Ministerul Sănătății: Jurnaliștii vor fi vaccinați în mod prioritar, de rând cu polițiștii și angajații ministerelor

Jurnaliștii din Republica Moldova ar putea fi vaccinați în mod prioritar la etapa a doua a campaniei naționale de imunizare anti-COVID-19, de rând cu polițiștii, angajații ministerelor, dar și cei ai Președinției, potrivit unui răspuns pe care Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) l-a oferit portalului Media Azi.

Totodată, reprezentanții instituției au precizat că vaccinarea va avea loc în funcție de stocurile disponibile de vaccin.

Potrivit aceluiași răspuns, campania națională de vaccinare anti-COVID-19 se va derula în trei etape, pentru că necesitatea și cererea de vaccin „depășește disponibilitatea acestuia la nivel global, din cauza producerii insuficiente și a cererii mari”.

La prima etapă vor fi vaccinați lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, pentru că locul de muncă a personalului medical este catalogat la „categoria de risc foarte înalt”. Profesioniștii din domeniul mass-media vor fi vaccinați în ordine prioritară, la etapa a doua de vaccinare.

„Având în vedere faptul că reporterii, cameramanii, moderatorii îndeplinesc sarcini cu contact strâns și frecvent cu publicul larg, dar care nu necesită contact cu persoane cunoscute sau suspectate de a fi activ infectate cu virusul responsabil de COVID-19, vaccinarea acestei categorii de populație se va efectua în mod prioritar la etapa a II-a, de comun cu angajații structurilor de menținere și asigurarea ordinii publice, apărării și securității statului, inclusiv ambasade, Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestor instituții, agenții, organizații sindicale, autorități publice locale și lucrătorii sistemului penitenciar”, a explicat secretara de stat pe domeniul Sănătății Tatiana Zatîc.

La începutul lunii februarie, reprezentanții Partidului Șor și ai Platformei Pentru Moldova din Parlament au propus ca și ziariștii să fie vaccinați în mod prioritar împotriva COVID-19. „Jurnaliștii, alături de polițiști, alături de medici, se aflau în prima linie și își făceau datoria”, invoca drept argument deputatul Igor Himici, într-un briefing de presă.

Vaccinul anti COVID-19 va fi administrat în cadrul Instituțiilor Medico-Sanitare Publice în mod gratuit. Totodată, administrarea vaccinului nu este obligatorie.

O femeie din Rusia, care creşte 11 copii, vrea să ajungă în final la peste 100
Articolul anterior
Doliu în lumea muzicii! Legendarul Johnny Pacheco s-a stins din cauza pneumoniei
Articolul următor
Alte articole interesante