Medic din Chișinău: ,,De o lună de zile stau separată, și eu şi soţul. Suntem doi medici implicaţi în lupta cu Covid-19”

După două săptămâni de luptă a învins boala. Un bărbat din municipiul Chişinău este primul pacient tratat de Covid-19 la Spitalul Ministerului Sănătăţii. Acesta a plecat acasă, unde va mai sta în autoizolare încă 14 zile.

separator
poza simbol

Bărbatul spune că primul lucru pe care îl va face după aceste două săptămâni va merge la muncă. Bărbatul spune că s-a infectat în ţară. A acuzat primele semne ale bolii în data de 26 martie: „Primele simptome au fost febră, dureri musculare şi dureri de cap. Am sunat la medicul de familie. Când i-am spus ce simptome am, medicul mi-a recomandat să sun la 112, eu am sunat şi am fost internat.”

Cele 14 zile de spital au fost grele atât pentru pacient cât şi pentru medici. Unii dintre ei nu şi-au mai văzut familiile de când a izbucnit pandemia. Este şi cazul Allei Zlatovcena, care spune că istoria fericită a fiecărui pacient este un adevărat război câştigat.

„Aş vrea să văd copiii, să-i îmbrăţişez, dar acum nu este posibil. Deci viaţa s-a schimbat radical. O lună de zile, de o lună de zile stau separată, eu şi soţul. Suntem doi medici implicaţi în lupta cu Covid-19. Sper să am putere şi pe viitor, sunt energică şi sper să fie totul bine”, a declarat Allei Zlatovcena, şef de secţie Spitalul Clinic MSMPS, pentru publika.md.

Din 23 martie, Spitalul Ministerului Sănătăţii tratează bolnavi de Covid-19. În prezent, în cele două clinici ale acestuia, sunt internaţi în jur de 180 de pacienţi.

Una dintre cele mai sexy cântărețe, de nerecunoscut fără machiajele stridente și fără peruci

Îi place să iasă în evidență, să poarte ținute extravagante și sexy, peruci multicolore și să se machieze strident. Însă, în timpul liber, Cardi B renunță la această “fațadă” de divă și arată ca o femeie obișnuită, scrie perfecte.ro.

Nici cei mai fideli fani nu au recunoscut-o pe Cardi B la cea mai recentă apariție în public. Cea mai în voga rapperiță a mers la shopping nemachiată, cu părul prins într-o coadă la spate și îmbrăcată modest. Paparazzii însă au fost vigilenți și au fotografiat-o alături de soțul ei, Offset. 

Nu este pentru prima oară când Cardi B este surprinsă în astfel de ipostaze. Pe cât îi place să fie de extravagantă pe scenă și pe covorul roșu, pe atât îi place și simplitatea și naturalețea în timpul liber.

În ciuda ținutelor ei controversate, Cardi B este una din artistele preferate ale marilor designeri, care adesea o îmbracă cu creațiile lor de zeci de mii de euro.

Din dorința de a arăta cât mai bine, rapperita a apelat de-a lungul anilor la diverse operații estetice, pe care le-a și recunoscut, de altfel. Anul trecut Cardi B a dezvăluit că și-a scos 95% din fillerele cu biopolimeri pe care le avea în posterior, pe motive de sănătate. În anumite țări, această substanță este interzisă, fiind periculoasă, cu efecte adverse serioase.

„În august m-am operat și mi-am îndepărtat 95% din biopolimeri… dacă nu știi ce sunt, sunt niște injecții. A fost un proces cu adevărat nebun”, a spus Cardi într-un videoclip live pe Instagram.

Artista a spus că a simțit presiunea de a avea forme mai rotunde și mai apetisante, așa că a recurs la operații estetice. Însă, rapperița le avertizează pe fanele ei care vor un posterior brazilian că procedura poate fi una periculoasă.

“Dacă ești tânără și câteodată ți se pare că ești prea slabă și că nu ai un posterior prea bombat… nu îți face injecții cu biopolimeri! Dacă vreți un lifting brazilian al fundului, asigurați-vă că vă ies analizele de sânge bine. Dacă aveți diabet sau analizele nu sunt bune, nu o faceți”, a spus Cardi B.

Emilian Crețu, o nouă parodie la adresa Tanyei Vander: ”Nu fac NIMIC nimănui pe gratis!”

Actorul și parodistul Emilian Crețu a publicat un nou video în care o parodiază pe influencerița Tany Vander.

De această dată, actorul s-a amuzat de declarațiile vloggeriței în care spunea că ”nu face nimic nimănui gratis”.

”Sunt unica mare artistă, femeie, mamă, soție, influenceriță ”prăfuită” care se repectă în această țară. Pentru că eu niciodată nu voi merge la o televiziune gratis. Eu mă respect și vă îndemn și pe voi! Eu nici măcar soțului ”nu-i dau” dacă nu mă plătește!”, spune actorul în parodia lui.

Vedeți AICI video lui Emilian Crețu.

Adio, ”Kniga jalob”! R. Moldova renunță la Registrul de reclamații, o altă moștenire sovietică

Registrul de reclamații, cunoscut ca „Kniga jalob”, va fi exclus din activitatea companiilor din Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Dumitru Alaiba, ministrul Economiei, scrie deschide.md.

O să eliminăm registrul de reclamații în următorul pachet de legi pe care îl pregătim. „Kniga jalob” este o moștenire sovietică, de pe timpurile când nu era nici internet și nici petițiile nu erau încurajate”, a scris Alaiba într-o postare pe contul său de Facebook.

Potrivit ministrului Economiei, în prezent acest registru este o simplă formalitate.

Conform legii, precum explică ministrul Economiei, acest registru trebuie procurat de la „Editura Statistică” și autentificat prin aplicarea ștampilei și semnăturii reprezentantului autorității administrației publice locale. Potrivit lui Dumitru Alaiba, Europa a renunțat demult la o asemenea „practică învechită”. Totodată, acesta afirmă că nu este responsabilitatea antreprenorului să ducă evidența plângerilor consumatorilor.

Pentru asta există instituții ale statului să ducă evidența, dacă au nevoie de ea. Antreprenorii să se concentreze pe dezvoltarea afacerilor”, a menționat ministrul Economiei.

Pe parcursul anului precedent, au fost depuse 86 de petiții și sesizări referitoare la gestionarea registrului de reclamații, 65 din care de la primărie, privind lipsa registrului de reclamații.

Iar eu presupun că numărul cazurilor în care s-a dat mită fără să se ajungă la amenzi oficiale este de sute de ori mai mare”, a remarcat Dumitru Alaiba.

Ion Chicu: Avem vești neplăcute, ajutorul pentru șomaj nu va fi oferit
Articolul anterior
Preot din Moldova: Cum va avea loc Sfânta Liturghie în Noaptea de Înviere
Articolul următor