Mesajul în limba română, afișat într-un hypermarket din Londra. „Avertisment pentru hoții din magazine”

Ambasada României la Londra transmite că a solicitat eliminarea unui mesaj ofensator față de românii din Marea Britanie, afișat într-un magazin din Londra al unui lanț celebru.

separator

Este vorba despre un mesaj în limba română, afișat într-un magazin al lanțului Tesco: „Avertisment pentru hoții din magazine. Ofițeri de poliție îmbrăcați civil acționează în această zonă”.

Posterul din raionul de băuturi al hypermarketului londonez i-a revoltat pe românii din Marea Britanie, scrie Protv.ro. Iolanda Costide, o româncă din Londra, a reacționat dur într-un mesaj transmis directorului general al Tesco, Ken Murphy.

„Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului. Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dumneavoastră”, este scrisoarea transmisă de Iolanda Costilde șefului companiei.

În doar 3 săptămâni după vacanța de toamnă, numărul elevilor infectaţi cu noul coronavirus s-a dublat
Articolul anterior
O gravidă infectată cu Covid-19 a născut prematur. Medicii încearcă să salveze bebelușul care cântărește 800 de grame
Articolul următor
Alte articole interesante