De ce e benefic să faci sport după 12 săptămâni de sarcină?

Sportul practicat în timpul sarcinii este benefic, pentru că îmbunătățește somnul și reduce durerile și disconfortul care apar în timpul acestei perioade. Ca urmare a acestor beneficii, specialiștii recomandă ca femeile însărcinate după 12 săptămâni de sarcină să efectueze cel puțin 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi.

Iată care sunt efectele pozitive ale practicării regulate a sportului în timpul sarcinii:

-Te va pregăti pentru naștere. Nu se vor diminua durerile nașterii, ci îți va da putere să treci mai ușor peste travaliu.

-Întărind mușchii care susțin spatele, vei preveni durerea de spate.

-Te va face să te simți mai tonifiată pe parcursul zilei.

-Te va ajuta să revii mai ușor la greutatea normală după naștere. Menținând o activitate fizică regulată în timpul sarcinii, este mai puțin probabil să câștigi în greutate mai mult decât este recomandat.

-Vei avea o stare afectivă mai bună, încât imaginea de sine se va îmbunătăți!

Dacă începi un program de exerciții în timpul sarcinii, este recomandat să faci aceasta gradat și să fii atentă să nu te extenuezi. Niciodată nu exersa până la epuizare sau până ai senzația de lipsa de aer. Acestea sunt semne că tu sau copilul tău nu aveți suficient oxigen

De asemenea fă pauze frecvente și bea suficiente lichide în timpul exercițiilor. Pentru fiecare oră de activitate ușoară bea cel puțin 250 ml de apă.

Mănâncă un regim alimentar sănătos care să includă multe fructe, legume și carbohidrați complecși.  Vrei să afli cum poți avea o sarcină sănătoasă? Vin-o la WEBINARUL GRATUIT!

Înregistrează-te la WEBINARUL dedicat Cursului Online de Nutriție și Sport pentru Însărcinate! Și află alte detalii importante pentru a avea o sarcină cât mai ușoară și sănătoasă.

Iar pe final, veți avea parte de o super SURPRIZĂ – oferta pentru însărcinate de a economisi 20 de euro din costul abonamentului! Vei fi mponitorizată în acest proces de către Aliona Trifan, Directorul Fitness www.galinatomas.com și coordonatorul cursului pentru Însărcinate.

Accesează link-ul sau expediază-l viitoarelor mămici care le cunoști pentru înregistrarea la webinar

Arabia Saudită le permite femeilor, pentru prima dată, să danseze și să-și sărute partenerii pe plajă
Articolul anterior
Medic din Chișinău, care salvează vieți peste Prut: ,,Am fost primiți prietenos, vrem să întoarcem cât mai repede pacienți din terapie intensivă acasă la rudele lor”
Articolul următor