Minciuna lui Putin. Cum a fost identificat locul întâlnirii sale cu șefii armatei ruse, la 200 de kilometri de linia frontului din Ucraina

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a spus, marți, 20 decembrie, că Putin, la fel ca Zelenski, a vizitat prima linie a frontului din Ucraina.

Cu toate acestea, în aceeași zi, jurnaliștii de investigație au constatat că această „linie a frontului” se afla la 200 km de adevărata linie a frontului, în Rostov-pe-Don.

Potrivit lui Peskov, liderul de la Kremlin a vizitat vinerea trecută „zona Districtului Militar de Nord”. Acolo ar fi vizitat sediul central pentru a auzi rapoarte despre „operațiunea specială”.

Jurnaliştii de la publicația „Agenţia. Ştiri” au stabilit că toate acestea s-au întâmplat la Rostov.

Andrei Guruliov, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse, a fost primul care a anunțat falsul despre Putin și „Cartierul Militar de Nord” ieri, 20 decembrie, în emisiunea matinală a programului lui Vladimir Soloviov.

Deja seara, după ce o serie de instituții de presă au relatat despre călătoria lui Zelenski la Bakhmut, Kremlinul a trecut și el la treabă. Peskov a susținut că Putin ar fi fost în „zona districtului militar de nord”. Anchetatorii au studiat în detaliu videoclipurile de pe canalele Telegram ale Kremlinului și au ajuns la concluzia că întâlnirea a avut loc la Rostov.

Interiorul sălii și masa rotundă mare de la sediul Districtului Militar de Sud din Rostov sunt identice cu cele prezentate de propaganda lui Putin.

Putin nu a vizitat niciodată Donbasul în cei 8 ani de război. Mai mult, Putin nu a fost niciodată în prima linie în cele 10 luni de război din Ucraina, scrie ziare.com.

Armata lui Putin face prăpăd în Ucraina! Atacuri neînvcetate în orașul Odesa

În ultimele zile, forțele ruse au intensificat atacurile asupra regiunii ucrainene Odesa și, implicit, a orașului cu același nume, scrie stirileprotv.ro.

Acesta este al treilea oraș ca mărime din Ucraina și se află la puțin peste 200 de kilometri în linie dreaptă de granița cu România.

În cel mai recent atac lansat asupra Odesei, forțele Moscovei au ucis cel puţin trei persoane, au anunțat, miercuri dimineața, autorităţile locale, potrivit AFP.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. În urma atacului, trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a declarat primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov, pe reţeaua de socializare Telegram.

„Toată asistenţa medicală necesară este oferită răniţilor”, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper. „Există daune la infrastructura civilă”, a adăugat acesta, fără a oferi alte informaţii.

Un atac cu rachete efectuat de forţele ruse, luni, la Odesa, a ucis cinci persoane, potrivit oficialilor locali.

Odesa, punct strategic pe harta Ucrainei

Supranumit „perla de la malul mării”, Odesa este unul dintre centrele industriale importante ale Ucrainei. Dacă orașul va cădea în mâinile forțelor ruse, Kievul ar pierde un punct strategic pe hartă. Odesa îi oferă Ucrainei o cale de acces la canalul fluvial de circulație Rin-Main-Dunăre-Marea Neagră, cu gura de vărsare în apropierea orașului Constanța.

În acest context, portul Odesa este vital pentru exporturile ucrainene. 

 

Instrumente muzicale nedeclarate, depistate într-o mașină care venea din România

Funcționarii postului vamal Leușeni au supus verificărilor un autoturism de model „Ford Tourneo”, ce se deplasa din România spre Republica Moldova, condus de un conațional în vârstă 34 ani.

În cadrul controlului vamal, șoferul a comunicat că nu transportă bunuri necesare a fi declarate.

În rezultatul controlului, în compartimentul marfar, cât și în habitaclul autoturismului au fost depistate 4 viori presupuse a fi cu valoare culturală și 13 huse, nedeclarate organului vamal.

