Maxim suferă de o boală gravă și doarme pe o scândură. Familia sa are mare nevoie de o canapea!

Maxim suferă de craniostenoză de la o vârstă fragedă, un diagnostic crunt care i-a afectat copilăria și i-a transformat-o într-un chin. Băiețelul a suportat deja două intervenții chirurgicale, iar în curând urmează să o facă pe a treia. Grav bolnav, Maxim a rămas fără tată, bărbatul care întreținea familia și-a pierdut viața într-un accident rutier.

separator

Familia o duce extrem de dificil. Maxim are o mamă iubitoare și responsabilă, care însă se descurcă foarte greu financiar, având în vedere că băiețelul are nevoie de atenție și îngrijire constantă din partea părintelui.Recent medicii au constatat că Maxim va avea nevoie de încă cel puțin trei operații la spate. În acest moment, copilul și mama acestuia locuiesc în gazdă, în orașul Ungheni, fără apă, fără lemne pentru foc. Dar cel mai mult familia are nevoie de o canapea, întrucât cei doi practic dorm pe o scândură, care îi cauzează copilului mari dureri de spate.

Cazul a intrat în vizor grație echipei Ask a Mom, care i-a oferit lui Maxim ajutor de nenumărate ori. Dacă cineva are o canapea în stare bună și dorește să o doneze familiei, poate apela la Oxana Rusu, pe pagina sa de facebook (transportul spre Ungheni va fi organizat).

Cei care doresc să ajute familia mai pot face donație pe https://guvern24.md/en/projects/o-raza-de-lumina-editia-ii/ sau pot lua legătura cu Patricia, mama lui Maxim, la numărul de telefon 069027152.

Un bărbat a murit la volanul mașinii, după un stop cardiac. Automobilul s-a oprit într-un copac, la intrarea în Susleni

Astăzi, în jurul orei 09:00, poliția din Orhei a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul G-68, la intrarea în satul Susleni, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Bărbatul de 57 de ani, aflat la volanul unui Volkswagen, a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac.

Medicii au stabilit, preliminar, că decesul șoferului ar fi survenit în urma stop cardiac.

Inspectoratul de Poliție Orhei a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Accident grav la Căușeni provocat de un angajat al MAI: O femeie a ajuns la spital

O femeie a ajuns al spital, după ce malina cu care se deplasa a fost implicată într-un accident. Cazul a avut loc sâmbătă, 4 ianuarie, în jurul orei 10:50, pe traseul R-30 din raionul Căușeni, iar la volan se afla un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, scrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, este vorba despre un polițist de frontieră în vârstă de 23 de ani, care se afla în afara orelor de serviciu și se deplasa la volanul unui automobil de marca Renault Scenic.

Din motive încă nestabilite de anchetă, acesta ar fi pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat e pe traseu și s-a răsturnat pe acostament.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, care se afla în automobil în calitate de pasageră, s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportată la spital pentru a-i se acorda ajutorul medical necesar.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Escrocheriile bancare iau amploare în perioada sărbătorilor: Poliția îndeamnă la prudență maximă!

Escrocheriile bancare iau amploare în timpul sărbătorilor. Poliția atenționează cetățenii să dea dovadă de prudență maximă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pentru a nu cădea în capcana infractorilor, respectați următoarele măsuri de protecție, simple, dar efective:

# Fiți precauți cu mesajele suspecte: Nu răspundeți niciodată la mesaje sau e-mailuri care solicită informații sensibile (cum ar fi parolele, numerele de cont sau PIN-ul).

Instituțiile financiare NU solicită astfel de date prin telefon, mesaje sau e-mail.

# Verificați sursa: Înainte de a oferi informații personale sau bancare, asigurați-vă că sunteți în contact cu un reprezentant autentic al băncii sau al unui alt serviciu financiar. Apelați numărul oficial al băncii sau organizației respective.

Pentru a spori credibilitatea schemelor infracționale, escrocii folosesc logo-urile instituțiilor bancare.

# Nu răspundeți la apeluri telefonice suspecte: Dacă cineva vă solicită informații bancare sau personale telefonic, nu furnizați nimic. Apelați banca sau instituția respectivă folosind un număr oficial și verificați dacă este o solicitare legitimă.

# Verificați activitatea contului: Monitorizați regulat conturile bancare pentru a detecta orice tranzacție neautorizată.

# Evitați ofertele prea bune pentru a fi adevărate: Escrocii pot propune oferte atractive, cum ar fi premii mari, împrumuturi ușoare sau reduceri semnificative. Fiți sceptici și verificați sursa oricărei oferte dubioase.

# Informați-vă constat și educați-i pe cei din jur: Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care nu sunt familiarizați cu pericolele internetului, informați-i despre riscurile escrocheriilor și cum să se protejeze.

Prin respectarea acestor recomandări, cetățenii își pot reduce semnificativ riscul de a deveni victime ale escrocheriilor bancare.

Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară.

Graviduța care nu stă acasă! Tatiana Heghea a plecat cu familia la munte
Articolul anterior
Indemnizația unică la nașterea copilului ar putea fi majorată cu 345 lei
Articolul următor