Miracolul din Israel. Un bebeluș de 9 zile a supraviețuit în adăpostul plin de fum, după ce teroriștii au dat foc la casă

Un bebeluş de 9 zile din Israel a supraviețuit miraculos atacului teroriștilor Hamas asupra kibuțului Nirim. Părinții lui au mărturisit clipele dramatice prin care au trecut pe 7 octombrie.

Fotografia cu micuțul Kai la fereastra deschisă dintr-un adăpost din kibuțul Nirim a făcut înconjurul lumii, iar ziarul german BILD a tipărit-o pe prima pagină, conform protv.ro.

Reporterii BILD i-au întâlnit pe părinții bebelușului, Aimee și Uriel, ambii în vârstă de 30 de ani, împreună cu Kai la ilat, unde au stat de la atacul terorist al Hamas.

„Ziua de 7 octombrie a fost ca o a doua naștere pentru el. Mama mea îi spune acum Phoenix”, a spus mama copilului.

Ziua care le-a schimbat viața

Era ora 6:30 în dimineața zilei de 7 octombrie când tânăra familie a auzit sirenele.

„Am înțeles că este diferit decât de obicei, nu era doar o alarmă, ci multe. Și mai multe rachete decât oricând”, a mărturisit Aimee.

Împreună cu micul Kai, cu mama și cu soțul ei au coborât, în grabă, în adăpostul pe care fiecare casă din Israel îl are.

„Am închis ușa și am așteptat. În jurul orei 8.00, vecinii noștri scriau în grupul de WhatsApp că au auzit împușcături și țipete în limba arabă. A urmat cel mai rău coșmar al nostru”, a povestit Uriel, tatăl bebelușului.

Însă nu au mai apucat să facă nimic, pentru că teroriștii Hamas erau la ușă.

„Am auzit o bubuitură puternică când au intrat în casă. Au început să spargă totul, să împingă lucrurile și să strige în arabă”, a continuat Uriel.

Cei doi părinți închiseseră ușa adăpostului și mutaseră mânerul în poziție verticală pentru a încuia ușa, însă au fost nevoiți s-o blocheze cu patul, apoi cu mâinile.

„Au încercat să deschidă ușa și noi doar am ținut-o cu mâinile. Ulterior au renunțat să mai încerce să intre în adăpost și au început să dea foc casei. Au reușit doar să crape ușa câțiva centimetri”, a mai mărturisit Uriel.

Tactica teroriștilor Hamas

Tactica perfidă a teroriștilor, explicată de Uriel: au vrut să folosească focul pentru a scoate familia afară, pentru a-i împușca sau a-i răpi.

Aimee continuă: „Am făcut tot posibilul să nu intrăm în panică pentru că știam că panica nu ne va face să gândim limpede. Mama mea îl ținea pe Kai de cele mai multe ori. A trebuit să-i bage degetul în gură pentru a-l face să nu plângă. Apoi a urmat o bubuitură puternică în uşă și s-a trezit și a început să plângă”.

În timp ce teroriștii se ”distrau” afară, era o chestiune de supraviețuire pentru familie. Din ce în ce mai mult fum pătrundea prin uşă. Când nu se mai auzea nimic, deschideau puţin fereastra adăpostului pentru ca ea şi Kai să poată lua puţin aer.

„De fiecare dată când se făcea liniște, deschideam fereastra și respiram. Câte două respirații alternativ. Eu și soția mea am ținut copilul în sus și l-am așezat pe pervazul ferestrei. Kai trebuia să respire. Fie îl puneam pe pervaz și riscam ca un terorist să-l vadă, fie va muri în mâinile noastre din cauza inhalării de fum. Am ales prima variantă”, a explicat Urile.

Cei doi tineri părinți sunt în contact cu armata și cu pompierii prin WhatsApp. Dar sunt ore de luptă crâncenă pentru a elibera satul.

„L-am alăptat când am putut. Avea doar nouă zile când s-a întâmplat totul, iar când a plâns și am simțit că afară e puțină liniște, l-am alăptat și s-a calmat”, a mărturisit Aimee.

„Au fost câteva momente în care ne-am gândit că s-ar putea să nu supraviețuim. Ne-am uitat unul în ochii celuilalt și am spus amândoi: „Te iubesc”. Ne-am gândit mereu ce trebuie să facem pentru a supraviețui. Eu blochez ușa, tu păzești fereastra, soacra mea îl ține în brațe pe Kai. Respirăm pe rând…”, a povestit Uriel.

„Deodată cineva strigă „Terorist!””

Adăpostul este din beton gros, astfel încât focul nu a putut pătrunde, dar fumul era greu de respirat. Salvarea a venit abia după 6 ore.

„În jurul orei 14.00, am auzit și i-am văzut, în sfârșit, pe soldații noștri. S-au desfășurat chiar în fața casei noastre. Spaima nu trecuse. Deodată cineva strigă ”Terorist!”. Se trag focuri și ne spun să coborâm iar în adăpost. Lupta a fost în fața ferestrei noastre”, spune Uriel.