Bunurile au fost ridicate, iar investigațiile pe caz continuă.

Reamintim că, instrumentele muzicale fac parte din categoria bunurilor ce pot fi introduse/scoase în/din Republica Moldova doar cu condiția ca acestea să nu fie destinate activității comerciale. O altă condiție obligatorie este ca bunurile să fie declarate Serviciului Vamal în momentul trecerii frontierei de stat. Nedeclararea bunurilor reprezintă o încălcare a legislației vamale.

Turneu plin de grație la Chișinău! Peste 300 de sportive din 7 țări au luat parte la prima ediție „Chisinau Rhythmic Stars”

Peste 300 de sportive din 7 țări (Republica Moldova, România, Luxemburg, Israel, Ucraina, Irlanda și Austria), au participat weekendul trecut la prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”.

Sportivele au concurat la toate categoriile de vârstă, cele mai mici fiind sportivele născute în anul 2018.

Gimnastele au concurat la probele pe obiecte – coardă, minge, cerc, măciuci și panglică.

La aceste categorii conform clasamentului AA s-au plasat:
Categoria 2011 A

  1. GRAAS Paris (Luxemburg, Rythmo-Cats Luxembourg)
  2. JELEV Vlada (Moldova, ȘS Speranța)
  3. ULVOCZKIl Rebecca (România, CS UNEFS Bucuresti)

Categoria 2010 A

  1. BULAT Polina (Moldova, ȘS Speranța)
  2. CATANA Anastasia (Moldova, ȘS Speranța)
  3. STASANE Emilia (Luxemburg, Rythmica Lux Schuttrange)

Categoria 2009 A

  1. RĂUTU Bianca Larisa (România, C.S.S Unirea Iasi)
  2. MARTYNE Nicole Anna (Israel, Macabi Or Aqiva)
  3. TILINCA IZABELA (România, CS VICTORIA CUMPANA)

Categoria Senioare A

  1. VERDES Andreea (Romania, C.S.S Unirea Iași)
  2. MOTRICALA Gloria (Moldova, ȘS Speranța)
  3. BULAT Sofia (Moldova, ȘS Speranța)

Una dintre cele mai impresionante evoluții a avut-o sportiva din România, de la Clubul Sportiv Unirea din Iași – Andreea Verdeș, care a obținut 5 medalii de aur (pe individual compus, la cerc, minge, panglică și măciuci). Andreea Verdeș este sportivă de renume mondial, care va reprezenta România și la Cupa Europeană de la Baku din data de 3-5 mai 2024, la care urmează să participe și sportivele din Republica Moldova – Emilia Beznos, Gloria Motricală, Polina Bulat și Anastasia Catana, ultimele trei au obținut, de asemenea locuri de frunte în cadrul turneului.
Emilia Beznos nu a participat la turneu, deoarece s-a aflat exact în această perioadă la Tașkent, unde a reprezentat Republica Moldova la Cupa Mondială.
Junioara Anastasia Catană, care a evoluat la categoria Junioare A și a fost medaliată cu argint a reușit să impresioneze reprezentanții asociației britanice Hope4, care au decis să-i ofere Anastasiei o bursă lunară și să o susțină în cariera sportivă.

Obiectivul principal al turneului este de a oferi gimnastelor din Republica Moldova o arenă competițională de nivel internațional la ele acasă, de a dezvolta parteneriate cu cluburile sportive din alte țări în vederea schimbului de experiență, de a identifica cele mai talentate sportive și a promova la nivel național gimnastica ritmică.

Prima ediție a Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în parteneriat cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău.

Bărbat cu HIV, pe mâna judecătorilor după ce și-a violat verișoara minoră
Articolul anterior
O femeie a intrat peste Robert De Niro în apartament ca să-i fure cadourile de sub brad! Reacția actorului
Articolul următor