Medvedev: Rusia își va spori semnificativ producția de armament în acest an

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a afirmat joi că societăţile ruse producătoare de armament îşi vor spori „semnificativ” livrările anul acesta pentru a ajuta trupele ruse să provoace Ucrainei o „înfrângere zdrobitoare”, transmite Agerpres.

Once A Hope Of Russian Liberals And The West, Medvedev Beats A Bellicose  Drum To Stay Safe, Relevant

„Forţele noastre armate primesc cu regularitate noi livrări de mai multe tipuri de rachete. Livrarea tuturor tipurilor de armament va creşte semnificativ în 2023”, a scris pe social media Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse şi supervizează o comisie guvernamentală asupra producţiei de armament a complexului militar industrial rus.

Capitale occidentale şi unii analişti militari spun că armata rusă ar fi în criză de muniţii şi de alte materiale militare după ce de la începutul războiului pornit contra Ucrainei a lansat milioane de obuze şi mii de rachete. Oficialii ruşi afirmă însă că trupele Moscovei au în continuare suficiente resurse pentru a continua „operaţiunea militară specială” în Ucraina.

În postarea însoţită de fotografii care-l arată într-o vizită la o fabrică de armament, Medvedev notează că noi livrări vor permite Rusiei „să provoace o înfrângere zdrobitoare neonaziştilor ucraineni care au fost alimentaţi cu arme” de statele occidentale.

Statele Unite pregătesc în acest timp un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, în valoare de circa 2,2 miliarde de dolari, care va include pentru prima dată bombe cu diametru mic lansate de la sol (Ground Launched Small Diameter Bombs – GLSDB), acestea fiind rachete cu aripi rabatabile care planează către ţinte aflate la o distanţă de până la 150 de kilometri şi pot fi lansate cu lansatoarele multiple de rachete primite deja de Ucraina de la aliaţii săi occidentali.

Aceasta ar presupune o creştere substanţială faţă de raza de acţiune de 80 de kilometri a lansatoarelor de rachete HIMARS care au schimbat deja cursul războiului şi ar acoperi practic tot teritoriul ucrainean ocupat de trupele ruse, cu excepţia Crimeii, forţând eventual Moscova să-şi mute depozite de muniţii şi alte instalaţii militare mult mai departe de linia frontului, probabil chiar direct pe teritoriul rus.

Dar sosirea noilor arme americane nu va fi imediată, iar pentru moment Rusia a preluat iniţiativa pe câmpul de luptă pentru prima dată din vara anului trecut. Moscova a anunţat în ultimele zile avansuri ale trupelor sale la nord şi sud de oraşul Bahmut, care este principala direcţie a acestei noi ofensive de iarnă.

Cum se dezmiardă reciproc Renato Usatîi și Nina Crețu

Renato Usatîi a dat din casă. Acesta a dezvăluit cum o dezmiardă pe Nina Crețu, tânăra cu care formează un cuplu, și cum îl dezmiardă ea pe el, transmite www.stiri.md.

Nina Crețu dezvăluie cum a făcut cunoștință cu Renato Usatîi - Stiri.md

„Eu îi spun «păsărunea» și ea îmi spune «păsăroi»”, a spus Usatîi în cadrul unui nou interviu al podcastului „Bandstage”.

Usatîi a mai adăugat că Nina permanent îi face observații, în special în ceea ce ține de greșelile din vorbire sau scriere și îmbrăcăminte.

„Eu am rugat-o chiar, dacă undeva fac greșeli, ori scriu unele postări, ea se uită peste ele dacă am scris corect. Sau câteodată îmi mai trag câte o hăinuță mai smeșnaia (n.r. – amuzantă), îmi zice: «Ce ți-ai luat cămașa asta de președinte de colhoz?»”, spune el.

Cu toate acestea Usatîi zice că în relația lor „tăt îi четко, обстановка по кайфу” (n.r. – totul e bine, o atmosferă de plăcere).

Întrebat când ar putea să o ceară pe tânără de soție, Usatîi a răspuns: „Când o s-o cer pe domnișoara Nina Crețu de mireasă atunci o să vă informez, o să veniți vornicel cu Gonța (n.r. – jurnalistul Gheorghe Gonța), în pereche, amândoi frumușei cu aceeași ukladkă (n.r. – coafură), o să aibă un impact nu mai mic decât nunta mea cu Nina Crețu”.

Nina Cretu - dezvaluiri neasteptate despre relatia sa cu Renato Usatii.  Afla cum s-au cunoscut cei doi indragostiti: „Am crezut ca e o gluma de la  inceput...” - FOTO

Mistreți pieriți, depistați într-o pădure din Ungheni. Ce a descoperit ANSA

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a anunțat că în trupul de pădure al localității Valea Mare, raionul Ungheni, în proximitatea râului Prut, au fost depistați patru mistreți morți.

Vânătoare de mistreți - ce trebuie să știi înainte să tragi -

Ca urmare a recoltării probelor de la aceștia a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane.

„Pe teritoriul Republicii Moldova a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane în probe recoltate de la 4 cadavre de mistreţi, găsiți morți în trupul de pădure al localității Valea Mare, raionul Ungheni, în proximitatea râului Prut”, se arată în comunicatul instituției.

Responsabilii menționează că în focare se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focar, sunt stabilite zona de protecție și cea de supraveghere.

De asemenea, ANSA reamintește că mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piață a produselor și subproduselor parvenite de la acestea sunt interzise.

Produsele fabricate în Moldova vor ajunge pe cele mai bogate piețe din lume

Exporturile de produse moldovenești vor fi deschise pe cele mai bogate piețe din lume.

„Asta după ce Republica Moldova și Asociația Europeană de Liber Schimb (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția) au ajuns la un numitor comun privind semnarea Acordului de Liber Schimb”, a anunțat ministrul Dumitru Alaiba.

„Semnarea Acordului cu EFTA inevitabil va deschide noi oportunități de dezvoltare economică prin îmbunătățirea accesului la piețele internaționale și creșterea competitivității în producția de bunuri și servicii.

Acordul va oferi șanse mai bune pentru exporturile moldovenești și va reduce taxele vamale pentru mărfurile importate din EFTA. Astfel, prin eliminarea unor obstacole comerciale, companiile din Republica Moldova ar putea avea acces mai ușor la piața din țările membre EFTA, fapt ce va încuraja mai multe investiții străine în Moldova și va deschide noi oportunități de export pentru companiile locale. Asta înseamnă posibilități pentru crearea locurilor de muncă bine plătite în diverse sectoare ale economiei moldovenești.

În perioada următoare voi convoca diferite grupuri de exportatori moldoveni ca să stabilim cum anume îi putem ajuta să pătrundă pe câteva dintre cele mai prospere țări din lume și cum să utilizeze această oportunitate economică la maximum”, a mai declarat ministrul Economiei.

May be an image of sky and text that says

Președinții României și Azerbaidjanului au semnat un contract pentru livrarea de gaze naturale
Articolul anterior
Un ofițer al armatei ruse recunoaște: „Trupele noastre au torturat ucraineni”
Articolul următor