Mesajul lui Wali, ,,cel mai bun lunetist din lume”, din Kiev, după ce Rusia a anunțat că l-ar fi doborât

Canadianul Oliver Lavigne-Ortiz, cunoscut sub porecla „Wali”, este considerat a fi „cel mai bun lunetist din lume”, iar în ultima lună s-a alăturat Ucrainei împotriva forțelor ruse.

Mesajul lui Wali, lunetistul canadian care ar fi fost eliminat de ruși

Bărbatul a vorbit ieri cu presa canadiană despre activitatea lui pe front și despre zvonurile pornite din Rusia, potrivit cărora ar fi fost doborât, transmite Libertatea.

Wali a dat asigurări că este totul în regulă, că este bine hrănit și odihnit și spune că nu a mai postat și nu a mai putut fi contactat pentru că a fost în prima linie și, din motive de securitate, nu a avut telefonul mobil la el.

El a povestit că a petrecut ultima săptămână „în regiunea Kiev” și că acum se odihnește, deoarece acum este bolnav. „Voi reveni în luptă în următoarele zile”, a spus el, întrerupt de scurte reprize de tuse.

Deși nu știe de unde au apărut zvonurile, el a spus că au fost o surpriză pentru el când a ieșit din prima linie în urmă cu câteva zile. 

„Am fost ultima persoană care a aflat vestea că am fost mort”, a spus el.

„Cred că este doar trolling. Dar cred că este ciudat, pentru că după un timp inamicul își va pierde credibilitatea cu această propagandă. Nu înțeleg de ce spun astfel de minciuni. Este destul de evident pentru că, după câteva zile, ies și spun tuturor că sunt în viață”.

„Acest război este ca și cum ai juca șah fără să știi care sunt ceilalți pioni. Știi puțin, dar nu suficient”, a descris lunetistul situația de pe teren.

El a spus că a fost uimit de cât de diferit a fost războiul din Ucraina, în comparație cu alte zone de război în care fusese. „Majoritatea zonelor de luptă nu au electricitate și apă și este haos. Dacă mergi în centru la Kiev, este în regulă. Într-una dintre patrule, mă aflam într-un apartament uimitor, era un espressor”, a spus el.

Rusia a anunțat în urmă cu câteva zile că Wali a murit în regiunea Mariupol, doborât de forțele speciale ruse după doar 20 de minute de luptă, însă informațiile au fost dezmințite de armata Ucrainei. 

Ulterior, el a oferit și un interviu jurnaliștilor canadieni. Wali a sosit în Ucraina la începutul războiului pentru a se alătura forțelor armate ucrainene. 

Vorbind din regiunea Kiev pentru Global News, marți, el a spus că este „bine hrănit și odihnit”. Zvonurile că Wali ar fi murit au început să circule pe rețelele de socializare săptămâna trecută, fără o sursă evidentă. Mai multe instituții de presă au început să se întrebe dacă Wali mai trăiește.

Interpretul Vasile Macovei și-a cerut iubita în căsătorie

Vasile Macovei și iubita sa, Vlada Popov, se pregătesc să facă pasul cel mare.

Noutatea a fost dezvăluită de Vlada, tânăra a publicat un mesaj pe Instagram, în limba engleză: „I said YES for de rest of my life” (trad. „Am spus Da pentru tot restul vietii mele”).

Pe fundalul unui decor superb și romantic, interpretul i-a oferit în dar iubitei sale inelul prețios și un buchet imens de trandafiri roșii. Amintim că, în prezent, Vasile Macovei este stabilit în Marea Britanie.

Vasile Macovei și-a refăcut viața personală după divorțul dureros de Cristina Bolboceanu, care a avut loc în 2018. Din primul mariaj, interpretul are doi fii.

Vasile Macovei este un interpret din Republica Moldova care a devenit cunoscut după ce a participat în cadrul show-ului muzical „Fabrica de Staruri”, unde s-a calificat pe locul 2.

Un băiat a rămas desfigurat, cu aproape 80% din corp ars, după o provocare de pe TikTok

Un băiat de 16 ani din Carolina de Nord, SUA, este complet desfigurat, cu arsuri pe aproape 80%, din suprafața corpului, după ce a răspuns unei provocări de pe TikTok. Mason Dark și prietenii săi au improvizat un aruncător de flăcări dintr-un spray cu vopsea și o brichetă, dar au declanșat o explozie care i-a cuprins pe adolescenți în flăcări, potrivit New York Post și digi24.ro.

