Ministrul rus al sănătății: Mai puțin de 1% dintre cei imunizați cu vaccinurile rusești se îmbolnăvesc de Covid-19

Niciun vaccin împotriva coronavirusului nu oferă o protecție de 100%, dar riscul de a contracta infecția cu coronavirus după vaccinare este mai mic de 1%, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, făcând referire la vaccinurile produse în Rusia.

El a spus acest lucru într-un interviu acordat TASS la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF).

,,Desigur, niciun vaccin nu are o protecție sută la sută, însă riscul bolii este mic. Astăzi îi observăm pe toți cei care au fost vaccinați și au contactat cu o infecție cu coronavirus – riscul de îmbolnăvire este mai mic de 0,8%. Acesta este un număr foarte scăzut, mult mai puțin decât dacă luați pacienți care se îmbolnăvesc fără vaccinare, a spus el. În acest caz, persoana care a fost vaccinată, în caz de boală, cel mai adesea, nu necesită spitalizare, deoarece infecția se dezvoltă într-o formă ușoară.

,Există pacienți care pot dezvolta boala, fie că suferă de boli imunosupresoare asociate cu suprimarea sistemului imunitar, precum și la pacienți cu boli cronice neinfecțioase severe. Evaluăm întotdeauna riscurile. La pacienții vaccinați, acestea sunt minime. Prin urmare, vorbim despre responsabilitatea colectivă, cu cât ne-am adunat mai mulți și am fost vaccinați, cu atât riscurile de îmbolnăvire pentru toți oamenii devin minime”, a conchis ministrul.

Show-ul care va înlocui ,,Vocea României” la Pro TV. Carla’s Dreams, în componența juriului
Articolul anterior
Cod Galben de averse puternice cu fulgere, emis în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante