Meghan Markle se luptă cu sora ei vitregă în instanță. Ducesa ar fi supus-o la ”batjocură, dispreț și rușine”

Meghan Markle a fost dată în judecată de către sora ei, Samantha Markle, fiica cea mare a lui Thomas Markle. Samantha susține că sora ei a făcut declarații defăimătoare la adresa ei și a suspus-o astfel la „batjocură, dispreț și rușine”. Iată cum se apară ducesa de Sussesx, scrie tvmania.ro.

Meghan Markle, dată în judecată de sora ei, Samantha

Ducesa a supus-o pe sora ei la „ridicol, dispreț și rușine„, prezentând-o ca pe o „oportunistă dezgustătoare”, potrivit unei instanțe de judecată. Peter Ticktin, avocatul Samanthei Markle, a susținut că Meghan i-a provocat „un mare rău” surorii sale vitrege sugerând că aceasta și-a schimbat din nou numele de familie în Markle doar pentru a încasa bani după ce ea a început să aibă o relație cu prințul Harry.

Samantha Markle, fiica cea mare a lui Thomas Markle, tatăl ducesei, cere daune nespecificate pentru afirmațiile făcute de Meghan în interviul acordat, în martie 2021, lui Oprah Winfrey. În urma acelui interviu, Samantha susține că sora ei a supus-o la „umilință, rușine și ură la nivel mondială”.

Ea a acuzat-o pe Meghan că a spus „minciuni false și malițioase” cu privire la educația ei „de la zdrențe la regalitate” pe seama familiei sale și a contestat afirmația surorii sale vitrege potrivit căreia „a crescut ca un copil unic”, Meghan spunând că s-a simțit ca un copil singur la părinți.

Echipa de avocați a ducesei încearcă să obțină respingerea cazului, argumentând că ea nu a negat faptul că are o soră vitregă și că opiniile și amintirile ei din copilărie nu sunt „un subiect adecvat” pentru un litigiu în instanță. Moțiunea de respingere a cazului a fost audiată miercuri de judecătoarea Charlene Edwards Honeywell, din Florida.

Cum se apără Meghan Markle

Michael Kump, avocatul lui Meghan, a declarat că „nu orice jignire percepută” ar trebui să facă obiectul unui litigiu și că a numi pe cineva oportunist nu este defăimător. „Dreptul de a exprima opinii, de a critica chiar, sunt chiar drepturi fundamentale acordate de Primul Amendament”, a spus el. „Opiniile nu sunt și nu pot fi defăimătoare… nu există nicio modalitate de a determina dacă este adevărat sau fals.”

Kump a susținut că ducesa nu a acuzat-o pe sora ei că și-a schimbat numele pentru a „profita de noua ei faimă„. În schimb, el a susținut că ea i-a spus lui Winfrey că sora ei vitregă și-a schimbat numele la vârsta de 50 de ani, când și-a început relația cu prințul Harry și a adăugat: „Așa că eu cred că acest lucru vorbește de la sine.”

El i-a spus judecătorului: „În mod corect, Meghan îi spune intervievatorului: `Am vorbit destul în această perioadă foarte scurtă despre Samantha Markle.`” Ducesa a mai spus că nu se simte confortabil să vorbească despre persoane pe care nu le cunoaște cu adevărat și că „a crescut ca un copil unic la părinți”.

Kump a declarat în fața instanței: „(Nu a fost) o declarație a unui fapt obiectiv care implică genetica sau ADN-ul sau biologia. Mai degrabă, a fost o declarație și o exprimare a sentimentelor și convingerilor sale personale și subiective cu privire la modul în care a crescut și la ceea ce simte astăzi în legătură cu copilăria sa.”

El a adăugat că Meghan nu a spus că s-a întâlnit cu sora ei doar „de câteva ori”, așa cum sugerează plângerea.

Ce se va întâmpla dacă procesul va continua

Peter Ticktin a spus că afirmațiile ducesei au „ucis” cariera Samanthei Markle. El i-a spus judecătorului: „Cuvintele sunt defăimătoare atunci când tind să supună pe cineva la ură, neîncredere, ridicol, dispreț sau rușine, sau tind să aducă prejudicii în afaceri sau în profesie. În acest caz, le avem pe toate.”

El a descris-o pe Meghan Markle ca fiind o persoană cu „o mare popularitate, o mare influență în societate” care a făcut remarci despre o persoană care nu era faimoasă și care nu își putea permite protecția de care are nevoie acum din cauza amenințărilor cu moartea pe care le-a pus pe seama comentariilor lui Meghan.

Prințul Harry și Meghan Markle vor trebui să dea declarații video, sub jurământ, dacă procesul va continua. Judecătoarea a declarat că se „chinuie” să înțeleagă cum, în conformitate cu legislația din Florida, ducesa ar putea fi acuzată de publicarea declarațiilor presupus defăimătoare.

”Celebrăm copilăria împreună”: Guvernul vă invită, pe 1 iunie, la Grădina Botanică

Guvernul organizează, în data de 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău.

Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un spectacol cu cai. De asemenea, vor fi expoziții cu echipamente și autospeciale ale subdiviziunilor MAI. Totodată, va fi organizat și un concert cu participarea mai multor artiști autohtoni.

Intrarea pe teritoriul Grădinii Botanice va fi liberă pentru copii, iar primii 3000 de vizitatori vor primi în dar înghețată, pufuleți, apă, sucuri și batoane de ciocolată. 

