Medic din Chișinău, care salvează vieți peste Prut: ,,Am fost primiți prietenos, vrem să întoarcem cât mai repede pacienți din terapie intensivă acasă la rudele lor”

Covid-19 face ravagii în România. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 17.158 de cazuri noi de persoane infectate și 423 de decese. Secțiile de terapie intensivă nu mai au locuri pentru internarea pacienților gravi. 22 de medici, asistente medicale și paramedici din Republica Moldova au plecat la Iași pentru a acorda o mână de ajutor cadrelor medicale din țara vecină. Printre aceștia este și Zoe, tânăr medic din Chișinău care s-a oferit voluntar să meargă peste Prut pentru a salva vieți.

,,Medicina în viața mea

După apariția noutății referitoare la solicitarea ajutorului din partea autorităților României în combaterea COVID-19, nici nu am avut dubiu că trebuie sa merg. La începutul pandemiei ei ne-au ajutat la fel. COVID-19 este o provocare pentru toți. Lucrez deja de un an și jumatate in secția Reanimare COVID și nu am făcut pina in prezent postări referitoare la situația foarte gravă în țara noastră sau despre necesitatea vaccinării. Dar, cred ca a venit timpul să imi expun și eu părerea. Vaccinarea este unica salvare pentru noi. Îmi pare rău că există oamenii în sistemul medical, care promovează antivaccinarea, de obicei, nu sunt medici ATI și e clar că nu cunosc situația la moment, dar nici nu vor sa o cunoască. Promovarea antivaccinarii este o neglijența fața de viața altor oameni. Vaccinul nu ne apăra de boala, însă scade severitatea acesteia si respectiv decesul. Recomandarea mea – să țineți la o distanță mare așa medici-specialiști, cărora nu le pasa de sănătatea și viața voastră.

În România am fost primiți prietenos și cu mulțumiri. Deja am început activitatea cot la cot, să întoarcem cât mai repede pacienți din terapie intensivă acasă la rudele lor. Sunt sigură ca vom avea o frumoasă conlucrare și schimb de experiență”, mărturisește Zoe, tânăr medic reanimatolog.

De ce e benefic să faci sport după 12 săptămâni de sarcină?
Articolul anterior
2.068 cazuri de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante