Miliardarul Chuck Feeney și-a donat întreaga avere de 8 miliarde de dolari cauzelor caritabile

Chuck Feeney, co-fondatorul lanțului de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers, și-a donat întreaga avere, 8 miliarde de dolari, cauzelor caritabile, potrivit publicației Forbes.

separator

Acum, la vârsta de 89 de ani, Feeney nu mai are nimic, dar este extrem de mulțumit.

În calitate de filantrop, el a fost pionierul ideii de a dărui în timp ce trăiești, donând totul cauzelor caritabile, în loc să finanțeze o fundație după moartea sa.

„Am învățat multe. Am făcut unele lucruri puțin diferit, dar sunt foarte mulțumit. Mă simt foarte bine”, a declarat Feeney, pentru Forbes.

În ultimele patru decenii, fostul miliardar a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizații de caritate și universități din întreaga lume prin intermediul fundației sale, Atlantic Philanthropies.

Pe 14 septembrie 2020, Feeney și-a finalizat misiunea începută acum 40 de ani și a semnat documentele prin care a încheiat activitatea fundației sale. Unde s-au dus cele 8 miliarde de dolari? Feeney a donat 3,7 miliarde de dolari pentru educație, aproape 1 miliard de dolari s-au dus către Universitatea Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocați acțiunilor pentru promovarea drepturilor omului și a schimbărilor sociale.

Feeney a mai donat peste 700 de milioane de dolari pentru Sănătate, a donat 270 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea asistenței medicale publice din Vietnam și a făcut o donație de 176 de milioane de dolari unui institut de cercetare, în cadrul Universității California din San Francisco. Acesta a mai donat și 350 de milioane de dolari pentru construirea unui centru tehnologic pe insula Roosevelt din New York.

sursa: www.digi24.ro

S-a stins din viață Angela Voronin, secretar de stat al Ministerului Finanțelor
Articolul anterior
,,Putem îmbogăți solul în loc să îl poluăm”. Olandezii au creat sicriul viu realizat din compost făcut din miceliu
Articolul următor
Alte articole interesante