Mihailo Podoliak, despre conflictul Prigojin-Kremlin: „Totul este abia la început în Rusia”

„Fractura dintre elite este prea evidentă”, a declarat Mihailo Podoliak, apropiatul președintelui ucrainean, în mijlocul tensiunilor din Rusia dintre Kremlin și șeful paramilitarilor Wagner, scrie The Guardian.

Avertismentul omului lui Zelenski, pe fondul conflictului Prigojin-Kremlin: „Totul este abia la început în Rusia”

Un consilier de rang înalt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a descris acțiunile lui Evgheni Prigojin drept o „operațiune antiteroristă” și a declarat că „totul este abia la început în Rusia”. „Fractura dintre elite este prea evidentă. A fi de acord și a pretinde că totul este rezolvat nu va funcționa”, a scris sâmbătă pe Twitter Mihailo Podoliak, citat de Reuters. „Cineva trebuie neapărat să piardă: fie Prigojin, fie colectivul „anti-Prigojin”.

Totul este abia la început în Rusia”, a spus acesta. Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a acuzat vineri armata rusă că a bombardat o tabără a luptătorilor săi și a declarat război conducerii militare de la Moscova – o escaladare dramatică a conflictului său cu Serghei Șoigu.

În vreme ce Ministerul Apărării a negat acuzațiile, procurorii au anunțat că Prijogin este acuzat oficial de incitare la revoltă armată, iar autoritățile din Moscova și din alte zone ale Rusiei au luat măsuri dure de securitate pentru a se proteja de un eventual asalt al zecilor de mii de luptători Wagner.

Atenția se îndreaptă în acest moment spre orașul strategic Rostov pe Don, aflat la 1.000 de kilometri de Moscova, pe care Prigojin susține că îl controlează, scrie BBC.

Propagandistul Soloviov, cel care ieri amenința România cu un atac nuclear, avertizează despre pericolul „unui război civil” în Rusia
Articolul anterior
FSB-ul rusesc face apel la grupul Wagner să nu facă „o greşeală ireparabilă” şi să-l aresteze pe Prigojin
Articolul următor