Misterul din jurul stării de sănătate a lui Céline Dion se adâncește: a dispărut complet și de pe rețelele sociale. Noi fotografii impresionante cu artista

Starea de sănătate a lui Céline Dion rămâne încă un mister, deși diagnosticul a fost dezvăluit în urmă cu un an. Celebra cântăreață suferă de degenerescența musculară, o afecțiune care duce, inevitabil, la incapacitatea de deplasare. Artista și-a anulat concertele, a dispărut de pe rețelele sociale, ultima postare datând din 25 iunie. Presa franceză a dezvăluit, însă, câteva fotografii noi cu artista, la o galerie de artă.

Fanii lui Céline Dion (54 de ani) sunt îngrijorați. Cântăreața se află în convalescență de aproape un an, iar din cauza problemelor de sănătate a fost nevoită să amâne, pentru 2023, toate concertele din turneul „Courage”, prevăzut în Europa anul acesta. Iar asta nu e tot. S-au făcut două luni de când Celine nu a mai dat nici un semn pe rețelele sociale, acolo unde obișnuia să fie foarte activă pentru cele peste 5 milioane de fani, numai pe Instagram.

Ediția franceză a revistei Cosmopolitan publică însă fotografii noi și impresionante cu Celine Dion. Imaginile sunt realizate de un fan și publicate pe Facebook, pe o pagină dedicată artistei. Potrivit sursei citate, imaginile sunt recente și o înfățișează pe Celine Dion la lucru, decorând o statuie de elefant. Statuia, numită „Namaste”, face parte din instalația artistică „Elephant Parade”, expusă în prezent la Resorts World Las Vegas. Celine Dion apare în toate pozele stând jos sau aplecată deasupra lucrării, poartă mască de protecție și este extrem de implicată în munca pe care o face. De altfel, elefantul decorat atât de spectaculos apare și pe pagina de Instagram a lui Celine Dion, postarea fiind din 10 iunie.

Ce este degenerescența musculară, boala de care suferă Celine Dion

Degenerescența musculară este o boală gentică ce poate apărea în orice moment al vieții sau la orice vârstă, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin slăbirea progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța, ducând astfel la absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare. Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com. Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta.

Celine Dion a rămas văduvă în 2016

Céline Dion a fost căsătorită cu producătorul muzical René Angélil, care a lansat-o în cariera internaţională în anii 1980-1990. Ei s-au căsătorit în 1994, la Montreal. Din căsnicia lor au rezultat trei copii, René-Charles, de 18 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, de 8 ani. Angélil a fost răpus de cancer la gât la 14 ianuarie 2016. De la debutul discografic din 1981, cu albumul “Unison”, Céline Dion a lansat peste 20 de albume, în franceză şi engleză. Cel mai recent se numeşte „Encore un Soir” din 2016. De-a lungul carierei sale de 38 de ani, ea a vândut peste 200 de milioane de discuri în lume şi are o avere de 700 milioane de dolari.

Și-a amânat toate concertele pentru 2023

În luna aprilie, Céline Dion a anunţat că va amâna pentru 2023 toate concertele din turneul „Courage”, prevăzut în Europa anul acesta. „Mă simt puţin mai bine… dar mi se întâmplă să am încă spasme”, a explicat starul canadian într-un comunicat publicat în Franţa de reprezentanţii sălii Paris La Défense Arena.

„Îmi pare foarte rău că trebuie să schimb datele turneului din Europa din nou; prima dată a fost din cauza pandemiei, acum din cauza sănătăţii mele”, a precizat cântăreaţa.

