Mesajul lui Nicolae Botgros după incendiul de la Filarmonica Națională

Maestrul Nicolae Botgros a venit cu o reacție după incendiul devastator de la Filarmonica Națională. Artistul mărturisește că a simțit că îi fuge pământul de sub picioare când a auzit despre cele întâmplate, deoarece odată cu incendiul a dispărut o mare parte din arhiva culturală a țării noastre.

separator

„O zi în care s-au întâmplat lucruri care m-au pus pe gânduri și m-au făcut să mă întreb: “Cum Doamne mai e și lumea asta făcută?”.

Poate dacă eram nițel mai tânăr, aș fi strigat de durere și revoltă, dar anii și experiența mea îmi spun că nu mai are sens. Da, asta e dezamăgire. Filarmonica Națională, instituția care a fost înzestrată cu numele unui Adevărat Om și al unui simbol al muzicii mari, Serghei Lunchevici, a fost distrusă în flăcări odată cu toată arhiva societății culturale din Republica Moldova.

Cum? De ce? Intenționat sau întâmplător? Ce rost mai au dezbaterile pretențioase care, cu siguranță vor urma? Dureros este faptul că a fost distrusă munca de un secol…asta e marea noastră prostie.

Timp de aproape două decenii, eu și soția mea, Lidia Bejenaru, am trăit prin muncă și dăruire la Filarmonica Națională din Chișinău. Rog să mă credeți, am simțit un nod în gât și am avut impresia că îmi fuge pământul de sub picioare când am auzit vestea despre cele întâmplate.

Un singur lucru e clar pentru mine, anul 2020 nu este cel mai bun an pentru întreaga omenire și ar fi bine să avem încredere prin rugăciune în Dumnezeu și să ajungem cu bine în 2021”, a conchis Nicolae Botgros.

Record absolut în Franța. Peste 16.000 de cazuri de Covid în 24 de ore
Articolul anterior
În perioda post-Covid, unele persoane se pot confrunta cu dificultăți de voce. Sfaturi de reabilitare
Articolul următor
Alte articole interesante