Ministra Sănătății a cerut stare de urgență în sănătate

Mâine, expiră starea de urgență provocată de noul tip de coronavirus, pericolul privind răspândirea infecției este încă destul de mare. Acest lucru este demonstrat şi de numărul de persoane diagnosticate cu Covid-19, care creşte de la o zi la alta.

separator

Autoritățile din Sănătate au cerut preşedintelui Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, care este prim-ministrul Ion Chicu, să declare stare de urgență de sănătate publică.

„Pe platforma Punctului Focal specialiştii în domeniu au luat decizia şi au recomandat instituirea stării de urgenţă de sănătate publică în continuare. Această stare de urgenţă condiţionează în continuare măsuri de prevenire şi de control a COVID-19. Nu vorbim de relaxare, dar de adaptarea măsurilor restrictive”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, se observă că o parte dintre cetățeni nu respectă măsurile de protecție individuală, inclusiv distanța socială.

Potrivit ministrului, după 15 mai, măsurile restrictive vor fi adaptate în funcție de numărul de îmbolnăviri. Periodic, acestea, vor fi relaxate sau se va reveni la caracterul lor obligatoriu.

sursa: www.publika.md

Recomandări privind regulile de deplasare pe durata epidemiei Covid-19
Articolul anterior
Țara în care s-au format cozi la frizerii, încă de la miezul nopții, după anunțarea unei noi etape de relaxare
Articolul următor
Alte articole interesante