Microbuz plin cu români, grav accident rutier pe o autostradă din Austria. Șoferul a adormit la volan

Un grav accident rutier s-a petrecut pe autostrada A1 din Austria, pe teritoriul localității Eggendorf, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 20 august 2023.

2901282_schwerer-verkehrsunfall-auf-der-westautobahn-fordert-8-verletzte-personen_standalone-2048w_1AUrWQ_VyUVpI (1)

În total, nouă persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind în stare gravă, conform unui comunicat al poliției austriece, citat de ziarul Nachrichten.

Conform primelor informații, un șofer român în vârstă de 32 de ani a pierdut controlul asupra microbuzului pe care îl conducea după ce a adormit la volan.

2901285_schwerer-verkehrsunfall-auf-der-westautobahn-fordert-8-verletzte-personen_standalone-2048w_1AUrWN_SQ5zGn

Vehiculul, în care se aflau șapte pasageri și șoferul, a ieșit de pe drum și a lovit parapetul, după care a fost proiectat înapoi pe carosabil.

În urma acestui incident, un șofer în vârstă de 61 de ani, originar din Bosnia și rezident în Linz, care venea din spatele microbuzului cu o dubă, a încercat să evite vehiculul avariat.

Cu toate acestea, bărbatul bosniac a pierdut și el controlul asupra autoutilitarei sale, care s-a răsturnat și a rămas culcată pe o parte după aproximativ 100 de metri.

2901261_schwerer-verkehrsunfall-auf-der-westautobahn-fordert-8-verletzte-personen_standalone-2048w_1AUrWz_sNi96m

Șoferul dubei a fost grav rănit și a rămas blocat la volan, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a-l elibera din cabina distrusă.

După primul ajutor acordat la fața locului, bărbatul de 61 de ani a fost transportat la spitalul Wels-Grieskirchen.

În ceea ce privește șoferul microbuzului, acesta a suferit răni ușoare și a refuzat tratamentul medical.

Din cei șapte pasageri pe care-i transporta, trei au fost grav răniți, iar ceilalți patru au suferit leziuni ușoare.

Toți răniții au fost transportați la spitalul universitar Kepler-Uniklinikum, la UKH Linz și la Klinikum Wels-Grieskirchen pentru îngrijiri medicale.

sursa

Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto, în contextul Blajinilor

În scopul asigurării unei bune desfășurări a serviciilor de transport către Cimitirul “Sfântul Lazăr”, Primăria Chișinău adresează un apel către conducătorii auto.

Se solicită ca locurile destinate autobuzelor de rută să fie păstrate libere, evitând parcarea neregulamentară în aceste zone.

„În atenția conducătorilor auto!

Vă rugăm să nu parcați neregulamentar în locurile destinate autobuzelor de rută către Cimitirul „Sfântul Lazăr”.
Păstrarea acestor locuri libere este esențială pentru buna desfășurare a serviciilor de transport și pentru a facilita accesul călătorilor către destinație. Totodată nu parcați neregulamentar sau fiți atenți cum staționați astfel ca să nu fie blocată circulația altor unități de transport, inclusiv unităților publice”, se arată în declarația Primăriei Chișinău.

Universitatea din Chișinău, gigantul universitar care urmează să apară în Republica Moldova

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate, conform www.bani.md.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Mai multe companii aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă

Patru dintre cele mai mari companii aeriene au introdus o nouă regulă strictă privind vestimentația pasagerilor, rezervându-și dreptul de a refuza îmbarcarea acestora în avion în cazul în care nu respectă aceste restricții.

Restricțiile de îmbrăcăminte sunt valabile la orice zbor / foto: Pixabay

Restricțiile de îmbrăcăminte sunt valabile la orice zbor.

Ryanair, Jet2, Easyjet și TUI au impus aceste măsuri noi, subliniind că anumite comportamente pot crea perturbări în timpul zborurilor.

Îmbrăcămintea neadecvată poate duce la refuzarea îmbarcării

Mary Jo Manzanares, cu o experiență de 33 de ani în domeniul însoțirii de bord, a explicat motivul din spatele acestei restricții vestimentare și cum aceasta poate influența călătoria pasagerilor. Ea a subliniat importanța evitării conflictelor și a comportamentului inadecvat în timpul zborului, care ar putea duce la situații neplăcute sau chiar periculoase, precum o aterizare neprogramată.

„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri, adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta”, a spus Mary Jo Manzanares, potrivit Birminghammail. 

O altă însoțitoare de zbor a confirmat că este un drept al companiilor aeriene să refuze îmbarcarea persoanelor care nu respectă standardele de vestimentație considerate acceptabile de către echipajul de bord.

Aceste standarde includ evitarea hainelor cu însemne ofensatoare sau cu limbaj nepotrivit, iar pasagerii sunt rugați să acopere sau să îndepărteze astfel de articole înainte de a urca în avion.

Ce haine nu este recomadat să purtați în timpul călătoriei cu avionul

Deși multe companii aeriene nu au reguli oficiale de vestimentație, este recomandat să evitați să purtați haine murdare, rupte sau prea casual în timpul călătoriilor cu avionul. De asemenea, trebuie să fiți atenți la eventualele restricții referitoare la îmbrăcăminte, cum ar fi interzicerea hainelor de plajă sau a încălțămintei necorespunzătoare.

Este important de menționat că, în unele cazuri, companiile aeriene pot impune reguli specifice în conformitate cu legile și obiceiurile locale ale țării în care operează, iar pasagerii sunt așteptați să respecte aceste reguli înainte de îmbarcare.

sursa

Interpretul sârb Goran Bregovic avea interdicție de intrare în Moldova din 2022: „Organizatorii erau informați”
Articolul anterior
22 de spitale din țară, dotate cu aparate de ultrasonografe de cea mai înaltă performanță
Articolul următor