„Mirosea a friptură la grătar!” Camion plin cu carcase de vită de 200 kg bucata, făcut scrum pe o autostradă din Germania

Autostrada germană A8 a fost complet închisă cea mai mare parte a zilei de sâmbătă, după un accident în apropiere de Adelsried. O remorcă frigorifică încărcată cu 20 de tone de carne de vită a ars complet, relatează presa locală, libertatea.ro.


Ambuteiaj de un kilometru în prima zi de vacanță în Germania: un camion încărcat cu 20 de tone de carne de vită a ars complet. Din cauza fumului puternic, autostrada a trebuit să fie complet închisă pe ambele sensuri. Accidentul a avut loc în jurul orei 11:00, pe direcția Stuttgart. Închiderea a fost în cele din urmă ridicată la ora 21:00 și traficul a fost din nou fluid. Motivul pentru închiderea completă care a ținut ore în șir a fost încărcătura din camion. Recuperarea hălcilor de carne nu a fost ușoară.

Camionul era încărcat cu aproximativ 200 de bucăți de carne de vită, fiecare cântărind aproximativ 200 de kilograme. Unele dintre jumătățile de carne de vită au trebuit să fie scoase individual din remorca arsă, cu o macara, pentru ca apoi să poată fi eliminate profesional, a explicat un purtător de cuvânt al companiei de exploatare a autostrăzilor Pansuevia, într-un interviu pentru sursa citată.

Chiar și la câteva ore după accident, mirosul de carne arsă se simțea în aer. „Mirosea a friptură la grătar!”, scrie sursa citată. Un nor uriaș de fum întunecat putea fi văzut pe kilometri întregi. Constatările inițiale ale poliției indică o defecțiune tehnică la motor ca motiv al incendiului. După cum a explicat un purtător de cuvânt al poliției, șoferul camionului și-a scos vehiculul pe banda de urgență. La scurt timp după aceea, mașina a luat foc și a ars complet. Șoferul în vârstă de 64 de ani a a scăpat nevătămat.

Au fost însă pagube materiale imense. Grăsimea din carnea de vită arsă, combinată cu uleiul din vehicul, a fost greu de îndepărtat de pe carosabil. Mai multe părți din beton ale autostrăzii trebuie înlocuite și barierele de protecție sunt, de asemenea, deteriorate. Nu este clar dacă un pod aflat la aproximativ 15 metri de locul accidentului a fost avariat. Dar se știe că prejudiciul material este în jur de 160.000 de euro.

Victimele războiului din Ucraina și Alexei Navalnîi, comemorați la Chișinău

Organizația de tineret a partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate – PAS Youth – a organizat un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, sâmbătă, 24 februarie, zi în care se împlinesc 2 ani de la invazia militară declanșată de Rusia în țara vecină, Ucraina. Victimele războiului, precum și opozantul rus Alexei Navalnîi, moartea căruia a fost calificată de Occident ca fiind un omor la comanda lui Vladimir Putin, au fost comemorați cu flori și lumânări. Manifestanții, în frunte cu deputatul PAS Radu Marian, au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor „regimului rus” și au condamnat agresiunea militară a acestuia.  

„Se împlinesc doi ani de la începutul invaziei barbare. Doi ani în urmă a început cel mai mare război din Europa, din ultimii 80 de ani. Putin este astăzi Hitler al secolului 21. Războiul din Ucraina nu este doar un război, este un război între lumea liberă și lumea dictaturii. Noi, în Moldova, putem să ne bucurăm în continuare de pace și liniște în mare parte datorită rezistenței ucrainenilor. Să nu uităm și să îi ajutăm, cum putem”, a declarat deputatul PAS Radu Marian, conform Newsmaker.

„La împlinirea a doi ani de la acest eveniment oribil, vreau să vă rog, să vă încurajez să sprijiniți poporul ucrainean cum puteți, dar cel mai important – să nu uitați cine se face vinovat”, a fost îndemnul președintelui Organizației PAS Youth, Mihai Șevciuc.

„Trebuie să ne punem întrebarea – ce vrem noi pentru Moldova? Vrem să pășim pe urmele Rusiei lui Putin, cum vor, de exemplu, socialiștii, care zboară la Moscova și pupă picioarele șefilor lor sau Șor, care este finanțat de Kremlin, sau Ceban, care este finanțat de FSB. Putem să alegem calea fricii, a dictatorii, sau putem alege calea prosperității, a libertății. Aceasta este principala întrebare, la care în curând va trebui să răspundem”, a spus, la rândul său, deputatul PAS Eugeniu Sinchevici.

Iulia Navalnaia îl acuză pe Vladimir Putin că „a luat ostatic” trupul neînsufleţit al soţului ei: „Se pare că uciderea nu a fost suficientă”

Iulia Navalnaia, care a promis să continue lupta soţului ei, Aleksei Navalnîi, mort într-o închisoare rusă, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că a luat ostatic corpul neînsufleţit pentru a o forţa pe mama opozantului să accepte o înmormântare în secret.

„Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul, dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret”, a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului, cu o voce tremurândă, într-un video online.

„Putin este cel care dă ordinele spunând: „Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune””, a continuat ea.

De mai bine de o săptămână, Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă să recupereze rămăşiţele fiului ei care a murit pe 16 februarie într-o închisoare dintr-o regiune arctică îndepărtată unde Navalnîi era închis, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, autorităţile au stabilit o condiţie pentru returnarea cadavrului, şi anume ca înmormântarea să fie secretă. Potrivit observatorilor, Kremlinul se teme că o înmormântare va deveni un eveniment public, mai ales că Rusia organizează alegeri prezidenţiale la jumătatea lunii martie, care ar urma să ducă la un nou triumf al lui Vladimir Putin.

„L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit”, a mai spus Iulia Navalnaia.

Preşedintele rus nu a reacţionat la moartea principalului său critic, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare şi a supravieţuit unei otrăviri.

Kremlinul a orchestrat, mai ales de la invadarea Ucrainei începută fix acum doi ani, o represiune nemiloasă împotriva tuturor criticilor săi.

„În memoria victimelor nevinovate”. Ambasadorul României, alături de Mihai Popșoi, a depus flori la ambasada Ucrainei

Membrii misiunii diplomatice a României în Republica Moldova, în frunte cu ambasadorul Cristian Leon Țurcanu, au depus flori la ambasada Ucrainei. Acțiunea are loc la împlinirea a doi ani de la începutul războiului în Ucraina, iar la evenimentul de comemorare a participat și ministrul de Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, dar și alți diplomați străini.

„Împreună cu atașații Apărării de la Ambasada României în Republica Moldova și alături de Mihai Popșoi și colegii ambasadori de la Chișinău, am depus flori la Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în memoria victimelor nevinovate ale războiului ilegal, nelegitim și crud dus de Rusia împotriva Ucrainei și a ucrainenilor”, a transmis ambasadorul român.

O tânără cu afecțiuni psihice a fost violată de trei vecini timp de patru ani
Articolul anterior
O familie de români cu 11 copii, stabilită în Italia de 23 de ani, face senzație în comunitatea locală
Articolul următor