Ministrul de Externe din Belgia, internată la terapie intensivă cu Covid-19

Şefa diplomaţiei belgiene şi fost premier al acestei ţări europene, Sophie Wilmes, este internată cu COVID-19 într-o secţie de terapie intensivă după ce a început să aibă simptome vinerea trecută, iar sâmbătă a fost testată pozitiv la coronavirus, relatează EFE.

separator

Totuşi, potrivit AFP, care citează un purtător de cuvânt, „situaţia ei nu este îngrijorătoare”, transmite Digi24.ro.

„S-a dus la spital ieri seară (miercuri seară – n.r.), apoia fost internată la terapie intensivă”, a declarat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că Wilmes „este conştientă şi comunică. Situaţia ei este relativ bună”.

Anturajul lui Wilmes, în vârstă de 45 de ani, a cerut să-i fie respectată intimitatea, au informat joi radioteleviziunile flamandă VRT şi francofonă RTBF.

Fostă şefă interimară a executivului între decembrie 2019 şi septembrie 2020 şi actuala şefă a portofoliului externelor în noul executiv belgian crede că s-a infectat din familie şi a anunţat pe reţelele sociale că a fost testată pozitiv la COVID-19.

Actualul premier Alexander de Croo i-a urat pe Twitter „însănătoşire rapidă” şi a amintit că „nimeni nu este imun la virus”.

În Belgia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 13.227 de cazuri noi de coronavirus, un record naţional de la începtul pandemiei.

Toate cartelele SIM neînregistrate vor fi anulate
Articolul anterior
Uniunea Europeană donează mijloace de protecție pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale
Articolul următor
Alte articole interesante