O familie de români cu 11 copii, stabilită în Italia de 23 de ani, face senzație în comunitatea locală

O familie originară din România, stabilită în Italia de 23 de ani, face senzație în comunitatea locală din Gaiarine, regiunea Veneto, datorită numărului impresionant de membri. Stela și Corneliu Vieru sunt părinții a 11 copii, cel mai recent membru al familiei, Dorotea, venind pe lume în data de 20 octombrie.

Corneliu, tatăl, lucrează ca muncitor, în timp ce mama, Stela, se dedică în întregime îngrijirii casei și educației copiilor, relatează presa locală citată de rotalianul.com.

Cu o atitudine pozitivă și o organizare riguroasă, cei doi părinți reușesc să îmbine activitățile zilnice cu creșterea și educația celor 11 copii, șase băieți și cinci fete.

Într-o declarație pentru presa locală, Stela a descris o zi tipică în viața lor:

„Copiii se ajută reciproc, merg la școală, își fac temele și, desigur, se joacă împreună. Suntem o familie unită și fiecare zi este o nouă aventură.”

Despre sosirea celei mai mici membre a familiei, o fetiță pe nume Dorotea, Stela și Corneliu sunt extaziați și văd acest eveniment ca pe un nou dar primit.

„Dorotea este un dar de la Dumnezeu pentru noi, un nou motiv de bucurie și împlinire în viața noastră de familie”, a împărtășit cu emoție mama.

Familia Vieru, de religie penticostală, reprezintă un exemplu remarcabil de solidaritate, dragoste și sprijin reciproc, demonstrând că, indiferent de numărul de membri, o familie unită poate depăși orice obstacol și poate trăi o viață împlinită și fericită.

Locuitorii din Gaiarine privesc cu admirație și respect spre această familie numeroasă, care reușește să îmbine cu succes tradițiile românești cu viața din Italia.

Efortul și devotamentul părinților sunt evidente, iar copiii, educați și bine crescuți, sunt mândria familiei Vieru.

Cu sprijinul comunității și cu o doză nesfârșită de dragoste și răbdare, cei doi părinți și copiii lor trăiesc fiecare zi la maxim, celebrând bucuria de a fi împreună.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

„Mirosea a friptură la grătar!” Camion plin cu carcase de vită de 200 kg bucata, făcut scrum pe o autostradă din Germania
Articolul anterior
De ce bărbaţii însuraţi cred că alte femei măritate sunt mai atractive decât ale lor?
Articolul următor