Medic din Chișinău: ,,De o lună de zile stau separată, și eu şi soţul. Suntem doi medici implicaţi în lupta cu Covid-19”

După două săptămâni de luptă a învins boala. Un bărbat din municipiul Chişinău este primul pacient tratat de Covid-19 la Spitalul Ministerului Sănătăţii. Acesta a plecat acasă, unde va mai sta în autoizolare încă 14 zile.

separator
poza simbol

Bărbatul spune că primul lucru pe care îl va face după aceste două săptămâni va merge la muncă. Bărbatul spune că s-a infectat în ţară. A acuzat primele semne ale bolii în data de 26 martie: „Primele simptome au fost febră, dureri musculare şi dureri de cap. Am sunat la medicul de familie. Când i-am spus ce simptome am, medicul mi-a recomandat să sun la 112, eu am sunat şi am fost internat.”

Cele 14 zile de spital au fost grele atât pentru pacient cât şi pentru medici. Unii dintre ei nu şi-au mai văzut familiile de când a izbucnit pandemia. Este şi cazul Allei Zlatovcena, care spune că istoria fericită a fiecărui pacient este un adevărat război câştigat.

„Aş vrea să văd copiii, să-i îmbrăţişez, dar acum nu este posibil. Deci viaţa s-a schimbat radical. O lună de zile, de o lună de zile stau separată, eu şi soţul. Suntem doi medici implicaţi în lupta cu Covid-19. Sper să am putere şi pe viitor, sunt energică şi sper să fie totul bine”, a declarat Allei Zlatovcena, şef de secţie Spitalul Clinic MSMPS, pentru publika.md.

Din 23 martie, Spitalul Ministerului Sănătăţii tratează bolnavi de Covid-19. În prezent, în cele două clinici ale acestuia, sunt internaţi în jur de 180 de pacienţi.

Ion Chicu: Avem vești neplăcute, ajutorul pentru șomaj nu va fi oferit
Articolul anterior
Preot din Moldova: Cum va avea loc Sfânta Liturghie în Noaptea de Înviere
Articolul următor
Alte articole interesante