MISS Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” 2012

Pe 15 martie, Clubul de

separator
noapte “Faraon” a fost gazda Spectaculosului Concurs – MISS Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” 2012 organizat de Comitetul Sindical Studenţesc al Universitaţii, parte a proiectului interuniversitar susţinut de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Frumoasa câştigătoare, Miss Universitatea Pedagogica de Stat Ion Creanga 2012, care a obţinut premiul mare – o noapte romantică în hotelul Art Rustic, a fost Golovatii Daniela, Facultatea Pedagogie. Aceasta, împreună cu Pavalachi Mihaela, Facultatea Psihologie şi Psihopedagogie Specială, desemnată cu titlul de Miss Popularitate conform voting-ului de pe site-ul Unica.md şi a voturilor din sală, au obşinut cîte un voucher generos din partea site-ului.

Plăcuta intrigă al concursului a fost Marcenco Natalia, Facultatea Arte Plastice şi Design, care s-a ales cu titlul de Vice Miss.

Proaspăta Miss

Universitate Pedagogică de Stat “Ion Creangă” 2012 a primit mult aşteptata diademă de la Bragari Maria, participanta la Miss World 2009, studentă la Facultatea de Arte Plastice și Desing.

Reţeaua de magazine Lolita a oferit  tuturor participantelor cîte un set de lenjerie care a pus pe jar întreaga sală, fiind prezentate în concurs.

Compania Aqua Unica şi-a selectat imaginea brendului pentru anul curent, aceasta fiind

Guci Cătălina,

Facultatea Psihologie şi Psihopedagogie Specială.

Surprizele însă nu s-au oprit aici!

Salonul de rochii de seară şi de mireasă L’Amica,companiile Crystallized Swarovski, L’ambre, Acord Travel, Top Flor, Alit ,(distribuitor oficial al produselor Pupa Milano, Ice Bravo), şcoala de dansuri V-Step, Unica Shaping Club – toate s-au întrecut în a fi cei mai generoşi cu participantele concursului, iar stilistul  Dan Prisăcari  a fost cel care a coafat toate cele 9  frumuseţi ale serii.

Dispoziţie la maximum, cadouri de excepţie şi spirit de eleganţă – totul a fost posibil datorită sponsorilor şi calităţii organizării care au făcut sărbătoarea mult mai memorabilă atât pentru participantele distinse, cât şi pentru cei curioşi prezenţi la eveniment.

Adriana Ochișanu lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI! Talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit la Arena Chișinău

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de minunata interpretă Adriana Ochișanu, care lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI.

Pe 20 aprilie 2024, Arena Chișinău va găzdui un concert unde talentul și muzica se întâlnesc într-un mod inedit. Alături de Adriana Ochișanu, veți avea ocazia să savurați interpretări memorabile din partea artiștilor de valoare:

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare, toate într-un cadru spectaculos. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil.

Bilete puteți cumpăra AICI!

Bilete fizice, fără rezervare prealabilă puteți procura la casele iTicket pe adresele următoare:
•⁠ ⁠str. Vlaicu Pârcălab 27 (oficiul iTicket)
•⁠ ⁠bd. Dacia 47/6 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Moscova 1/1 (Librarius)
•⁠ ⁠bd. Mircea cel Bătrân 10 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Vasile Dokuceaev 13 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Piața Unirii Principatelor 3 (Librarius)
•⁠ ⁠str. Anatolie Corobceanu 7a (Proper Coffee)

Moment emoționant la Cluj! Mai mulți români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii de 27 martie

Aniversarea a 106 de ani de la Unirea Basarabiei cu România este marcată la Cluj-Napoca, în această perioadă, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului Cultural Basarabia. Pe parcursul mai multor zile, Grupul de Iniţiativă Basarabeană îşi propune să promoveze istoria comună, cultura, tradiţia şi spiritul basarabean în inima Transilvaniei, scrie presa din România.

Manifestările dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România au debutat duminică, 24 martie cu concursul „Unde? Cine? Când?”.

Miercuri, 27 martie, studenții basarabeni care învață în centrul universitar din Cluj-Napoca s-au adunat în Piața Unirii unde au încins tradiționala Hora Unirii. Evenimentul a avut loc la ora 17:30 printre cei care au ținut să participe la eveniment pentru a celebra unitatea națională și spiritul european s-au numărat și clujeni.

În cadrul Festivalului Basarabia va mai avea loc în 29 martie evenimentul „Clubul literar basarabean” iar în 3 aprilie este programat concursul intelectual „100 de GIB-iști au zis”.

Manifestările se vor încheia în 6 aprilie cu Gala Aniversară, cu un eveniment special plin de surprize și momente memorabile ce vor rămâne în inimile participanților.

Studenții moldoveni vor primi burse în universitățile din străinătate

Studenții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a beneficia în continuare de burse în instituțiile de învățământ din străinătate. Proiectul de lege care prevede aprobarea acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat în prima și a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

De menționat că, acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani, transmite Știri.md.

În acest sens, va fi încurajată participarea tinerilor studenți, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. 

Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini. Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, 

Making of martie
Articolul anterior
Sărbătoarea primăverii și a feminității în familia UNICA
Articolul următor