Veste bună pentru agricultorii din Republica Moldova! Merele moldovenești vor ajunge pe mesele indienilor și egiptenilor, două piețe noi pentru țara noastră.
Dacă până acum, 95% din exportul de mere era efectuat în Federația Rusă, în premieră, un fermier din Ialoveni a obținut dreptul la negocieri durabile cu marii parteneri din Europa și Orientul Mijlociu, grație sprijinului oferit de un proiect european, transmite tv8.md.
„Dacă mulți dintre agricultori se roagă de ploaie, ca să le aducă roadă, în această livadă din raionul Ialoveni, plouă practic în fiecare zi.
Sistemul de irigare bine pus la punct, îi oferă și o producție pe măsură, iar plasa întinsă peste copaci, îi protejează de grindină și soare puternic. Dacă e să vorbim cât cântărește un măr, atunci, acesta poate ajunge chiar și la 500 de grame”.
Șeful MAI: Mai multe probe au fost distruse în cazul Liubei Babuțchi
Ministra Afacerilor Interne, Daniella Misail-Nichitin, vine cu noi detalii pe cazul decesului femeii de afaceri Liubovi Babuțchi, într-un salon din Capitală. „Mai multe elemente foarte importante din perspectiva probatoriului au fost modificate sau unele din ele distruse”, a declarat ministra, în cadrul emisiunii Moldova live de la Exclusiv tv.
„Este regretabil decesul tragic al acestei tinere. Poliția a aflat cu întârziere despre acest caz și înțelegem că mai multe elemente foarte importante din perspectiva probatoriului au fost modificate sau unele din ele distruse. Această întârziere a permis inclusiv proprietarei acelui salon să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, a declarat ministra Afacerilor Interne, transmite unimedia.info.
„Dosarul se examinează din instanța de judecată și pot să confirm că în acel salon de înfrumusețare activitatea medicală era una neconformă și nu erau toate documentele necesare pentru a desfășura în limitele legale o astfel de activitate”, a mai adăugat Daniella Misail-Nichitin.
Amintim că, pe data de 30 ianuarie, femeia de afaceri Liubovi Babuţchi a murit în timpul unei intervenţii estetice. Singura reţinere în acest dosar, a medicului anestezist, a avut loc la zece zile de la tragedie. Ecaterina Maniuc este învinuită de exercitarea ilegală a profesiei și omor din imprudență. Pentru o astfel de faptă, Codul penal prevede până la cinci ani de închisoare.
Precizăm că salonul de înfrumuseţare nu avea acreditare pentru efectuarea procedurii în urma căreia a murit tânăra. Proprietara salonului, o cetăţeancă a Ucrainei, a fugit din R. Moldova şi este dată în căutare internaţională.
Reacția lui Trump după atacurile ruse asupra Kievului: „Vladimir, STOP!”
Președintele american Donald Trump a reacționat joi la atacurile de peste noapte asupra Kievului, declarându-se „nemulțumit” de acțiunile Rusiei despre care spune că au venit „într-un moment foarte prost”, transmite The Guardian.
„Nu sunt mulțumit de loviturile rusești asupra Kievului. Nu sunt necesare și au venit într-un moment foarte prost. Vladimir, STOP! 5000 de soldați pe săptămână mor. Hai să încheiem acordul de pace!”, a scris Trump, pe rețeaua sa socială, Truth Social.
VIDEO. Un ecologist s-a lăsat mâncat de viu de un șarpe anaconda uriaș! Experiența a fost terifiantă. Ce s-a întâmplat
Ecologistul Paul Rosolie a avut un vis: să fie consumat viu de un anaconda masiv, exploratorul petrecând ani de zile pentru a studia ecosistemul Amazonului, transmite protv.ro
Fiind martor la declinul rapid al habitatului, acesta a căutat o modalitate dramatică de a capta atenția lumii. Cu toate acestea, Rosolie a regretat imediat experimentul său, pentru că lucrurile nu au mers chiar conform planului.
Pentru a se pregăti să fie înghițit de anaconda, Rosolie a îmbrăcat un costum personalizat din fibră de carbon, conceput pentru a rezista presiunii imense exercitate de spiralele constrictive ale șarpelui.
Costumul a fost echipat cu o sursă de oxigen încorporată și cu camere pentru a documenta experiența.
Experimentul, filmat într-un documentar Discovery Channel, a implicat apropierea lui Rosolie de anaconda și provocarea unui atac.
La scurt timp, șarpele s-a năpustit și și-a înfășurat mușchii puternici în jurul corpului său, strângându-l puternic. În timpul experimentului, Rosolie a simțit o presiune și un disconfort intens.
El a descris senzația de încolăcire a șarpelui în jurul său. „Mi-a prins brațele. Știe că nu pot face nimic.”
Pe măsură ce strânsoarea anacondei se intensifica, ritmul cardiac al lui Rosolie a crescut vertiginos, iar respirația i-a devenit greoaie. Cu toate acestea, el a rămas calm și concentrat, având încredere în costumul de protecție.
În cele din urmă, echipa a intervenit, extrăgându-l cu grijă pe Rosolie din strânsoarea șarpelui.
Experiența a fost fără îndoială terifiantă, iar actul îndrăzneț al lui Rosolie, deși controversat, a stârnit o conversație globală despre conservare și importanța protejării pădurii tropicale amazoniene.
Într-un interviu acordat Today, Rosalie a declarat: „De fapt, totul a început când am văzut cum pădurea tropicală era incendiată și am fost foarte frustrat că oamenii nu erau la fel de preocupații ca mine. Am vrut să fac ceva care să atragă atenția oamenilor”