Ministrul Sănătății a comentat zvonurile potrivit cărora rudele decedaților ar fi plătiți să spună că au suferit de Covid-19

Ministrul sănătăţii a fost solicitat astăzi în plenul Parlamentului să comenteze şi să aducă explicaţii în legătură cu numeroasele informaţii din mediul online, precum că rudele celor decedaţi sunt obligate sau chiar plătite să spună că persoanele apropiate care au decedat au avut drept cauză coronavirusul.

separator

„Este un subiect foarte sensibil. Am examinat cazurile diseminate, în mare parte, prin reţelele de socializare. Am analizat cu specialiştii, este un fals, sunt informaţii denaturate, nu e există nici o motivare pentru personalul medical ca sa înregistreze cazurile, dar este şi imposibil să înregistrezi cazurile non COVID ca şi cazuri COVID”, a explicat Viorica Dumbrăveanu, potrivit TVR Moldova.

Ministrul sănătăţii a dat drept exemplu două exemple. Potrivit ministrului, într-un caz era vorba de o doamnă care a decedat de COVID, dar, reieşind din faptul că avem un grad de discriminare şi de stigmatizare a persoanelor infectate cu COVID, rudele persoane decedate „au aruncat această informaţie denaturată”, ca să petreacă înmormântarea fără criticile abuzive ale comunităţii.

Un alt caz la care s-a referit ministrul sănătăţii a fost un video postat pe reţelele de socializare de proprietarul unui restaurant de lux, în care a diseminat astfel de informaţii denaturate.

Viorica Dumbrăveanu spune că ministerul s-a autosesizat şi a sesizat şi organele de drept, care investighează acest caz.

„Din momentul în care a fost sesizate organele de drept, persoana respectivă a şters acel video, însă acel video a fost văzut de foarte multă lume, iar asta şi mai mult distorsionează situaţia din R. Moldova”, subliniază ministrul sănătăţii.

„Noi, cei din sistemul de sănătate calificăm aceste informaţii ca fiind o ofensă pentru cei care lucrează în prima linie”, conchide Dumbrăveanu.

Un aeroport din Italia a introdus FaceBoarding la îmbarcarea în avion, un sistem de recunoaștere facială

Aeroportul Milano Linate nu face excepție de la avansarea tehnologică, introducând recent un serviciu inovativ numit FaceBoarding.

Acesta permite pasagerilor să utilizeze exclusiv recunoașterea facială pentru accesul la controalele de securitate și la îmbarcarea directă în avion de la poarta de îmbarcare, scrir rotalianul.com

FaceBoarding, care nu este obligatoriu, a fost dezvoltat de SEA, compania care administrează aeroporturile din Milano Linate și Malpensa, în colaborare cu Thales, o firmă specializată în sisteme de securitate biometrică.

Serviciul este un sistem sigur, simplu și rapid, care oferă o alternativă la procedurile tradiționale de check-in și îmbarcare, propunând un parcurs fluid și fără necesitatea prezentării documentelor fizice la fiecare etapă.

Pasagerii nu vor fi obligați să utilizeze acest serviciu, va fi un traseu care va merge în paralel cu cel clasic. Îl vor putea folosi cei care s-au înregistrat anterior.

Utilizatorii trebuie să urmeze câțiva pași, precum citirea Politicii de confidențialitate și acordarea consimțământului pentru prelucrarea datelor personale, înregistrarea cărții de îmbarcare și a documentului electronic.

Ulterior, ei se identifică printr-un proces de recunoaștere facială la o cameră dedicată, ceea ce le permite să acceseze apoi coridoarele speciale către avion.

În viitorul apropiat, SEA plănuiește să simplifice și mai mult procesul prin introducerea unei aplicații mobile care va elimina necesitatea prezentării fizice la chioșcurile de înregistrare, permitând înregistrarea facială direct de pe dispozitivul mobil.

Această tehnologie este deja adoptată de companii aeriene precum Ita Airways și Sas, deschizând calea pentru o experiență de călătorie mult mai rapidă.

FaceBoarding promite nu doar eficiență, dar și un nivel ridicat de securitate, asigurându-se că doar pasagerul înregistrat poate avea acces la avion.

Două dive ale muzicii au lansat o piesă împreună! Prima colaborare între Delia și Antonia

Delia și Antonia au lansat un videoclip întâmpinat cu entuziasm de fani. „eRai” a fost compusă de Delia și Alex Cotoi, cu versuri scrise de artistă.

Piesa „eRai” face parte de pe albumul Deliei care se numește „Flex“ și care include 13 piese: „Gustul care te fură”, „OTZL GLTZ”, „Lololo”, „Sirena Apelor”, „Nu pot”, „Flex”, precum și colaborările cu HVNDS pentru „SKNDL”, „Tot ce vrei” cu Adrian Despot”, „Jimmy Samurai” cu Oana Matache, „Fără Te merau” cu Connect-R, „Cum am știut” cu Killa Fonic și „Cum era” cu NANE.

Interpreta Iuliana Beregoi, în culmea fericirii! Surpriza pe care i-a făcut-o Alla Pugaciova

Interpreta Iuliana Beregoi, cu peste un milion de urmăritori pe Instagram, are un nou fan și nu este vorba despre unul obișnuit. Mai nou, comunității sale s-a alăturat legenda muzicii din Rusia, Alla Pugaciova. Artista din Moldova a rămas impresionată și a venit cu un mesaj de mulțumire către celebra cântăreață.

Legenda muzicii ruse Alla Pugaciova a apreciat piesa „Снег”, compusă de Ірина Білик, această melodie fiind interpretată și de Filip Kirkorov.

„Incredibil, vă mulțumesc mult! Vă ador și vă apreciez”, este mesajul Iulianei Beregoi pentru legenda muzicii ruse. Vezi momentul video mai jos!

Nepoata Sofiei Rotaru a fost mireasă în weekend. Poze de la cununie
Articolul anterior
La Curtea de Apel Chișinău sunt confirmate 5 cazuri de Covid-19
Articolul următor