În timp ce familia este salvată, mulți prieteni și vecini sunt morți sau răpiți.

Aimee și Uriel spun: „Totul trebuie făcut acum pentru cei care sunt în mâinile Hamas”.

Ei înșiși cred că au supraviețuit datorită copilului lor mic.

„Îi voi spune lui Kai, la un moment dat, că a fost cel ne-a dat puterea să supraviețuim. El ne-a dat puterea de a lupta”, a spus Uriel.

Accident grav în Italia. Un cetățean din Republica Moldova și o româncă au murit din cauza vitezei

O româncă în vârstă de 32 de ani și un cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani, au murit, în noaptea de joi spre vineri, într-un grav accident petrecut în Italia.

Accidentul s-a produs pe șoseaua de centură a orașului Pescara. Într-un tunel rutier, autoturismul condus de tânărul din Republica Moldova a atins lateral o altă mașină. Șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de zidul de beton al tunelului, pe celălalt sens de mers.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viețile celor doi tineri din mașină, notează rotalianul.com.

Corpurile fără viață au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale mașinii după ce pompierii au tăiat capota vehiculului.

Preliminar, se consideră că viteza excesivă la care se deplasa autoturismul condus de tânărul moldovean ar fi principala cauză a accidentului, ipoteză confirmată de mărturiile altor participanți la trafic și de daunele severe suferite de vehicul.

De asemenea, s-a constatat că niciuna dintre victime nu purta centura de siguranță în momentul accidentului.

Acum, autoritățile așteaptă rezultatele autopsiilor pentru a ajunge la noi concluzii.

Rușii au cotropit încă un sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă ocuparea unui sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei, un nou avans în cadrul unei ofensive pe care a declanşat-o în regiune, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că soldaţii săi au eliberat Pervomaiske, localitate aflată la sud-vest de Avdiivka ocupată în februarie. Rusia revendică cu regularitate avansuri în zonă, în faţa unei armate ucrainene lipsită de muniţii şi care întâmpină dificultăţi în a recruta, notează France Presse.

Şeful statului major ucrainean, Oleksandr Sîrski, a anunţat anterior în cursul zilei de sâmbătă că ruşii presează şi în direcţia localităţii Ciasiv Iar din est, care se află sub „un foc constant”.

Sîrski a estimat sâmbătă că „situaţia pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile”.

„Asta se datorează în special unei intensificări semnificative a ofensivei duşmanului după alegerile prezidenţiale din Rusia”, care au avut loc la jumătatea lui martie, a scris el pe Telegram.

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit la vârsta de 62 de ani

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au trăit o viață uniți și au murit la vârsta de 62 de ani. Cauza morții nu a fost dezvăluită.  Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit. Ce vârstă aveau | FOTO - Imaginea 4

Lori și fratele ei transsexual, George Schappell, s-au stins din viață la vârsta de 62 de ani, într-un spital din Pennsylvania, potrivit protv.ro.

Gemenii, care s-au născut cu craniile parțial contopite, au sfidat previziunile medicale potrivit cărora nu vor trăi mai mult de 30 de ani. Cei doi împărțeau inclusiv 30% din creier.

În timp ce Lori era aptă de muncă, George, care se confrunta cu dizabilități, folosea un scaun cu rotile. Lori era cea care îl ajuta să se deplaseze și îi împingea scaunul cu rotile.

George a avut o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, în timp ce Lori și-a urmat pasiunea pentru bowling, câștigând chiar și trofee.

În anii ’90, Lori a lucrat la o spălătorie din spital, organizându-și turele în funcție de concertele lui George. Succesul lui George i-a dus pe cei doi frați în călătorii în jurul lumii, conform Guinness World Records.

Anterior, ei au ținut prima pagină a ziarelor când George, numit inițial Dori, a recunoscut că este transsexual. George a recunoscut public ca este transsexual în 2007.

În acel moment, George și-a schimbat numele din Reba – un nume adoptat în onoarea idolului său Reba McEntire.

Gemenii siamezi au trăit într-un apartament cu două dormitoare din Pennsylvania, alternând între hobby-urile lor. Dormeau pe rând în dormitoae diferite și făceau duș separat, folosind perdeaua de la cadă.

Lori a susținut întotdeauna că este extrem de important să fie independenți și să își respecte intimitatea unul celuilalt.

„Sunt aici în corp, dar asta este tot. Doar pentru că nu putem să ne ridicăm și să ne îndepărtăm unul de celălalt nu înseamnă că nu putem avea intimitate”, a spus ea, conform Mirror.

Atunci când erau întrebați dacă vor să se separe, Lori și George spuneau categoric că nu.

„Teoria mea este următoarea: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?”, spunea George într-un interviu din 1997.

Boris Johnson devine prezentator TV. La ce post va lucra fostul premier britanic
Articolul anterior
De ce nu este bine să folosești scobitori ca să cureți spațiile dintre dinți
Articolul următor