Programul „Celebrăm copilăria împreună” este organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Parlamentul a declarat anul trecut ziua de 1 iunie ca zi nelucrătoare pentru toți angajații.

SUA oferă Moldovei milioane de dolari pentru stocarea energiei electrice

Sistemul energetic al Republicii Moldova va fi întărit prin intermediul unui echipament de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS), care va îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice, va spori integrarea energiei regenerabile și va facilita comerțul cu energie electrică cu România, Ucraina și piețele europene.

SUA oferă Moldovei milioane de dolari pentru stocarea energiei electriceImagine simbol

În acest sens, Statele Unite ale Americii vor oferi 85 de milioane de dolari, investiție care face parte din pachetul de sprijin al SUA pentru sectorul energetic din Republica Moldova de 300 milioane de dolari din 2023, prin intermediul proiectului USAID Securitatea Energetică a Moldovei (MESA).

Potrivit secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, care împreună cu prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, au efectuat o vizită la stația electrică Chișinău din cadrul Întreprinderii de Stat Moldelectrica, noul sistem de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipamentul suplimentar vor contribui la gestionarea eficientă a rezervelor de energie și fluctuațiilor cererii, integrarea energiei din surse regenerabile în rețelele electrice naționale și mărirea capacităților pe măsură ce necesitățile energetice ale consumatorilor evoluează.

„Statele Unite sunt angajate la respectarea suveranității Republicii Moldova și a succesului său ca o țară prosperă, democratică, înrădăcinată în Europa și în Vest. O mare parte din activitatea noastră cu Moldova este de a o ajuta să-și edifice o securitate energetică. În multe țări, o diferență practică ce a fost realizată a fost prin intermediul USAID. Cu acest proiect vrem să ajutăm Moldova să-și edifice infrastructura. Aceste acumulatoare de scară mare care pot să stocheze energia pot face o diferență mare în stabilizarea rețelelor, în sporirea întrebuințării surselor regenerabile și integrarea pe piețele europene, în final. Ceea ce facem astăzi va avansa acest progres, va fi un catalizator, pentru că va atrage investiții și din sectorul privat, și din alte state”, a declarat Antony Blinken.

Astfel, instalarea sistemului BESS va plasa Moldova într-o poziție favorabilă pentru conexiuni suplimentare cu piețele energetice regionale și europene. Prin implementarea acestor soluții testate și inovatoare, cu obiectivul de a moderniza sistemul energetic moldovenesc, Statele Unite și Guvernul Republicii Moldova vor continua să promoveze tranziția spre un peisaj energetic în Moldova și în regiune mai rezilient, mai eficient și mai sustenabil.

„SUA ajută Republica Moldova să depășească probleme pe diferite dimensiuni, în special pe dimensiunea energetică. Lansăm un nou proiect aici, cu o investiție de 85 de milioane de dolari, din ajutorul de 300 de milioane de dolari promis de SUA în anul precedent. Această investiție va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, atunci când vor exista probleme de rețea, atunci când vor exista incidente, fie din cauza sistemelor interne, fie din cauza bombardamentelor care astăzi continuă să se întâmple asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Ajutorul SUA nu se limitează doar la sectorul energetic. Statele Unite sunt implicate în eforturile Moldovei de a construi o țară puternică, din punct de vedere economic, o țară cu instituții reziliente”, a spus premierul Dorin Recean.

În 2023, SUA au anunțat că oferă 300 de milioane de dolari în sprijinul securității energetice a Republicii Moldova. Această finanțare va sprijini instituțiile sectorului energetic al Republicii Moldova pentru fortificarea sistemului energetic al țării și consolidarea forțelor pentru viitor.

Prin intermediul investițiilor acordate urmează a fi procurate și instalate echipamente high-tech, pentru a consolida rețeaua energetică națională a Moldovei și a facilita comerțul sporit cu energie electrică cu țările vecine, dar și cele europene.

În ultimii doi ani, prin intermediul proiectului USAID Securitatea Energetică a R. Moldova, SUA au oferit asistență Guvernului Republicii Moldovei pentru dezvoltarea politicilor și programelor de furnizare a energiei, pentru îmbunătățirea planificărilor în cadrul sectorului energetic, sprijinul dezvoltării piețelor energetice orientate spre Uniunea Europeană și crearea un mediu propice pentru a încuraja investițiile sectorului privat în energia regenerabilă și eficiența energetică.

Ordine false de mobilizare, expediate unor locuitori din nordul Moldovei

Mai mulți locuitori din țară au primit scrisori cu ordine de chemare în armată, care ar fi fost expediate de către Centrul Militar Teritorial Bălți (CMT).

Ordine false de mobilizare, expediate unor locuitori din nordul Moldovei

Responsabilii de la Ministerul Apărării atenționează cetățenii că scrisorile sunt false.

„Vă asigurăm că aceste scrisori sunt false și nu au fost expediate de către Centrul Militar Teritorial Bălți. Modelul ordinelor de chemare nu corespunde cu criteriile și standardele oficiale”, anunță Ministerul Apărării.

Instituția solicită cetățenilor să verifice cu atenție orice corespondență primită și să contacteze persoanele responsabile din cadrul CMT Bălți, pentru a confirma autenticitatea acesteia.

Tensiunile cresc la granița dintre Belarus și Ucraina
Articolul anterior
Rusia a lansat 36 de rachete de croazieră aeriene și maritime, rachete ghidate aer-sol și rachete antinavă asupra Ucrainei
Articolul următor