UE și ambasadorii statelor membre ale UE Uniunii Europene au depus flori în fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Potrivit Delegației UE la Chișinău, cei prezenți au adus un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene care luptă pentru viitor mai bun.

„Astăzi se fac doi ani de când Putin și Rusia au inițiat o invazie de scară largă împotriva unui popor rezistent, cu o voință de fier și speranță pentru un viitor mai bun. Pentru a păstra amintirea vie, aducem un omagiu forței și curajului națiunii ucrainene. Împreună transmitem un mesaj puternic de solidaritate, stând umăr la umăr cu prietenii noștri ucraineni. Vom sprijini Ucraina și poporul ei în timp ce își continuă drumul către pace și o zi de mâine mai luminoasă”, se arată în mesajul Delegației UE.

Măsura drastică luată de o italiancă împotriva fiilor ei, care nu voiau să părăsească casa părintească deși aveau peste 40 de ani
Articolul anterior
Papa Francisc a explicat de ce femeia nu poate deveni preot
Articolul următor