„Pentru a fi pe scenă, trebuie să fiu în cea mai bună formă. Ca să fiu cinstită, mi-e ruşine, dar nu sunt încă pregătită… Voi face tot ce pot pentru a reveni 100% în formă pe scenă pentru că este ceea ce meritaţi”, a continuat ea. Céline Dion a susţinut primele 52 de concerte ale turneului înainte de pandemie, la începutul lui 2020. 

sursa: www.libertateapentrufemei.ro

Pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat traficul rutier, timp de mai mult de o lună

Începând cu marți, 14 mai, traficul rutier va fi suspendat pe o porțiune de drum de pe bulevardul Decebal din capitală. Este vorba despre tronsonul cuprins între bd Dacia și str Nicolae Titulescu (partea impară).

Suspendarea traficului va fi aplicată în perioada 14 mai – 30 iunie. Potrivit autorităților locale, acțiunea are loc în legătură cu efectuarea lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe bd Decebal. Lucrările sunt effectuate de către compania SRL „VICOLIV-GRUP”.

În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii să evite zona și să opteze pentru circulația pe alte străzi.  

Rusia anunță că a ocupat încă patru sate din regiunea Harkov

Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică ocuparea a încă patru sate în provincia Harkov în partea de nord-est a Ucrainei, după alte cinci sate ocupate cu o zi în urmă în aceeaşi provincie, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite Digi24.ro.

„Unităţile grupării de trupe ‘Nord’ au avansat profund în liniile inamice şi au eliberat localităţile Gatişce, Krasnoie, Morokhoveţ şi Oleinikovo în regiunea Harkov, situate aproape de frontiera cu Rusia”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului public matinal al armatei ucrainene, trupele ruse au lansat în ultimele 24 de ore 12 operaţiuni de asalt în nordul provinciei Harkov ca parte a unei noi ofensive, despre care unii comentatori afirmă că ar avea ca obiectiv să oblige armata ucraineană să redirecţioneze resurse din alte sectoare ale frontului lung de circa o mie de kilometri.

O unitate a forţelor speciale din Garda Naţională ucraineană a anunţat sâmbătă seară că trupele ucrainene au fost nevoite să abandoneze unele poziţii, în timp ce trupele ruse au reuşit să ocupe mai multe sate. Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a recunoscut că situaţia trupelor sale în Harkov este „dificilă”, adăugând însă că inamicul nu a reuşit să străpungă frontul în ceea ce Kievul descrie drept o mare ofensivă rusească.

Ideea lansării unei astfel de ofensive majore în Harkov este contrazisă de Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), conform căruia trupele ruse desfăşoară doar „operaţiuni ofensive limitate” de-a lungul graniţei Rusiei cu această provincie ucraineană şi „continuă să obţină câştiguri tactice semnificative în zone probabil mai puţin apărate”.

Nici Rusia nu a confirmat lansarea unei mari ofensive pe frontul din Harkov, menţionând doar desfăşurarea unor „acţiuni ofensive” în acea direcţie, în timp ce bloggerii militari ruşi analizează pe reţelele de socializare intensificarea atacurilor armatei ruse şi posibilele obiective ale operaţiunilor acesteia.

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic naţional provocate de bombardamentele ruse

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia şi Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgenţă, iar acest lucru s-a întâmplat şi sâmbătă, relatează presa ucraineană, transmite News.ro.

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producţia proprie, importuri comerciale şi asistenţă de urgenţă din partea reţelelor electrice din Polonia, România şi Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgenţă a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgenţă din Polonia, România şi Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistenţă de urgenţă pentru a primi surplusul de electricitate din reţeaua electrică a acestei ţări.

Având în vedere pagubele semnificative suferite de reţeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor ruseşti, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 şi 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să îşi revizuiască procesele de producţie pentru a reduce sarcina asupra reţelei electrice şi să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile şi că reţeaua este mai rezistentă.

Tristul destin al lui Ari Boulogne. Ajuns la 60 de ani, fiul nelegitim al lui Alain Delon, așa și nu a fost recunoscut de tatăl său
Articolul anterior
Trei zile de pârjol în Rusia! Peste 100.000 de hectare au fost mistuite de flăcări
Articolul următor