„Este de nerecunoscut”, a spus mama lui Mason, Holli Dark. Adolescenții din Wake Forest, un oraș aflat la aproximativ 25 de kilometri de Raleigh, răspundeau unei provocări periculoase de pe TikTok în care anumite persoane folosesc aerosoli inflamabili pentru a crea aruncătoare de flăcări în miniatură.

Ei nu au mai reușit să stingă flacăra, iar tubul a explodat. „Toți am auzit o bubuitură mare, apoi Mason a venit în fugă și a început să-și scoată cămașa”, a spus mama lui. Mason a sărit într-un râu din apropiere pentru a-și calma arsurile, dar a ieșit din apă cu pielea carbonizată.

Gestul nu numai că i-a agravat starea, dar acum este și expus unui risc ridicat de infecție de la apa râului. Mason a fost dus de urgență la un spital specializat și a suferit deja mai multe intervenții chirurgicale. Medicii spun că, cel mai probabil, își va petrece următoarele 6 luni în spital.

Familia a demarat și o companie de strânge de fonduri pentru a face rost de bani care să acopere cheltuielile medicale costisitoare.

Cât costă cea mai ieftină mașină din lume. Poate fi comandată online și ajunge acasă într-o cutie

Mașinile electrice par a fi în acest moment direcția către care evoluează industria auto la nivel mondial. Odată cu încălzirea globală, reglementările care duc gradual la dispariția automobilelor care au motoare cu combustie internă. Producători concurează între ei pentru a scoate pe piață modele cu o autonomie mai mare și care costă mai puțin. O companie din China reușește să ofere cea mai ieftină mașină electrică din lume. Această poate fi comandată online și ajunge la cumpărător într-o cutie, conform El Motor.

Producătorii asiatici fac progrese impresionante semnificativ în domeniul mașinilor electrice. În plus, experții susțin că ei modele pentru din toate categoriile de automobile cu prețuri mai competitive decât cele ale rivalilor occidentali. Acesta este cazul firmei Changli, specializată în fabricarea de vehicule ușoare și piese de schimb, care oferă unul dintre modelele sale la un preț neobișnuit de mic. Este vorba despre un vehicul urban mic, cu 100% mecanică electrică, de numai 2,4 metri lungime, dar capabil să transporte trei persoane, inclusiv șoferul, scrie Observator.

Modelul S1-Pro este conceput pentru a călători pe distanțe scurte, iar în China este folosit în principal ca taxi în orașe. Modelul poate fi cumpărat de pe Alibaba, platforma de cumpărături online, la un preț de numai 1.025 de euro. Prețul poate scădea și mai mult, asta dacă cineva decide să comande mai multe unități. Astfel,  Changli aplică reduceri care aduc prețul la aproximativ 903 de euro la cursul de schimb actual. Aceste cifre fac din S1-Pro cea mai ieftină mașină din lume,  atât în cazul automobilelor electrice și cu combustie internă.

O mașină livrată de curier

Perioada de livrare este de aproximativ o lună de la comandă, iar clientul primește mașina ambalată într-o cutie ca orice alt produs comercializat de platformele de comerț online.

Changli S1-Pro este capabil să atingă o viteză de 40 km/h și, cu o singură încărcare a bateriei, are o autonomie de până la 50 km. Suficient pentru a ajunge la cele mai apropiate destinații, fără probleme și cu costuri foarte mici.

În plus, compania care produce această mașină pune la dispoziția clienților o serie de accesorii pentru personalizare, cum ar fi faruri suplimentare pentru a îmbunătăți iluminarea și un suport de acoperiș pentru transportul obiectelor sau mărfurilor.

Acest tip de mașini electrice este extrem de popular în Asia datorită fiabilității sale și a costurilor reduse de achiziționare și folosire. Cu toate acestea, aceste costuri sunt atât de reduse deoarece nu respectă aceleași standarde de siguranță și operare ca în Europa, ceea ce înseamnă că ar putea apărea unele probleme legate de folosirea lor pe drumurile de pe continentul nostru. În plus, europenii amatori de astfel de chilipiruri trebuie să ia în calcul faptul că prețul redus al acestui model poate fi crescut de taxele de transport și de import din China înainte de a da o astfel de comandă.

Doi soţi, medici ucraineni, eroi pentru copii în vreme de război. Au operat pe creier și salvat de la moarte o fetiţă de 7 ani, chiar în ultimul moment
Articolul anterior
Procuratura ucraineană: Militarii ruşi comit infracţiuni sexuale în Ucraina
Articolul următor