Melania Trump criticată dur pentru ținutele ei! Aceasta a purtat o rochie în valoare de peste 2000 de euro în vizită la copiii săraci din Ghana

Melania Trump și-a început turneul în Africa, prima oprire fiind ieri în Ghana. Călătoria marchează începutul primului ei turneu internațional individual în calitate de Prima Doamnă a Statelor Unite.

separator

Prima Doamnă a atras din nou atenția tuturor, purtând o rochie în dungi Céline, în valoare de aproximativ 2,300 de dolari și o pereche de pantofi Manolo Blahnik. Soția lui Donald Trump a fost întâmpinată cu dansuri, muzică, un grup de copii fluturând drapelul SUA, dar pe cel al Ghanei. Potrivit NBC News, Melania a acceptat și un buchet de flori de la o fetiță.Melania Trump a vizitat apoi spitalul regional Greater Accra. Aceasta a aflat acolo cum sunt îngrijiți bebelușii în această unitate medicală și a vizitat aripile spitalului. Se pare că a adus și cadouri, oferind ursuleți de pluș acoperiți în pături.

În cadrul turnelui, Melania va vizita și Malawi, Kenya și Egipt. Aceste calătorii au ca scop promovarea inițiativei „Be Best”, un program lansat anul acesta de Prima Doamnă. Potrivit Casei Albe, scopul acestui proiect este învățarea copiilor despre importanța sănătății sociale, emoționale și fizice. Proiectul se concentrează de asemenea pe trei piloni principali: bunăstare, utilizarea platformelor de social media și abuzul de opiacee.Inițiativa Melaniei Trump este una potrivită, însă ținutele purtate și, totodată, valoarea acestora atrag mereu atenția. Și în trecut ea a fost criticată pentru alegerile ei. În august, curent ea a primit foarte multe comentarii după ce a plantat un copac purtând pantofi cu toc Christian Louboutin. Totodată, aceasta a mai făcut o gafă vestimentară că a ales să poarte o jachetă cu mesajul „I REALLY DON’T CARE, DO U?” (Mie nu îmi pasă, vouă, n.r.) pentru a se întâlni cu numeroși copii imigranți chiar în mijlocul unei crize create de măsurile luate de Donald Trump.

Momentul în care blocul de 10 etaje din orașul rus Belgorod se prăbușește după ce a fost lovit de o rachetă

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată momentul în care un bloc de 10 etaje s-a prăbușit în Belgorod.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite după ce clădirea a fost lovită de o rachetă doborâtă, a declarat presa rusă, potrivit protv.ro.

Oficialii ruși spun că racheta a făcut parte dintr-un atac aerian al Ucrainei. Afirmațiile nu au fost verificate.

Imaginile arată, de asemenea, că serviciile de urgență care continuă să caute în moloz pentru supraviețuitori.

Adresele celor 52 de secții de vot deschise de către România pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

Cetățenii R. Moldova care dețin și cetățenia României sunt așteptați la urne pe 9 iunie curent pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European.

Guvernul de la București va deschide în total 52 de secții de vot în stânga Prutului, cu 16 mai multe decât acum cinci ani, în cadrul cărora basarabenii români își vor putea exercita dreptul la vot, anunță Ministerul Afacerilor Externe al României. Din numărul total de secții, 13 vor funcționa în municipiul Chișinău – la Consulatul general al României, la Universitatea de Stat din Moldova, la Teatrul „Satiricus”, la liceele „Muguel de Cervantes”, „Gheorghe Asachi” și „Spiru Haret”, două la Bălți și câte una în centrele raionale sau în câteva sate.

Cetățenii vor putea vota în baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Votarea va începe la ora locală 7:00, pe 9 iunie, și se va încheia la ora 22:00.

La alegerile din 9 iunie 2024 vor fi aleși cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European. Mandatul eurodeputaților este de 5 ani.

„Cetățenii R. Moldova pot să decidă , în mare parte, cum va arăta viitorul Parlament European, pentru că au cetățenia română și au dreptul să voteze pentru alegerile europarlamentare. Cred eu că este pentru prima dată când miza alegerilor europarlamentare este atât de mare pentru R. Moldova, pentru că Parlamentul care va fi ales pe 9 iunie și, automat, viitoarea Comisie Europeană va decide soarta integrării R. Moldova. Este foarte important ca cetățenii să iasă la vot pe 9 iunie și să decidă cum va arăta viitorul Parlament European. Anume acest parlament poate decide nu doar deschiderea negocierilor, dar și integrarea în Uniunea Europeană a R. Moldova. E clar că în următorii cinci ani se va decide acest lucru. Deci, această miză pentru cetățenii R. Moldova este mai mare ca niciodată”, a declarat recent secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, potrivit ziarulnational.md.

Moldovenii din șase state ar putea vota prin corespondență. Decretul, semnat de Maia Sandu

Cetățenii R.Moldova din șase state ar putea vota la următoarele alegeri republicane prin corespondență. Decretul șefului statului privind promulgarea documentului a fost publicat în ediția Monitorului Oficial din 10 mai.

Documentul reglementează participarea la alegeri prin exercitarea votului prin corespondență, procedurile electorale specifice și atribuțiile organelor electorale. Autoritățile menționează că procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor cu buletinele de vot recepționate se vor stabili printr-un regulament aprobat de Comisia Electorală Centrală, scrie deschide.md.

Astfel, se propune ca pilotarea votului prin corespondență să aibă loc în SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. În acest sens, cetățenii vor trebui, în mod obligatoriu, să se înregistreze pentru exercitarea votului prin corespondență și să primească o notificare a Comisiei Electorale Centrale privind finalizarea procedurii de înregistrare. Totodată, buletinele de vot vor fi expediate către alegători prin intermediul poștei diplomatice sau a serviciilor poștale obișnuite. Documentul conține și prevederi privind procedura de numărare și totalizare a voturilor de către biroul electoral al secției de votare, precum și situațiile în care buletinele de vot se declară nevalabile.

De menționat că, la alegerile prezidențiale din 2021, au participat 212 434 alegători din afara Republicii Moldova. La nivel global, 53 de țări permit votul prin poștă din străinătate. Totodată, 13 state membre ale Uniunii Europene permit votul prin corespondență.

Lilu, fără strop de machiaj! Vezi fotografia care dezvăluie frumusețea naturală a prezentatoarei TV
Articolul anterior
Cum am învățat să ”trăiesc” cu dermatita seboreică
Articolul următor